kızlar kayınvalideniz ailenizden birine hakaret etseydi napardınız?

kız ben 2.5 yıllık evliyim kayınvalidemle düğünde ve sonrasında tartısmamız oldu malumunuz takılar yuzunden... kayınvalidem takılarımızı almak istedi bnde vermedim benim aileme onlar kim oluyorki düğünü biz yaptık altınlar bizde kalacak dedi bu lafbenim cok zoruma gitti hala unutamıyorum aramız cok soğuk yinede gidip geliyorum ama yaptıkları hep aklıma geliyor bana yaptıklarını unuturum ama onlara yaptıklarını unutamıyorum... siiz olsaydınız napardınız?
Bizde kv deme verdik ama sonra aldik tabii,o gun eglencede birsey olmasin diye.

bana soyledi düğünü onlar yaptı diye altınlar onun olamaz nişanı da biz yaptık takılar annemin mi olmalıydı o zaman
ne saçma bı fıkır ne sığ dusunceli insanlarsınız ya düğünü yapacak tabıkı görevii kızını oğlunu evlendırmek bunları yaptı dıye altınlar onunmu olacak size katılıyorum ben

Canim en guzeli kiz tarafi dugunde birsey takmasin! Aile dostlari vs de dugun takilarini annene versinler oda sonra sana versin! Bende oyle yaptilar. Herkes takilari halamlara yengemlere verdi dugunden sonrada bana verdiler. Aman ne derse bir kulagindan girsin oburunden ciksin! Benimkide zirt pirt laf sokup durur herseye karisir. Ben mesafeliyim, nerdeyse hic aramam, ayda 2 ayda bir ugrarim okadar.
en güzelini yapıyorsun çünkü onlar bunu hakediyor

senin ailen kim oluyor ki demek hakaret mi oluyormuş? tamam yaptığı yanlış altın gelinkızımızın hakkı da ailemden birine hakaret deyince ben anasına babasına hakaret etti sandıydım:KK14:
eşinin annesi senin ailene yüzüne karsı böyle dese hakaret kabul etmezmisin ben ediyorum sadece küfür hakaret değildir bir insanı aşağılamak da hakarettir herkesin ailesi cok değerli

yok annem almadı bizde kaldı
bizde de düğünü erkek tarafı yapar ve takılanlar çiftindir
baştan denilseydi çok sıkışırsak sizden bikaç altın alırız zide kabul etseydiniz de sonra kıvırsaydınız
o zaman haksızsın derdim
bu durumda sen haklısın ama istediğin yapmışsın sonuçta
bırak takacaksa kv taksın :)

kızlar kayınvalideniz ailenizden birine hakaret etseydi napardınız?

bende ona hakaret ederdim..

düğün zamanı çok doldum içimde ne varsa düğünden önce söyledim hüngür hüngür ağladı.. şimdi iyiyiz.

şimdi,6 ay sonra oğlunu evlendirecek bir "kaygana", adayı olarak bu konuda yorum yapmak isterim.
düğünü ben yapacağım.düğün istedim çünkü,yaşlı annemin ve babamın isteği idi davullu zurnalı düğün.onları kırmak istemedim.ama gelinimiz,sıradan bir düğün salonu istemediği için,yemekli bir mekanla anlaştık.(eğer orası olmayacaksa,nikah yapalım demiştiHoppa)
ev alıyoruz,kirada sıkıntı çekmesinler diye.eşim 10 yıl kredi ödeyecek.ama evi kendi üstüne alacak.zaten tek çocuk,biz ölünce onlara kalacak.
4 adet bilezik takacağım.benim taktıklarım da,misafirlerimizin taktıkları da,onlarda kalacak.takılar gençlerindir.
beyaz eşya,gelinlik,kına vb. ihtiyaçlarını karşılayacağım.onlara sadece,mobilyalarınızı alın ve ödeyin dedik.
bizde gelinin anne babası yatak odası alır ama almayacaklarmış.birşey demedik.nihayetinde genç insanlar,kendileri alsın,ödesin.
amma velakin madalyonun birde diğer yüzü var.benim yaptıklarım ve kız ailesinin yapmadıklarını düşününce sinirlerim bozulmuyor değil.hele bir de gelinin takıları çıkarıp annesine teslim etme düşüncesi (düğün gecesi,balayına gitmeden önce)ben de soru işareteleri:KK20:yaratıyor.kendimi her ne kadar modern kayınvalide olarak görsem de,bende de kayganalık genleri varmış.
bnde size bir gelin olarak bir tavsiye vereyim bence hiç karışmayın bir şey söylemeyin bırakın ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir anne baba çocugunu böyle günlerde maddi manevi yalnız bırakmak istemez belki yapacak durumları ödeyecek güçleri yoktur eger oglunuz size teslim etmek isteseydi altınları bu seferde gelinin annesinde soru işaretleri olmalımı bnce farklı anlamlar yükleyince kırıcı oluyor her iki taraf da

bizde de düğünü erkek tarafı yapar ve takılanlar çiftindir
baştan denilseydi çok sıkışırsak sizden bikaç altın alırız zide kabul etseydiniz de sonra kıvırsaydınız
o zaman haksızsın derdim
bu durumda sen haklısın ama istediğin yapmışsın sonuçta
bırak takacaksa kv taksın :)
allah var bastan konussaydı benle tabikide anlayıslı davranırdım yada alma o zaman hiçbirsey derdim ayrıca hiç borc yoktu zaten

Karşındaki ailenin durumu yoksa ve size istediğiniz düğünü yapıp eşyayı almışsa, takılar onların olsun. Sonuçta yıllarca eşe dosta akrabaya takıyı götüren onlardı siz değildiniz. Ha düğünü yapmayıp eşyaları almadıysalar takı sizin hakkınızdır o zaman. Sonuçta yeni evli çift olarak birden bir sürü borca girmek zor oluyor.

