Merhaba ,
Lütfen konumu taşımayın burada daha çok bakan olur diye yazdım , yarına yetiştirmem lazım...
bana yardımcı olursanız sevinirim. Ben Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü 4 yıllık okuyorum (açık öğretim).
2. yılımda kayıdımı sildirip , önlisans diploması aldım.. KPSS ' ye gireceğim. Başvuru formunda 'okul kodu ,meslek yüksek okulu adı ve kodu önlisans programı kodu' diyor ilk defa başvuru yapıyorum ve ne yapacağımı şaşırdım ne yazacağım.
_Kod kısımlarına ne yazacağım? 2. yılımda diploma aldığım için bilmiyorum.
Klavuzdaki listede Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim fakültesinin 2 yıllık olanı yok mu?İktisat-Kamu yönetimi bölümü olarak elbette.Onun kodunu girmeniz gerekiyor.Zaten 4 yıllık fakülte kodları Lisans başvuru klavuzunda verliyor sadece diye biliyorum.Önlisans kısmındaki bölümden A.Ö.F Kamu yönetimi kodunun girilmesi gerekiyor bence.
Teşekkür ederim ALLAH razı olsun
Rica ederim,ne demek.Anadolu Ün. İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü vardır mutlaka önlisans kısmında klavuzun.Klavuz karışık biraz,zorlanıyor insan.Siz bir bakın,bulamazsanız ben de bir bakıp kontrol edeyim.
canım o şekilde diploma alanların gireceği bir kod vardı ama şuan unuttum. netten bulabilirsin bence olmadı ösym ara sor yarın
Bulamıyorum ki açıkçası bakıyorum ama... Önlisans olarak ilk başvurum bu.
Canım,ben şimdi araştırdım senin için.Yalnız bazı durumlar var.Sen önlisans diplomanı aldın mı?Yani üniversite ile ilişiğini kesip bir önlisans diploması aldın mı?
Çok teşekkür ederim canım.Eve 2013 haziran ayında aldım diplomamı.
Tamam.4 yıllık bir fakülteden ilişik kesilerek alınan önlisans diplomaları Kpss sınavı için bir alan belirtmiyormuş.Yani sen 4 yıllık kamu yönetimi okurken üniversite ile ilişkini kesip önlisans diplomasını alınca Kamu Yönetimi önlisans mezunu saymıyorlarmış.9005 diğer kodunu kullanacaklardır. diye belirtiliyor.Ayrıca tercih sırasında sadece 3001 kodlu olanları yazabiliyormuşsun.
Çok ama çok teşekkür ederim canımGece gece benim için uğraştın hakkını helal et
Helal olsun,ne demek.İnşallah iyi geçer sınavımız,ben de gireceğim kısmetse
Canım sana dua edeceğim
Ben bunu kayıt yaptırırken sorayım ayrıntılarıyla en iyisi bir de mezun oluna fakültenin kodunu soruyor forumda... Bununla ilgili hiç bilgi bulamadım
Sağol canım :) Ben anladığım kadarıyla belli bir koda dahil edilmiyor bu durumda bir mezuniyet alanlar.En garantisi dediğin gibi yap.Zaten Kpss sınavına ilk başvurun ise netten başvurun kabul olmaz.Sen yakınındaki ya da mezun olduğun liseye git kayıt için.Diplomanı da al yanına elbette.Kpss sınavına kayıt için görevli olanlar herşeyi biliyor zaten.
Bana dua et bir aksilik çıkmadan yarın halledeyim bu durumu inşaALLAH
Ederim elbette.Okuldan başvuru yaparsan çıkmaz bir aksilik canım,endişelenme.Yalnız dediğim gibi diplomanı yanına al mutlaka,görmek istiyorlar çünkü.Kişisel bilgi alanını zaten nüfus cüzdanı bilgilerine dayalı girecekler.Bilgisayar kamerası ile fotoğrafını çekip yükleyecekler.Başvuru belgenin bir çıktısı verilecek sana.Onun bir onay kodu var,onu görevli kişi girecek zaten.Altında bir imza bölümü var,sen imza atacaksın oraya sadece.Sınav hakkında ileride tercih olayı için filan özel bir ÖSYM şifresi yazacak belgende.Sende kalması gereken belgeyi verecek sana zaten görevli.
ALLAH razı olsun canım , Eylül ayından beri hazırlanıyorum sınava... İnsanların hayatını 2 saalik bir sınava tabi tutmaları ne üzücü
Benimde bayağı oldu hazırlanalı.Maalesef öyle canım.Hele şu lisanstan girenlerin durumunu görünce moralim bozuldu biraz ama bakalım,hayırlısı hakkımızda.
Sorma benimde moralim bozuldu. ALLAH yar ve yardımcımız olsun inşaALLAH... Sana da dua edeceğim iyi geceler
ALLAH'a emanet ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?