kızlar kayınvalideniz ailenizden birine hakaret etseydi napardınız?

ya herkes bi yorum yapıyor ama çogu soruyu anlamıyor ben takı kimde kalsaydı diye bişey sormuyorum yada ne olmalıydı diye bu konuda herkesin farklı bir doğrusu var.. benim sorunum ailemi küçümsemesi onlara haketmedikleri muamele yapmasıydı ben sizin ailenize boyle yapılsaydı ne yapardınız dedim bnm derdim takılar değil o ztn tartısmasız benimdir

bence de takı gelin ve damadındır . ailesi masraf yapmış olabilir mecbur yapıcak çocuğunu evlendiriyorsun sonrdan vay efendim ben para harcadım deme lüksün yok eğitim gibi yemek gibi bişey bu da ailenin yapması gerekli.

düğüne gelenler de gelin ve damada hediye veriyorlar kaynanaya kayınbabaya değil...

ya herkes bi yorum yapıyor ama çogu soruyu anlamıyor ben takı kimde kalsaydı diye bişey sormuyorum yada ne olmalıydı diye bu konuda herkesin farklı bir doğrusu var.. benim sorunum ailemi küçümsemesi onlara haketmedikleri muamele yapmasıydı ben sizin ailenize boyle yapılsaydı ne yapardınız dedim bnm derdim takılar değil o ztn tartısmasız benimdir

ağzına tıkardım o lafı.

o kim ki benim aileme laf atıyor? herkes önce kendine bakacak kendini bi b*ktan saymayacak...

kız ben 2.5 yıllık evliyim kayınvalidemle düğünde ve sonrasında tartısmamız oldu malumunuz takılar yuzunden... kayınvalidem takılarımızı almak istedi bnde vermedim benim aileme onlar kim oluyorki düğünü biz yaptık altınlar bizde kalacak dedi bu lafbenim cok zoruma gitti hala unutamıyorum aramız cok soğuk yinede gidip geliyorum ama yaptıkları hep aklıma geliyor bana yaptıklarını unuturum ama onlara yaptıklarını unutamıyorum... siiz olsaydınız napardınız?
oo benim kaynanam hepsini aldı iki kaynıma verdi sonrada gelen takıları siz ödeyeceksiniz dedi 1 yıldır sustum birşey demedim ama 2ay önce kaynımın düğününde bir kavaga ettim benden 2 bilezik borçla alan kaynım vermiycem deyince birbirimize girdik ki benim mehrimdi onlar valla açtım ağzımı yumdum gözümü düğündede aileme ve arkadaşlarıma çok kötü şeyler yaptılar ömür boyu unutmam sende unutmazsın biliyorum içinden nasıl geliyorsa öyle davran aramıyorum sormuyorum onları eşim sürekli sorun yapıyor tartışıyoruz ama yok yüreğim soğumuyor helal etmiyorum hakkımı eşimin bütün ailesine kaynanana içinden geleni söyle böyle böyle yaptınız de sonrada iyi davran eşinin yanında ben yapamıyorum ama eşinin yanında farklı arkasından farklı davran onlara

oo benim kaynanam hepsini aldı iki kaynıma verdi sonrada gelen takıları siz ödeyeceksiniz dedi 1 yıldır sustum birşey demedim ama 2ay önce kaynımın düğününde bir kavaga ettim benden 2 bilezik borçla alan kaynım vermiycem deyince birbirimize girdik ki benim mehrimdi onlar valla açtım ağzımı yumdum gözümü düğündede aileme ve arkadaşlarıma çok kötü şeyler yaptılar ömür boyu unutmam sende unutmazsın biliyorum içinden nasıl geliyorsa öyle davran aramıyorum sormuyorum onları eşim sürekli sorun yapıyor tartışıyoruz ama yok yüreğim soğumuyor helal etmiyorum hakkımı eşimin bütün ailesine kaynanana içinden geleni söyle böyle böyle yaptınız de sonrada iyi davran eşinin yanında ben yapamıyorum ama eşinin yanında farklı arkasından farklı davran onlara
aslında bnde soylemek isterim de yaptıgı terbiyesizliği ama eşimi üzmek istemiyorum
ahahah hakkaten öyle gaz verir gibi olmuş :KK70::KK70:

kendimi yerine koydum da benim çok asabi bi yaradılışım var şalter attı mı bitti... :KK70:
e o zaman herkesin ağzından cıkanı kulagı duyacak bazı seylerin geri adımı olmaz

Takılar geline aittir..düğünü yapana KV değil. .oldu olavak ozaman takıları KV ye taksınlar. .!!!!!!

