kızlar hamişken saç boyatmak zararlımı bilgilendirirseniz sevinirim.

• Konu Sahibi Konu Sahibi hayatla içiçe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

hayatla içiçe

Ziyaretçi
kızlar herkese merhaba.benim bir sorum olucaktı.bu saç boyalarıyla ilgili. kuaförün kendisinden duydum .ne kadar bitkisel kullanıyoruz boyaları deselerde inanmayın çünki kimyasal maddeler içeriyor dedi. kuaför arkadaşım bana böyle söyledi ve hemen geçen hafta saçlarımı kızıldan siyaha çevirdim. hem bi değişiklik oldu hemde zararı varsa boyaya artık bir ara vermiş oldum. hamiş kalırsam eğer bebişim doğduktan sonra tekrar kızıla boyatırım diye düşündüm .allahtan hayırlısı tabiiki. sizler ne biliyosun bu konuda paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekür ederim .a.s.

kızlar herkese merhaba.benim bir sorum olucaktı.bu saç boyalarıyla ilgili. kuaförün kendisinden duydum .ne kadar bitkisel kullanıyoruz boyaları deselerde inanmayın çünki kimyasal maddeler içeriyor dedi. kuaför arkadaşım bana böyle söyledi ve hemen geçen hafta saçlarımı kızıldan siyaha çevirdim. hem bi değişiklik oldu hemde zararı varsa boyaya artık bir ara vermiş oldum. hamiş kalırsam eğer bebişim doğduktan sonra tekrar kızıla boyatırım diye düşündüm .allahtan hayırlısı tabiiki. sizler ne biliyosun bu konuda paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekür ederim .a.s.

benim eski doktorumun hamilelikte saç boyatmasıyla ilgili bi dergide röpörtajı vardı,orda hamilelikte saç boyatmak zararlı değil yazıyodu ,sorduğumdada onaylamıştı....

canım zararlı sen zararlı değil dediğine bakma doktorların normalde sık sık saçını boyayan kadınların bile kansere yakalanma riski çok fazla bebeğe de zararlı canım sen hamiş kal doğur ondan sonra istediğin renge istediin kadar boyatırsın sen tedbirini al takdir allahtan

ben kesinlikle zararlı diye biliyorum.
hem doktorum öyle dedi,hem de okuduğum bir çok yerde de böyle geçiyor.
bir de zaten bu kadar bir şüphe varken riske girmeye ne gerek var ki??

ewt bende zararlı dien arkadaşlara katılıyorum.....

kesinlikle zararlı...sakın boyatma derim sonra vicdana zabı cekersin allah korusun bişey olursa

bugün kuafördeydim ve doğum yapalı 3 ay olmuş bir bayan geldi,saçlarını boyattı ama diplere değirmeden...
tuhafıma gitti,doktoru söylemiş doğumdan belli bir ay geçene kadar boyatma diye...
yılların kuförüne sordum doğrumu diye,kesinlikle hayır dedi,hamilelere bile boyuyorum dedi..zararı yok dedi..
ben hamileyken hiç boyatmadım,sonuçta kimyasal madde,deriden geçer diye...
ne derece doğru bilmiyorum ama şimdi organik boyalar çıktı zaten,hiçbir yan etkisi olmayan...
bana sorarsanız boyatmayın derim,sonuçta 9 ay saçlarınız dinlenmiş olur...
sevgiler...

aarkadaşlar ben kesınlıkle zararlı dıye bılıyorum hem bebişler için değmez mı 9 ay boyatmamak risk almaya değmaz bence