Diyebilirsin ki yaşamadığın için bol keseden atıyorsun. Hayır aksine yaşadım. Kayınaile düğün masraflarına hiç karışmadı, iki sene boyunca düğün borcu ödedik. Sonra bir sebeple takılarıma el koydular, gidiş o gidiş. Çok üzüldüm, sinirlendim. Ama baktım ki olan bana oluyor, alan almış satan satmış. Bende aç değilim açıkta değilim. Eşimle de mutluyum. Napayım dedim giden altın olsun. Ben onlara verdim, Allahta bana versin. Allah kocalarımızın parasına bin bereket versin :)

benım kaynanam dırek hakaret etmedi ama imda bulundu hemde evlendiğimin ertesi gün..o gun cevabını fazlasıyla aldı o gun bugundur besmelesız aılemın adını alamaz ... :):)ayrıca evlenelı 2 yıl oldu hıc gunduz gıtmıslıgım yoktur cok rahatım :)

Karşındaki ailenin durumu yoksa ve size istediğiniz düğünü yapıp eşyayı almışsa, takılar onların olsun. Sonuçta yıllarca eşe dosta akrabaya takıyı götüren onlardı siz değildiniz. Ha düğünü yapmayıp eşyaları almadıysalar takı sizin hakkınızdır o zaman. Sonuçta yeni evli çift olarak birden bir sürü borca girmek zor oluyor.

Diyebilirsin ki yaşamadığın için bol keseden atıyorsun. Hayır aksine yaşadım. Kayınaile düğün masraflarına hiç karışmadı, iki sene boyunca düğün borcu ödedik. Sonra bir sebeple takılarıma el koydular, gidiş o gidiş. Çok üzüldüm, sinirlendim. Ama baktım ki olan bana oluyor, alan almış satan satmış. Bende aç değilim açıkta değilim. Eşimle de mutluyum. Napayım dedim giden altın olsun. Ben onlara verdim, Allahta bana versin. Allah kocalarımızın parasına bin bereket versin :)
o takıların içinde bnm aileminkilerde vardı bizimkiler bu zamana kadar etrafa takı götürmedilermi bunu kim yaparsa yapsın ayıptır bir kvin gelinin altınlarına göz dikmesi çok ama çok ayıptır bence onlar hediyedir çünkü

bnde size bir gelin olarak bir tavsiye vereyim bence hiç karışmayın bir şey söylemeyin bırakın ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir anne baba çocugunu böyle günlerde maddi manevi yalnız bırakmak istemez belki yapacak durumları ödeyecek güçleri yoktur eger oglunuz size teslim etmek isteseydi altınları bu seferde gelinin annesinde soru işaretleri olmalımı bnce farklı anlamlar yükleyince kırıcı oluyor her iki taraf da

yooo gayette yapacak durumdalar ama yapmıyorlar.inanın biz onlardan farklı değiliz maddi anlamda.babası genç emekli,ama çalışmıyor.benim eşim 60 yaşında emekli olmasına rağmen çalışıyor ve kredi ödeyeceği için 10 yıl daha çalışmak zorunda.gerçi bunlar önemli değil,banane...ben çocuğum için yapıyorum diye düşünüyorum.
altınları teslim etme konusuna gelince,ben istemiyordum zaten,niye sorumluluk alayım ki,1-2 eksik olur kaynana aldı derler.(buralarda öyle çok okuyorum ki,bu tarz konular,insan ister istemez paranoyak oluyor)ama daha ortada fol yok,yumurta yokken kızın annesinde durur düşüncesi beni rahatsız ediyor.yoksa problem değil:KK6:

eşinin annesi senin ailene yüzüne karsı böyle dese hakaret kabul etmezmisin ben ediyorum sadece küfür hakaret değildir bir insanı aşağılamak da hakarettir herkesin ailesi cok değerli
tamam canım kızmaya gerek yok ben konu başlığını okuduğumda alenen hakaret edildi sandım onu diyorum :KK14:

yooo gayette yapacak durumdalar ama yapmıyorlar.inanın biz onlardan farklı değiliz maddi anlamda.babası genç emekli,ama çalışmıyor.benim eşim 60 yaşında emekli olmasına rağmen çalışıyor ve kredi ödeyeceği için 10 yıl daha çalışmak zorunda.gerçi bunlar önemli değil,banane...ben çocuğum için yapıyorum diye düşünüyorum.
altınları teslim etme konusuna gelince,ben istemiyordum zaten,niye sorumluluk alayım ki,1-2 eksik olur kaynana aldı derler.(buralarda öyle çok okuyorum ki,bu tarz konular,insan ister istemez paranoyak oluyor)ama daha ortada fol yok,yumurta yokken kızın annesinde durur düşüncesi beni rahatsız ediyor.yoksa problem değil:KK6:
gelinle aranız iyiyse bu yüzden bozulmasın bnm kv ile hiç sorunum olmadı düğün günü aileme teslim edecem diye kıyameti kopardı işte düğünümüzüde rezil etti muhabbetimizde bitti

Back
X