Kizlar sizce bu devirde evlilikte söz sahibi olabilmek için illaki para mı kazanmak gerekir?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.351
2.286
133
Bir arkadasım var evli.çalısmıyor.esiyle sürekli para konusunda sorun yasadıgıni anlattı.ilginc geldi bana.çok sükür bu yıl mezun olucam.severek yapabilecegim bir meslegim de var ama evli bir kadının calısması ona bu kadar anlam mi yukler anlayamadım erkeklerin gözünde.cok sacma bence.yani param yokken bana saygı gostermeyen erkek param varken mi göstericek? Evli uyelerimizden yorum bekliyorum

Bir arkadasım var evli.çalısmıyor.esiyle sürekli para konusunda sorun yasadıgıni anlattı.ilginc geldi bana.çok sükür bu yıl mezun olucam.severek yapabilecegim bir meslegim de var ama evli bir kadının calısması ona bu kadar anlam mi yukler anlayamadım erkeklerin gözünde.cok sacma bence.yani param yokken bana saygı gostermeyen erkek param varken mi göstericek? Evli uyelerimizden yorum bekliyorum

kadının kendi ayakları üzerinde durması kendi kendine yetmesi,evde sadece kocanın borusunun ötmemesi adına evet kadının çalışması çok güzel bişey. Bu benim görüşüm.
Çalışan kadın kariyer sahibi kadın kendini geliştirir. Çalışmayan koca eline bakan çok arkadaşım var ve çalışmadıkları sürece köreldiklerini çok belli ediyorlar.

Annem ev hanımıydı. Ama babamdan sevgi ve saygı görüyordu. Ben çalışıyorum bende sevgi saygı görüyorum. Çünkü çalışmak, para kazanmak, aylık geliri olmak sevgi saygı içi kriter değil. Biri ben maaş alıyorum diye bana saygı duyacaksa hiç duymasın o saygıyı daha memnun olurum. Her kadın evlilikte sevgiyi saygıyı hakeder.

Bu karakterle alakalı. Kadının ve adamın karakteriyle. Kimi kadınlar burada maaş kartını veriyor, çalıştığı halde kendine krem alamıyor izin almadan, ama çalışmadığı halde gayet güzel harcayan kadınlar da var.
Ben işsiz dönemimde de ücretsiz izindeyken de fark yaşamadım.Birbirimize danışmadan büyük meblağlarda para harcamazdık,kredi kartım vardı ekstresi de bana gelirdi ben sadece ödemesini söylerdim eşim öderdi. Ne ben ezilirim ne eşim ezer. Yapı meselesi.
Bunun sinyali de az çok ilişkide belli olur. Biz sevgiliyken de aramızda para konusu geçmezdi. Parası yoksa ben öderdim. Ama benim param kalmayınca da ondan isterdim. Hiç mevzu olmadı aramızda. Zaten kendini belli eder Erkek kendini.

Benim evliliğimde öyle değil. Benim para kazanmadığım dönem de oldu, eşimin para kazanmadığı dönem de oldu sevgimiz, saygımız, söz hakkımız aynen devam etti.

Ama çevremde iki tane çalışmaya başlamadan önce ve çalışmaya başladıktan sonra evlilikleri farklı olan arkadaşım var. Bu bence kadının karakterinin değişmesiyle oluşan bir değişiklikti ama. Kendi ayakları üstünde durmaya başlayınca kendilerine güvenmeye başladılar ve eşlerinin de onlara bakış açısı değişti.

evlendiğimizden beri çalışmıyorum, eşimin işi nedeniyle çalışamıyorum daha doğrusu. eşim kendimi kötü hissetmeyeyim diye maaşını ortak hesaba yatırtıyor. aldığım hiçbir şeyin hesabını sormaz. bu çalışmayla değil evlendiğiniz kişinin karakteriyle alakalı bir durum. karşındakine saygı duymakla ilgili bir durum bana göre. insan saygı duymadığı kişiyi nasıl sever onuda anlamıyorum ya neyse.