Zararlı olarak biliyorum,saç boyandıktan sonra boya iç bölüme kadar ulsaıyo daha sonra kana karısıyo yanı dogal olarak hamıle kardesımızın bebısı de zarar goruyo.Bence beklemeye degergamyoncuiremsu

komşumuz hamileyken yalan olmasın bi tanıdığının düğünü mü öyle bişeyi vardı saçını boyatmak istiyodu ama zararlıymış diye vazgeçmişti zararlıymış sanırım kimyasal barındırdığından

arkadaşlar hepinize günaydın.yeni bir gün daha başlarken keyifler umarım iyidir. nasılsınız bakıyım.ilginize çok teşekür ederim. harikasınız valla.içimi rahatlattınız bilgilerinizle .hepinize ayrı ayrı teşekür ediyorum.mantık olarak da düşünürsek hepimiz aynı noktada buluşuyoruz.normalde boya yaptırmak zaten zararlı bir olay ee hamileyken nasıl zararı olmasın.birbirimize ışık oluyoruz dimi arkadaşlar.yanlış yapma olayımız yok.çünki herkesin bi yaşamış olduğu yada ne bilim tecrübe edindiği gerçekler var ve bu gerçekler yaşananlar da hepimize ışık tutuyor.hepinizi seviyorum.a.s.

Ben bu konu hakkında kapsamlı araştırmalar yapmıştım hamile kaldığımı öğrendiğimde.
Saç boyasının "ana rahmindeki bebeğe" kanıtlanmış henüz bi zararı yok.Bize var tabi.Ancak doktorlar tedbir olması açısından ilk 3 ay boya yaptırmayı tavsiye etmiyor.daha sonraki aylarda da bitkisel boya kullanmamızı öneriyolar.Bizim maruz kaldığımız her zararlı maddeye yada kimyasala rahimdeki bebek de maruz kalıcak diye bişey yok.Onlar rahimde çok güvenli ve steril bi ortamda yaşıyolar.Sigarayı bırakması mümkün olmayan anne adaylarına bile günde 5 sigaraya kadar müsade ediliyor.Düşünsenize o zaman ne domates yiyelim ne su içelim ne sentetik giyinelim nede yaşıyalım yani.Herşey kimyasallarla dolu değilmi zaten.Mümkünolduğu kadar aza indirgersek ve doğal,bitkisel şeyleri tercih edersek o kadar tedbir almış oluruz.

Bişey daha ekliyim...Saatlerce izlediğimiz televizyonun,başından kalkamadığımız bilgisayarın,elimizden cebimizden düşmeyen cep telefonlarının yaydığı radyasyonun yanında saç boyası biraz badem yağı gibi kalıyo bence

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu konu hakkında kapsamlı araştırmalar yapmıştım hamile kaldığımı öğrendiğimde.
Saç boyasının "ana rahmindeki bebeğe" kanıtlanmış henüz bi zararı yok.Bize var tabi.Ancak doktorlar tedbir olması açısından ilk 3 ay boya yaptırmayı tavsiye etmiyor.daha sonraki aylarda da bitkisel boya kullanmamızı öneriyolar.Bizim maruz kaldığımız her zararlı maddeye yada kimyasala rahimdeki bebek de maruz kalıcak diye bişey yok.Onlar rahimde çok güvenli ve steril bi ortamda yaşıyolar.Sigarayı bırakması mümkün olmayan anne adaylarına bile günde 5 sigaraya kadar müsade ediliyor.Düşünsenize o zaman ne domates yiyelim ne su içelim ne sentetik giyinelim nede yaşıyalım yani.Herşey kimyasallarla dolu değilmi zaten.Mümkünolduğu kadar aza indirgersek ve doğal,bitkisel şeyleri tercih edersek o kadar tedbir almış oluruz.

