Kizlar Nolur Yardim: Gebelikte diseti kanamasi, sismesi ve dis sallanmasi

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Kizlar 15 haftalik hamleyim ve disetlerim fena oldu, kanama cok sisme de var. Bugun anladim ki saglam disim sallaniyor gibi diseti cok sisen dis. Bunu yasayan ve tedavi olan var mi? Cuma dra gidicem ama cok korkuyorum disciden bide? Lutfen yasayan varsa yardim etsin dr ne onerdi, sadece gargara yetcek mi?

Öncelikle hayırlı olsun bende 20+5 gunluk hamileyim .kalsiyum azlıgından oluyor dişin sallanması , diş etlerinin şişme ve kanması hızlı kan akışından kaynaklanıyo bu normal ama kalsıyum destek almalısın hiçmi süt ve süt ürünleri tüketmiyosun

Öncelikle hayırlı olsun bende 20+5 gunluk hamileyim .kalsiyum azlıgından oluyor dişin sallanması , diş etlerinin şişme ve kanması hızlı kan akışından kaynaklanıyo bu normal ama kalsıyum destek almalısın hiçmi süt ve süt ürünleri tüketmiyosun

peynir cok yiyorum, sut de 1-1.5 bardak iciyorum gunde. buarada saol canim senin de hayirli olsun.

önce kadın dogum doktoruna bi danış ona göre dişciye git derim ben bende özellikle fırçalarken acayip kanama oluyo hamilelikte normal sayılanlardan çok olmadıkkça

aynı sorun bendede var 9+3üz sabahları kalktığımda afedersiniz ağzımı çalkaladığımda durup dururken diş etim kanıyor ve diş etlerim kırmızılaştı doktorum günde 1 kase yoğurt önerdi tabi süt ürünlerinin hepsini sizede tavsiye ederim

kesinlikle paradontax diş macunu öneririm aynı sorun bendede vardı hamilelikte diş etleri şişebiliyor ileri boyutta diş kaybı yaşanıyormuş..diş etlerim şişer canımı çok yakardı sen dişim sallanıyorda diyorsun doktora danış ve mutlaka paradontaxla fırçala dişlerini .. ilk bir hafta etkisi yok gibi gelebilir sakın bırakma hergun fırçala. benım o sayede geçti..

aynı sorun bendede var 9+3üz sabahları kalktığımda afedersiniz ağzımı çalkaladığımda durup dururken diş etim kanıyor ve diş etlerim kırmızılaştı doktorum günde 1 kase yoğurt önerdi tabi süt ürünlerinin hepsini sizede tavsiye ederim

peki gecti mi canim bende sisme de oldu

aynı sorunu yaşamıştım ve üzerine benim birde iltihaplıydı akıyordu iltihap çok kötüydü yani anlatamam doktorum bi antibiyotik verdi ilk önce kadın doğum doktoruma danıştım tabiki sonra dişçimide bilgilendirdim haftam olsun durumum olsun bebegımle ıkımızde cok saglıklıydık o haftalarda da ilaı kullandım ve dişlerını fırcalarken canım booolll bol kanat dıslerını etlerınde kan kalmasın ne kadar kanatırsan dıs etlerın rahatlar sende rahatlarsın.diş fırcanla etlerıne dairesel masaj yaparak diş etlerını fırcala sonra dıslerını fırcala kanasın kı rahatlasın.inşallah şifanı verir Rabbim :) sağlıcakla..

ya ben hamile kalmadan önce diş doktoruna gitmiştim gerekli işlemler felan yaplıdı. ancak bu gün bir dişimin dibinde kanama var ve eti çekilmiş gibi. ve çok sızlıyor. kalsiyum takviyesi alırım belki ancak onda da dikkatli olmak gerekiyor.

ya ben hamile kalmadan önce diş doktoruna gitmiştim gerekli işlemler felan yaplıdı. ancak bu gün bir dişimin dibinde kanama var ve eti çekilmiş gibi. ve çok sızlıyor. kalsiyum takviyesi alırım belki ancak onda da dikkatli olmak gerekiyor. kızlar birde diş macunu kulanıyormusnuzu. içeriğinde bazı kimyasallar bebeğe zarar veriyormuş diş macununun

aynı sorun dünden beri bende de var:50: kızlar eğer diş doktoruna gidecekseniz 4.5.ve 6. aylarda gidin zira ilk 3 ay ve son 3 ay bişi yapamıyorlar ilaçta vermiyorlar 5 sene önce kızıma hamileykende diş etlerim çok kanıyordu benn 7buçuk aylıkkken gittim dişçiye müdahale edemeyiz son 3 ay bişi yapamıyoruz dedi tuzlu gargara ile tamamlamıştım..şimdide 5. ayım dolcak yine diş etim kanıyor hatta alttakiler kızarmış..o kadar süt ürünleri tüketiyorum ama hormonlar bizi mahfediyor işte..sağlıklı gebelikler kolay doğumlar dilerim :16:

Bende sırf benim bu sorunu yaşayan, ben dişlerime bakamıyorum sanmıştım, alt arka dişim şişti o tarafla yiyemiyorum. Çarşamba kontrolüm var, sorucam muhakkak. Paradontax ve gargaraya başlıycam hemen.

Back
X