Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini. ben de senin gibi çok korkuyordum ama şimdi doğursam yine normal doğum isterim , zor ama inan korktuğun kadar zor değil. rabbim yardım ediyor o mucize anı yaşamana. ben de erken doğum yaptım, 9 ay önce. 18 saat sancı çektim, hiç bir saniyesini duasız geçirmedim. bebeğimin suyu bitmesine rağmen normal doğuma aldılar, sancı çekerken ''kendimi aşağı atarım beni sezeryana alın diye bağırdığımı hatırlıyorum :) ve doktorun'bak güzelim, ben tıbbi bir gerekçe olmadan seni sezeryana almam,, çekeceksinn' dediğini hatırlıyorum. sonra tabiki teşekkür ettim beni normal doğuma yönlendirdiği için. Allah ondan razı olsun. inan gerekmedikçe sezeryan olma normal doğum gibisi yok bebek senden ayrıldığı andan itibaren herşey bitiyor sancı falan yok ve sütün gelmeye başlayınca rahim toparlanıyor. o an tek derdin bebişinin ağlama sesi, kokusu, bakışıı...
doğduğu andan itibaren ağlama sesini duymak istiyorsun yaşıyor mu diye endişeleniyorsun. (benim bebeğim doğar doğmaz ağlamadı tüm derdimi unuttum benim bebeğim neden ağlamıyor diye çığlık attığımı da hatırlıyorum...:)
gerçekten hiç korkma allaha dayan güven. o her an yanımızda bizim duamızı bekler. isteyin vereyim kullarım der. sen şükretmelisin ki bebişin olacak. ya bebeği olamayanlar... doğumun acılarını düşünmez sadece bebeklerini kucaklarına almayı düşünürler.
sen de dua et, şükür et, Allaha teslim ol... o senin yanında olacak bundan şüphe etme... Allah kolaylık versin...
kesinlikle normal doğum istiyorum çünkü anne ve bebek için de en iyisi bu biliyorum. Allah bana bu mucizeyi de verdiği için hergün şükrediyorum onu içimde büyütmekten çok mutlu oluyorum onu daha görmeden koklamadan çok seviyorum ama acı eşiğim çok düşük sancılara nasıl dayanacam diye düşünüyorum. Bi de ilk doğum da 12 saata yayılıyormus sancı ne ile karsılaşacağımı bilmediğimden de korkuyorum...
hıssettıklerımle senın dusuncelerın aynı senı tebrık ederım ya ben korkudan guluorum suan fakat ruyamda dun akşam normal dogum yaptıgımı goruyorum hıc acı cekmıyorum ıykı normal dogum yapmışım dıorum uyandıgımda hala göbıs duruyordu guldum kendı kendıme bu kadar olur dedım ruyalarıma kadar gırdı bu korku..Allah yardımcımız olsun cnm...fakat bende normal dogum ıstıyenlerdenım sezaryen en kotusu gelıor sırf benım korkum agrı dan bayılıorum ya bebısımı doguramadan o masada bayılırsam dıe endışelenıorum...
kesinlikle normal doğum istiyorum çünkü anne ve bebek için de en iyisi bu biliyorum. Allah bana bu mucizeyi de verdiği için hergün şükrediyorum onu içimde büyütmekten çok mutlu oluyorum onu daha görmeden koklamadan çok seviyorum ama acı eşiğim çok düşük sancılara nasıl dayanacam diye düşünüyorum. Bi de ilk doğum da 12 saata yayılıyormus sancı ne ile karsılaşacağımı bilmediğimden de korkuyorum...
hıssettıklerımle senın dusuncelerın aynı senı tebrık ederım ya ben korkudan guluorum suan fakat ruyamda dun akşam normal dogum yaptıgımı goruyorum hıc acı cekmıyorum ıykı normal dogum yapmışım dıorum uyandıgımda hala göbıs duruyordu guldum kendı kendıme bu kadar olur dedım ruyalarıma kadar gırdı bu korku..Allah yardımcımız olsun cnm...fakat bende normal dogum ıstıyenlerdenım sezaryen en kotusu gelıor sırf benım korkum agrı dan bayılıorum ya bebısımı doguramadan o masada bayılırsam dıe endışelenıorum...
bu benim ikinci doğumum olucak ilkinde hiç düşünmüyordum aman eninde sonunda olucak diye aklıma getirmiyordum ben birazda canıma gaddarım. sonra tabi erken 8 aylıkken sabah5 gibi sularım geldi acilen hastaneye gittik beni yatırdılar ben zannediyorum ki doğurucam ama serumla durdurdular bir hafta yattım bide bende gebelik şekeri vardı tuzsuz yemekler hep sebze geldi bende tuzsuz yemek yiyemem resmen 1 hafta aç kaldım her dakka şekerimi ölçüyorlar iğneler artık sıkılmıştım orda doktor her geldiğinde ne zaman doğurucam artık doğurtun beni sıkıldım burda evime gidicem, doktorda ne kadar sabırsızsın diyor zamanı gelince en sonunda akşam 4 gibi sancılarım başladı sabah 5 kadar 13 ssat çırpındım ama doğduğu an bitti herşey ne acı ne dert ilk dediğim şey kızım iyimi çünkü o çok ufaktı 2200 gr ve 8 aylıktı iyidi bebeğim ağlamaya başladım o duygu çok değişik anlatılmaz bazen korkuyorum şimdi epudirel doğum yöntemleri var ama onlardan daha çok korkuyorum zaten ikinci daha kolay oluyormuş rahim esniyor.bide tecrübeli oluyorsun tabi tabiki normal yapıcam diğerlerini bilmiyorum ama daha önce normal doğum yaptım ya acısınıda tadını da biliyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun bende 3 aylık hamileyim sağlıkla doğsunda ne olursa olsun
elbette ağrı olacak ama rüyanda aynen gerçek gibi sana yol gösterir umarım. çünkü uyandığında gerçekten iyiki normal doğum yapmışım diyeceksin...
yani doğru diyorsun bazen diyorum kendi kendime sadece bir gün bebeğin için çekebilirsin. Kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum. Sonra yine içime bi korku düşüyor yani ilk kez doğuracam ne ile karşılaşacam, ıkınabilecekmiyim vs. düşündükçe daha da tedirgin oluyorum ne bilim acaba herkes böyle mi yoksa ben mi abartıyorum..