Kızlar lütfen bir akıl verin..

nehiyy

Aşk..
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2006
925
0
116
Ankara
Ablam 9 yıldır dışarda bizden ayrı yaşıyor. Bunun 4 yılını üniversite de geçirdi kalan 5 yılındada öğretmenlik yapıyor. Son iki yıldır çok sıkıntılı bizden habersiz piskoloğa gitmiş 6 ay , daha sonra yaşadığı bazı sıkıntıları bizde duyduk, o yaz araştırp iyi bi doktora götürdük sonrasında da onu evde hiç yalnız bırakmadık şimdi ise sürekli ağlıyor Ankaraya gelmeye çalışıyor piskolojisi bozuldu yalnız kalmak istemiyor. Annem ve ben sürekli o yalnız kalmasın diye yanına gidiyoruz şuan annem ablamın yanında.. evimde ailemle yaşamak istiyorum eve geldiğimde bir ses olsun yemeğimi tek başıma değil sizinle yiyim 5 yıldır duvarlala konuşuyorum diyor.
Bunun üstüne beni yalnız bıraktınız diye bizleri suçluyor anneme babama kızıyor ki annemde babam'da bizlere karşı hep çok fedakar oldu. Neyse şimdide ablam Ankaraya evlenip gelmek istiyor yani sözleşmeli evlilik yaparak artık bizimle yaşamanın hayallerini kuruyor fakat babamla annem böyle bişeyi kesinlikle istemiyolar, annem bugün telefonda nerdeyse ağlıycaktı "bizi suçluyor evlenip gelicekmiş diye." Yani ikiside çok karşı.Annemin böyle üzülmesi ablamın orda huzursuz olması burdan canımı yakıyor babama da bişey söylemiyoruz. Kızlar bi akıl verin sözleşmeli evlilik yapsa kime nasıl güvenilir bu devirde siz benim yerimde olsanız nasıl davranırdınız iki tarafın arasında kaldım resmen içim acıyor ablamı anlıyorum ama annemle babamın da korkularına hak veriyorum. Allaha dua ediyorum inşallah hayırlı bi kısmeti çıkarda sözleşmeli olmadan iyi bi yuva kurarak gelir buraya diye. :Saruboceq:​

amin canım inşallah sözleşmeli evlilik yapmadan hayırlı bir kısmetle gelir
ev arkadaşı yokmuydu çokmu uzaktı size
ama ben şimdiye kadar iki kişiyi duydum sözleşmeli evlilik yapıp kendi ailelerinin yanına gittiler bi tanesini adam boşamak istememiş yine para istemiş diğerindede problem olmamış
aslında annenin bir rahatsızlığı varsa ablanın bulunduğu yerde bunun tedavisi yoksa bunu mazeret gösterip gidebilir diye biliyorum yalnız ablanın bulunduğu yerdeki doktarların onayı gerekiyor
Allah yardımcınız olsun

amin canım inşallah sözleşmeli evlilik yapmadan hayırlı bir kısmetle gelir
ev arkadaşı yokmuydu çokmu uzaktı size
ama ben şimdiye kadar iki kişiyi duydum sözleşmeli evlilik yapıp kendi ailelerinin yanına gittiler bi tanesini adam boşamak istememiş yine para istemiş diğerindede problem olmamış
aslında annenin bir rahatsızlığı varsa ablanın bulunduğu yerde bunun tedavisi yoksa bunu mazeret gösterip gidebilir diye biliyorum yalnız ablanın bulunduğu yerdeki doktarların onayı gerekiyor
Allah yardımcınız olsun

Evet canım biz bunu denedik, ama olmadı kabul eidlmedi sürekli ağlıyor burda hepimizi perişan ediyo. Olduğu yerde ev arkadaşı olabilcek kimse kalmadı 4 kız arkadaşı vardı hepsinin tayini çıktı bi ablam kaldı geriye son bir yıldır da pek iyi şeyler yaşamadı onları buraya yazmak istemiyorum.

canımm kıyamam...
kendisi çalışıp çabaamış bir meslek sahibi olmuşş..
dediğin gibi kime ne akdar güvenebilirsin bu devirdee..
çok zor bir insana böle konularda güvenmekk...
keşkee dediği gibi biri çıksada evlenseler tayini çıkıncaa boşansalarr ama çok zorr..
dediğin gibi akrşısına iyi bir kısmet çıkarr...
herşeyi yoluna koyarr..allah yardımcınız olsunn..