Bişey daha ekliyim...Saatlerce izlediğimiz televizyonun,başından kalkamadığımız bilgisayarın,elimizden cebimizden düşmeyen cep telefonlarının yaydığı radyasyonun yanında saç boyası biraz badem yağı gibi kalıyo bence

tamam da bu tarz bi yaklaşım cok yanlış bence..
nedir yani??
battı balık yan gider mi dememiz gerekiyor?
hepsinin zararları farklı farklıdır sonuçta...

ve içimzde tamamen sorumlu olduğumuz bir canlı taşırken,nasıl olurda ufacık da olsa-ki risk daha fazla- bir tehlike riski taşıyan bir işlemi yaptırmakta bu kadar rahat davranılabilir??

hem ne olacak ki 9 ay saçımızı boyatmasak?
eğer bir fedakarlıksa-ki bence öle bile değil- değmez mi??

tamam da bu tarz bi yaklaşım cok yanlış bence..
nedir yani??
battı balık yan gider mi dememiz gerekiyor?
hepsinin zararları farklı farklıdır sonuçta...

ve içimzde tamamen sorumlu olduğumuz bir canlı taşırken,nasıl olurda ufacık da olsa-ki risk daha fazla- bir tehlike riski taşıyan bir işlemi yaptırmakta bu kadar rahat davranılabilir??

hem ne olacak ki 9 ay saçımızı boyatmasak?
eğer bir fedakarlıksa-ki bence öle bile değil- değmez mi??

Doğru canım doğru...haklısın......................

arkadaşlar, hamilelikte yasaklanan çoğu şeyin bebekle doğrudan ilgisi olmayabiliyor..saç boyatmak anne karnındaki bebeği doğrudan değil de hamile bayanı rahatsız edecek sorunlar çıkarabiliyor, dolaylı olarak bebişte üzülür ama :((( hamile bayanın vücut dengesi değiştiğinden ve hassas olduğundan "kimyasal maddelere ne gibi reaksiyonlar vereceği belli olmadığından" söz konusu olay yapılmasa daha iyi olur deniliyor...aynen regl döneminde saç boyamak, kına yakmakta olduğu gibi...dikkat edin, tüy dökücü kremlerde bile hamile ve regl dönemindeki bayanlar, doktora danışmadan kullanmasın der...bu da hamileyken de regl dönemindeykende bayanların kimyasal dengesi değişebildiğinden....ayrıca bitkisel boyalarda da etki yapacak şeyler de olabilir. hamile olmadan, bitkisel boyalara reaksiyon veren kadınlarda var....bu yüzden de ben risk almak istemem, saçımı boyatmayı veririm....tabiki de...

mrb.bende hamileyken boyatmadım daha doğrusu kuaförüm boyamadı.Bbeğe zararı olur diye ayrıca emzirirkende boyatamıdım ben.Bir arkadaşım boyattı çocuğuda sağlıklı ama risk almaya deymez bence.Birde batıl inanç bu ama söylemek istedim hamileyken saç kestirmekte iyi olmaz derler bebeğin ömrü kısalır derler.Beyazın filan yoksa zaten hamile her halükarda güzel:)

Benim saçlarım simsiyah göen boya zannediyor hamıle kaldığım zaman doktorum kesinlikle artık saçları boyatmıyoruz dedi )))))) zararlıymış bence risk almaya değmez

bende zararlı dıye bılıyorum ayrıca doktorumda ilk gittiğimden itibaren üstüne basarak boyatmamamı söyledi.zararlı olduğunu bile bile niçin bebeğimi riske atayımki.. bebeğim için değil 9 ay, 9yıl bile boyatmam gerekirse.. onun sağlığı daha önemli benim için..

bende geçen gün kansere genetik yatkınlıkla ilgili birşeyler okurken gördüm annenin saç boyatıor olması bile genetiğini etkiliyor. hamile iken boyatmak ise direk etki gibi oluyor.ben saçıma röfle yaptırıp uzun aylar boyatmadan kullanmayı deneyeceğim. röflenin dibi gelsede çok kötü olmuyor.

kozmetık krem makyaj sac boyatma hepsını bıraktı cılt kurulugu ıçın ıse sadece vazelin veriyorlar buskıvı cıps gıbı ıçerısınde hazır maddeler ve raf omru olan hersey zarralı (kozmetık mad ) dıe bılıtyorum arkadas hamıle kalınca allık bıle surmuyordu okadar kokos ve suslu bırısı ıcın zorlugunu dusunun ve arkadas ecz bılınclı bır anne

Back
X