Benim bildiğim takılanlar gelin ve damadın oluyor. Ailelerde zaten bencil değillerse çocuklarından almak istemezler o altınları.. Kayınvalideniz ayıp etmiş ben olsam bende üzülürdüm

kınadaki takılar kız evının düğün salonndakı takılar erkek evının... nişsandakı takılarda zaten senin..

hay maşallah her gelen kına nisan düğün ayrı altın takıyo zaten dimi
takı gelinin damadındır bu kadar, geri vereceğim şeyi bana takmasınlar o zaman

kına ve nişan yapmadım istemede yüzükler takıldı bide düğün tamam

egemciğim normalde bizde de öyle ama biz almayacağız.onlar kendilerini toparlasınlar,fazla borç harç yapmadan yuvalarını kursunlar istiyoruz.elimizden geleni yapacağız.çok şükür ödeyebilecek durumdayız.33 yıllık evliyim ne badireler atlattığımızı,ne çok çalıştığımızı allah biliyor.eşim gece 12 lere kadar hala çalışır.bunun karşılığında,istediğimiz bir minnet duygusu,bir teşekkür...
burada ki gençler nedense örf adet deyince,hemen erkek tarafı yapmalıdır,erkek tarafı almalıdır diyor.niyeyse kız ailesinin yapması gereken şeyler kaçıncı yy.dayız .böyle adet mi olura getiriliyor.ben çifte standartın her türlüsüne karşıyım.ben yapıyorum ama istediği için,yoksa kızın ailesi ya da gelin hanım istemiş diye olmaz.bu türlüsü ben de ters tepki yapar,yapacağım varsa da yapmam.

Bu yaptıklarınıza karşılık minnet duygusu veya teşekkür almıyorsanız, çok terbiyesizce bir tutumla karşılaşıyorsunuz demektir.

Her ne kadar erkek ailelerin yeni evli çifte yardım etmeden altınlarına el koyduğuna, yardım adı altında sömürdüğüne artık sıkça rastlasak da, sizin anlattığınız durumda da belirgin bir adaletsizlik var.

İki taraftan eşit yardım alınsın ya da en azından, yatak odası gibi küçük bir meblağı jest olarak karşılasınlar. Yoksa çirkin gerçekten.

6 ay önceden altınların kime emanet edileceğinin vurgulanması da çirkin evet, tabi gelin patavatsızlık yapıp da söylemediyse.

kız ben 2.5 yıllık evliyim kayınvalidemle düğünde ve sonrasında tartısmamız oldu malumunuz takılar yuzunden... kayınvalidem takılarımızı almak istedi bnde vermedim benim aileme onlar kim oluyorki düğünü biz yaptık altınlar bizde kalacak dedi bu lafbenim cok zoruma gitti hala unutamıyorum aramız cok soğuk yinede gidip geliyorum ama yaptıkları hep aklıma geliyor bana yaptıklarını unuturum ama onlara yaptıklarını unutamıyorum... siiz olsaydınız napardınız?
Kadin hakli yani niye onlarda durmasin da senin ailende dursun ne alaka? Bankada kasaya koyun

O altinlar kadinin hakkidir ne senin ailen alabilir nede onun ailesi alsalar bile kul hakkina girmis olurlar ! kvliden kul hakki yemeyi seven bir tip galiba nefret ediyorum bu insanlardan ayrica bu altin adetinin ortadan kalkmasi cok guzel olucak vallahi

Bana düğünden 2 gün önce kv ve kp takılan ne varsa senin olacak eşine bile vermek zorunda değilsin dediler.
Durumları ciddi anlamda haddinden fazla iyi (düğün istemiyoruz dediğimiz halde kendi çevreleri için yaptılar)
kime istiyorsan ona emanet et dediler. Dayım ve eşine emanet ettim. Nikah sonrası herkes Annemin evinde toplanacağı için haliyle oraya getirmişler. Düğün yerine ordan gidilecek diye. Onlar da haliyle getirip anneme teslim etmiş ve o da yatak odasına koyup kapıyı kilitlemiş. Biz foto çektirmeye gittiğimizde eşimin yengesinin tlfnları susmadı ikizbalik altınları napmış diye. Böyle böyle diyince annemin kapısına 4 kadın (hala yenge vs) yollayıp aldırmışlar. 3-5 günlük evliyken gece 23te arayıp bizi çağırdı kv kp. gittik bi adam almış gitmiş takılanları dediler, eksilmiş midir acabaya getirdiler. O kadınlar naptı ben nerden bileceğim? Sözde teslim ettiler bize. Eşim dibine darı ekti sağolsun. Şimdi de bebeğime takılanları aldı.
Böyle insanlara tahammülüm kalmadı.

Ayyyy bende dertliyim nişanda takılanları çoçuk aklımla gittim kvdeme verdim aileme bile sormadan bayıldı kadın geride vermedi bi bilmiyor falan demedi işine geldi almasıyla çantasına koyması bir oldu düğünüde biz yaptık dediler aldılar gelen hediyeliklere kadar kızları beğendiklerini aldı gerisini oraya buraya hediye götürdü kızları öyle demiş bunlar çoçuk falan evlendirmiyor direkmden gelecek paraya bakıyorlar oğlumun sünnetindede oturdum tek tek altınları saydım ona bakarak bunlar oğlumun allah nasip kısmet edip o günleri görürsem eşine vereceğim dedim safmısın kız sen dediiiii niye saf olayım onun hakkı dedim elin kızımı verdi çoçuğun cemiyet parasını dedi niye versinkiii oğluma cemiyet yapmak bizim görevimiz siz kabul etmesenizde dedim iyi iyi takda al ağzının payını dedi halen daha kendini haklı görüyor kadın

Back
X