Bazı kadınlarda çalışsalar hatta maaş kartını eşlerine verse de evliliğinde, alacağı bir kıyafette bile söz sahibi olamıyor. Bu direkt parayla çalışmakla alakalı bir durum değil.
Parayla saygı kazanmaya çalışan kadınlarda ayrıca komik oluyor burada birkaç konuda gördük öyle örnekleri.
Evliliğimde ilk dört yıl çalıştım 4 yıldır da çalışmıyorum, ne saygı ne maddi rahatlık açısından bir değişim olmadi.
Ama herkeste böyle değil, çalışmaya başlayınca eşlerinin tavırları olumlu yönde değişen arkadaşlarım da var. Bunda kendi tavırları da etkili oluyor sanırım.

evlilikte olmaması gereken birşey ama para kazanmak bu zamanda erkeklerin gözünde seni daha değerli yaptığı kesin. çünkü çoğu kadın çalışıp para kazanıyor eskiden çoğumuzun annesi çalışmazdı. o zaman işin normaldi

Bence o karakterle alakalı. Benim eşim çalışmama izin vermedi. Evlendikten sonra bırakmak zorunda kaldım. Çok baskı yaptı. Bu ko tartışmaya çok açık bence.

O saygı görmek çalışıp çalışmamakla alakalı değil, karakterle alakalı.
Bende ilk hamileliğimden beri çalışmıyorum.
Eşim maaşı çekip eve bırakır, içinden günlük parasını alır.
Aramızda bunların lafı olmaz, çocukla evde olan ben olduğum için her daim paranın fazlası bendedir, ihtiyaç anında elimde olması için.

Çalışan kadın kendine daha fazla güvenebilir elbette, daha yoğun bir sosyal hayata sahip olabilir, maddi olarak daha rahat yaşam sağlayabilir, ama daha saygın olmaz.

Ama şu olabilir mesela maddi saygı değil de, kadın evde olduğu için belki erkek daha az ev işi yardımında bulunabilir, ama kadın da çalışsa ev işi de eşit paylaşılabilir.

Ama ihtiyaç anında çalışan çalışmayan gözetmeden erkek yine yardımcı olmalıdır, hastalık, hamilelik gibi durumlarda.
Bizdeki durum böyle en azından ☺

bu karsinizdaki kadar sizin de kisiliginize bagli,
calismak calismamaktan ziyade bence paylasim olmali,
is yukunu paylasmadigim hic bir seyde ben hak iddia edemem sahsim olarak.

Calisiyorsam eve para getiriyorumdur,
calismiyorsam ev isini ustleniyorumdur, cocuklarin bakimini ustleniyorumdur,
ailemden boyle gordum,
babaannem kac yasinda kadin, sen otur yaslisin dedigimiz zaman,
oldu herkes calissin ben yan gelip yatayim mi derdi, kendi elinden geldigince ev islerine destek olurdu.

elimden geleni yaptigimi goren adam da eger saygi duymuyorsa direk gonul bagi eksiktir diye dusunurum.

Evlendiğimden beri çalışıyorum.
Maaşımın hesabını eşime vermem, maaş kartımın şifresini bile bilmez.
Artı eşimin kredi kartı bendedir.
Diyeceğim o ki, ben ha çalışmışım ha çalışmamışım eşim için bir şey değişmez yine evi geçindirir yine bana kartını verir önemli olan bu düzeni kurmak.

Yazan birçok kişiye katılıyorum konu tamamen evlendiniz kişinin karakteriyle alakalı bir durum.Ben çocuklardan sonra işime dönemedim ama para pul alacak verecek herşey benim elimdedir..Ayni hastanede çalıştığım yakın arkadaşlarım var iki tanesinin maaş kartları kocalarında hele bi tanesi aylık 100 tl harçlık aliyormuş vss öyle çalışmaktansa şu anki durumu tercih ederim doğrusu.Herkesin ilişkisinin dinamiği farklı.

Back
X