canım ankara bu yaa vize lazım değilki neden sözleşmeli evlilik yapma gereği duyuyor onu anlamadım yani alsın valizini çıksın gelsin yanınıza

canım cok üzücü bi durum tabi allah yardımcısı olsun ablanın fakat sözleşmeli evlilik bu devirde zamanda güvenilebilcek bi erkek bulmak cok zorr demek ki ablanın psikolojisi cok kötü durumdaki artıkk bu duruma kadar gelmişşş yanlızz kalmayı istemiyorr haklıdaa ama bence bi psikiyatriste götürün derim.ankarada tanıdığım bi dr var gülseren budayıcıoğlu süperr bi kadın yurt dışından bile hastaları var kadının belki bir faydası olur size

hmm öğretmen diye tamam anladım şimdi,ama şu ruh halinde mesleğe devam etmesi nekadar doğru olur bence bıraksın işi gücü bikaç yıl toparlanana kadar yanınızda yaşasın cnm yaa,sözleşmeli evlilik filan çok riskli şeyler ismi bile ürkütücü allah beterinden saklasın daha kotu bişey olursa kaldıramaz edemez bence müsade etmeyin yada siz yanına yerleşin onun ay kıyamam cnm yaa Allah yardımcınız olsun zor bi durum biz uzaktan konusuyoruz kolay geliyo bize tabi

nehiyy az çok tahmin ettimm neler yaşadığını..
bir süre annen gidip yanında kalacak..
yadaa mesleğe bir süre ara veripp gelip sizle kalacak toparlanana kadarr..
yapacak en güzel iksinden birini seçmek..
şimdii herşey ona çok ağır geliyordurr..
yaslanacak birr dayanak..ağlayacak bir omu istiyordurr..
benim kız kardeşimd etek başına yaşıyordu birkaç senedirr..
bizimd ebilmediğimizz bir depresyon geçirdi..
çokkk zayıfladı ölekii iskelet gibiydi..
yüzümüze bakmıyorrr..
devamlı yatıyorrr..
gözlerini sabit tutamıyorr..
yemek yemiyorr..
konuşmuyorrr
elleri titremekten abrdak tutamıyorduu..
şimdi geçti..
nedenini hala sölemezz..
başına bişeymi geldi
yanlızlıktanmııı
bilemiyoruzz
ama her ann bişey olcak diyee
gözünün içine bakıyoruzz..

Evet canım biz bunu denedik, ama olmadı kabul eidlmedi sürekli ağlıyor burda hepimizi perişan ediyo. Olduğu yerde ev arkadaşı olabilcek kimse kalmadı 4 kız arkadaşı vardı hepsinin tayini çıktı bi ablam kaldı geriye son bir yıldır da pek iyi şeyler yaşamadı onları buraya yazmak istemiyorum.

benim karşı komşumda annesini mazeret olarak gösterip gitmek istedi annesi duldu tek başına yaşıyordu hastaydı yani aslında tayini bu mazeretle olabilirdi olmadı oda çook üzüldü
ama buralı olan aydında yaşayan biri kendine evlilik teklif etti gerçi bizim kız bayağı uğraştırdı sonra evet dedi
ve şimdi evli bi çocuğu var annesine yakın
darısı ablanın başına

yalnız yaşamak bayanları olumsuz yonde daha çok etkiliyo demekki ben bunu anladım :(

yalnız yaşamak bayanları olumsuz yonde daha çok etkiliyo demekki ben bunu anladım :(

çilekcimm düşünsenee..
işten eve geliyorsunnn yemek kokusu yok..içerden sana bakan bir çift göz yok..
kadın dedğin ölee her daim arkadaşlarınada takılamıyorrr..birgün ikigün gezersin sonraa..yanlızz evdesinn..

ses yok yemek yok...ne bileyimm bana ürkütücü geliyorr...
bu yüzdende kaldıramıyoruz sanırımm..

