şimdi,6 ay sonra oğlunu evlendirecek bir "kaygana", adayı olarak bu konuda yorum yapmak isterim.
düğünü ben yapacağım.düğün istedim çünkü,yaşlı annemin ve babamın isteği idi davullu zurnalı düğün.onları kırmak istemedim.ama gelinimiz,sıradan bir düğün salonu istemediği için,yemekli bir mekanla anlaştık.(eğer orası olmayacaksa,nikah yapalım demişti

)
ev alıyoruz,kirada sıkıntı çekmesinler diye.eşim 10 yıl kredi ödeyecek.ama evi kendi üstüne alacak.zaten tek çocuk,biz ölünce onlara kalacak.
4 adet bilezik takacağım.benim taktıklarım da,misafirlerimizin taktıkları da,onlarda kalacak.takılar gençlerindir.
beyaz eşya,gelinlik,kına vb. ihtiyaçlarını karşılayacağım.onlara sadece,mobilyalarınızı alın ve ödeyin dedik.
bizde gelinin anne babası yatak odası alır ama almayacaklarmış.birşey demedik.nihayetinde genç insanlar,kendileri alsın,ödesin.
amma velakin madalyonun birde diğer yüzü var.benim yaptıklarım ve kız ailesinin yapmadıklarını düşününce sinirlerim bozulmuyor değil.hele bir de gelinin takıları çıkarıp annesine teslim etme düşüncesi (düğün gecesi,balayına gitmeden önce)ben de soru işareteleri

yaratıyor.kendimi her ne kadar modern kayınvalide olarak görsem de,bende de kayganalık genleri varmış.