Sağlıklı bir insan olsaydı seni aldatmış ve bir defadan fazla yapmış yetmemiş dövmüş seni sevdiğini düşündüğüne inanamıyorum derdim ama adam sağlıklı olmadığından muhtemelen iradesi dışında yapıyor. anlaşılan o ki evliliğinin başında da çok da sağlıklı değilmiş seni aşırı kısıtlamış, dahası dövmüş, ve sen hala seviyor da yapıyor demiş görmezden duymazdan gelmişsin. insan sevdiğini sayar da, kıyamaz vurmak ne demek. ama diyorum ya, adam sağlıklı değilmiş. senin de eşinin tedavisini tamamlamasına yardımcı olman ve bir eş olarak iyileşme sürecinde onun yanında olman lazım. sağlıksızken yaptığı şeylere falan takılman anlamsız kaldı ki dövdüğüne takılmıyorsun da bir tek aldattığına mı takılıyorsun. kendisi de artık böyle şeyler yapmadığını söylemiş siz de güvenmiş inanmışsınız. geriye dönüp bakmayın. önünüze bakın. ikinizden başka bir şey düşünme. evli adamla düşüp kalkan kadınları (adamın yalanlarla dolanlarla allem edip kallem edip kandırılanları kastetmiyorum) da kendinle denk görüp değer önem verip bi de kendinle mukayese hiç etme. inan bana kocanın gözünde de denk olamazsınız. geç git. geriye değil önüne bak ve mutlu huzurlu ol. ama bir daha da eşinin normal olmayan davranışlarının üstünü seviyor ediyor diyerek de örtme. baştan beri sağlıksızmış ama ağır yaşanılanlarla tetiklenmiş. kendini de terk ettim de oldu diye suçlama, durup dururken yapmamışsın ki bunu aldatıldığını düşünmüş gitmişsin, böyle ağır sonuçlar doğuracağını bilemezdin. aşkının arkasında dur.