lisedeyken anket defteri düzenlerdik tüm sınıftaki arkadaşlar verip doldururduk hemen hemen tüm arkadaşlarımın anketinde şu soru vardı :
kalabalık bir şehirdemi yaşamak istersiniz yoksa sakin yeşili bol bi yerde mi ?
çoğumuzun verdiği cevap sakin yeşili bol bi yer
ama ben bu sorunun cevabını lise bitince öğrendim ki :
dostların olduğu yerde yaşamak güzel

çilekcimm düşünsenee..
işten eve geliyorsunnn yemek kokusu yok..içerden sana bakan bir çift göz yok..
kadın dedğin ölee her daim arkadaşlarınada takılamıyorrr..birgün ikigün gezersin sonraa..yanlızz evdesinn..

ses yok yemek yok...ne bileyimm bana ürkütücü geliyorr...
bu yüzdende kaldıramıyoruz sanırımm..

evet cnm haklısın vallahi bide erkek arkadaşın olsada onunla yaşayamıyosun aynı evde filan hala bu durum bizim ülkemizde tabu bilmiyorumkismile büsbütün yalnız kalıyosun off cok zor hakkaten Allah herkesin yardımcısı olsun

gercekten zor bi durum ama diger arkadaslarinda dedigi gibi bu psikolojiyle ne kadar daha orda tek basina yasayabilirki
meslegini birakmak istemiyosa sözlesmeli evlilik yapabilir ama kime güvencek? neden bi süre meslegine ara verip sizin yaniniza yerlesmiyoki?? ztn orda tek basina meslegi varken mutlu degil, meslegi olurmu orda nasil bu isler bilmiyorum ama olmazsada en azindan sizin yaninizda meslekli mutsuz olcana mesleksiz mutlu olur..

canımm kıyamam...
kendisi çalışıp çabaamış bir meslek sahibi olmuşş..
dediğin gibi kime ne akdar güvenebilirsin bu devirdee..
çok zor bir insana böle konularda güvenmekk...
keşkee dediği gibi biri çıksada evlenseler tayini çıkıncaa boşansalarr ama çok zorr..
dediğin gibi akrşısına iyi bir kısmet çıkarr...
herşeyi yoluna koyarr..allah yardımcınız olsunn..

Öyle canım aslında işi için birisi var ama daha görüşüp konuşmadılar bile .. Hem nerden bilcez bu insan nası biri belki problem olcak başımıza iş açıcak.Annemle babama kıyamıyorum hiç çok üzlüyolar off ya :gitme:

canım ankara bu yaa vize lazım değilki neden sözleşmeli evlilik yapma gereği duyuyor onu anlamadım yani alsın valizini çıksın gelsin yanınıza
Canım kadrolu öğretmen bu 5. yılı bu kadar sabrettim biraz daha sabrediyim diyo Ankaraya gelebilmesi için puan yapması lazım 25 tercih yaptı ankara olmuo

Kızlar kredi borcu olduğu için şuan mesleğine ara vermiyor. teknolog sen bu konuda beni çok iyi anlarsın yaşamışsın çünkü..
Kızlar nolur dua edin herşey güzel olsun istiyorum eskisi gibi huzurlu olalım, ablam mutlu olsun yüzü gülsün istiyorum

inşallah canımm inşallahh herşey eski düzenini alırr..ablan kendisine gelirr..eskii haline dönerr eviniz neşe içinde olur yinee....herşey gönlünc eolsunn..

çok zor bir durumm..ama inşalah geçecek bunlarda..

aman sözleşmeli evlilikle sıkıntımdan kurtulayım ailemle olayım derken daha büyük sorun almasın başına ..bence gerek yok uygun bir eş kendi beğenip istediği daha iyi olur .......neler duyuyoruz Allah korusun

aman sözleşmeli evlilikle sıkıntımdan kurtulayım ailemle olayım derken daha büyük sorun almasın başına ..bence gerek yok uygun bir eş kendi beğenip istediği daha iyi olur .......neler duyuyoruz Allah korusun

evet canım bende öyle söylüyorum ama o herşeye katlanabilceğini düşünüyo gözünü karartmış bu konuda resmen

Ankar olmaz da çevre iller de mi ollmuyor acaba en azından daha yakın olur hafta sonrları gelir gider ne bileyim Çankırı Kırıkkale Konya nın ilçeleri felan gibi benim görümcem Kütahya da yaptı bir süre hafta sonları gelip gidiyordu

Back
X