Kizlar sizce bu devirde evlilikte söz sahibi olabilmek için illaki para mı kazanmak gerekir?

Yazan birçok kişiye katılıyorum konu tamamen evlendiniz kişinin karakteriyle alakalı bir durum.Ben çocuklardan sonra işime dönemedim ama para pul alacak verecek herşey benim elimdedir..Ayni hastanede çalıştığım yakın arkadaşlarım var iki tanesinin maaş kartları kocalarında hele bi tanesi aylık 100 tl harçlık aliyormuş vss öyle çalışmaktansa şu anki durumu tercih ederim doğrusu.Herkesin ilişkisinin dinamiği farklı.
Çalışıp 100 tl harçlık alacaksam bende çalışmam ama maaş kartını vermekte bilemedim... sebep nedir, adamlara bu kadar kul kole olmak neden?

Karsidakinin adam olmasiyla ilgisi var bence.

Para saygi satin alamiyor. Karsidaki saygisiz, okuz gibi bir tipse evlendigi kadindan maas kartini istiyor. Kadin calismiyorsa da saygisizca hayvanca davraniyor.

Adam duzgun bir adamsa karsidaki calissin calismasin saygi ve sevgi veriyor.

Gunumuz erkekleri rezil. Kadindan para isteyen, tanisinca maasin var mi atandin mi diyenler ayri; elinde telefon onunla bununla mesajlasan yedek tutan soytarilar ayri, daha degisik cesitleri ayri. Turk erkekleri son 10yilda berbat oldu gercekten.

Bence karakterle alakalı.
Kendi paramı kazanıyorum ancak eşimin gelirine kıyasla oldukça az.
Ben çalışmasam hayat kalitemiz olumsuz yönde esaslı şekilde etkilenmez.

Yine de eşimden şimdilik bu tip bir yaklaşım gormuyorum.

Bence alakası hiç yok ama erkeğin karakteriyle ilgisi var. erkek kompleksli biriyse genelde kadın ona minnet etsin ağzının içine baksın ona “evimin direği ağam paşam” yapsın istiyor bunun için de evet maddiyatı kullanıyor. Ya da örneğin kompleksli oldugu için yine kadın çalıştığı zaman herhangi bir şeyde zıtlaştıklarında kadının para kazanmasına bağlayabiliyor. Bana kalırsa bir erkek eşine sırf parasını kazanıyor diye değer veriyorsa hiç vermesin. Maaş kartı vermemek bir güç göstergesi değil bana göre evlilikte bir olamamanın hep bir “ne olur ne olmaz” demenin göstergesi.

benim etrafta genelde gözlemlediğim, kadınlar maaşlarını evin ortak giderine harcamaya daha temkinliler. Yani bi nevi kadının parası kadının, erkeğin ki evinmiş gibi durum oluşuyor. Hepsinde değil ama genel gözlemim bu yönde. Bu sebepten eş çalışınca para huzursuzluğu çıkıyor. Çalışmayınca da parasızlık huzursuzluğu çıkabilir o ayrı:)

Bir arkadasım var evli.çalısmıyor.esiyle sürekli para konusunda sorun yasadıgıni anlattı.ilginc geldi bana.çok sükür bu yıl mezun olucam.severek yapabilecegim bir meslegim de var ama evli bir kadının calısması ona bu kadar anlam mi yukler anlayamadım erkeklerin gözünde.cok sacma bence.yani param yokken bana saygı gostermeyen erkek param varken mi göstericek? Evli uyelerimizden yorum bekliyorum
Evliyim çalışmıyorum, eşim bir kere biri paranın lafını etmedi, imkanlarımız dahilinde bir istediğimi iki etmedi, her konuda bana danışır birlikte karar alırız. Yani bu işin çalışmayla parayla alakası yok. Sevgi ve saygıyla alakalı tamamen

Hayatınızdaki insanın karakteri ile ilgili kesinlikle. Kazandığınız parayı gönül rızanız olmadan alan, maaş kartınızı alan, paranızın hesabını yapan ya da çalışmadığınız için size para ile ilgili konularda söz hakkı vermeyen erkekler yüzünden çalışan kadın ve çalışmayan kadınlar olarak bölündük. Kendimize saygı duymayı öğrendiğimiz vakit erkekten söz hakkı, saygı, sevgi dilenmeyi bırakacağız. Genel durumda erkeklerin çalışan kadına daha çok tolerans gösterdiğini düşünüyorum.

Üniversite mezunuyum. Eşim sınıf arkadaşımdır zaten. Severek evlendik.

Benim kendime yetecek kadar az bir kazancim var. Onunla ne istersem alıyorum. Benim sigortam yok . Bu sebeple eşimin maaşi biraz daha fazla. O fazlalığı eşim evin bi yerine bırakır. Onu biriktiriyorum yaz tatilinde harcıyoruz.

Altımda arabam var.

Kendi kredi kartimla yaptığım işin malzemelerini aliyorum ( instagramda satış yapıyorum) ya da ne istersem alıyorum.

Eşimin kredi karti ile eve alisveris yapiyorum. Yakıt aliyorum. Ve kullandığım miktarin hesabini vermiyorum. Belli olmuyor bir ay 700 harcarim bir ay 170 harcarım. Eşim sormaz.

Bankada yüklü miktarda param var. Esim buna karışmaz. Kartlarım bendedir... acil durumlar icin saklıyorum.

Arabanin kaskosu ya da sigortası konusunda eşime destek olurum. Ne zaman istese ikiletmem veririm.Ya da eşimin hasta ablasına destek olurum. Esimin Motosikletine pek karışmam 😂

Birikim yaparım. Kumbara yaparım.

Kazancim çok değil. Ama çok bereketli. Hic hic parasızlik nedirr bilmem.

Ne çalışırken ve ne de calismazken eşimden en ufak bi şey görmedim.

Gözümün çarptığı her şeyi alir. Kendisine ayakkabi alacaksa illaki bana da alir. Kendine ne alıyorsa bana daha iyisini almaya gayret eder.
.

Ben de her konuda onunlayım. Paraya ihtiyacı varsa hic düşünmem.

Hemşire bir arkadaşım vardı . Kocası çalışmıyordu. Kadın kendine evde giymeye bir bluz almıştı 10 liraya... onu eşine söyleyemiyordu. Eşi izin vermiyordu çünkü....

Böyleleri de var. Kadınlar kendilerine neyi layik görüyorsa onu yasiyorlar...

Yani bilmen benim babam da maaşını ortaya koyardı. Annem çalışırken de calismazken de. Hiç-bir fark yoktu.

Ben razıyım hepsinden. Allah da razi olsun o konuda bir kırgınlığım yok.

Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Allah para hesabi yapıp da akşam koynuna gireceğimiz adamları hayatimiza yaklastirmasin.

10 aylık evliyim evlendıgımde ıssızdım , 5 aydır calısıyorum ilk zamanlar çalışmam eşimin umrunda değildi ne istersen yap kafasındaydı , şimdi evden çalısıyorum virüs nedenıyle esım 1 aydır evde ve maasından buyuk bır mıktar kesıntı olacak baktı hesap kitap tutmuyor iyi ki sende işe girmişsin dedi bana ilk defa.

Çalışıp 100 tl harçlık alacaksam bende çalışmam ama maaş kartını vermekte bilemedim... sebep nedir, adamlara bu kadar kul kole olmak neden?
Böyle çok arkadaşım var maaş kartları kocalarında bazısı şifreyi bile bilmez, ben çalışmıyorum ama para bende, bende bilemedim ben çalışıp kocamdan harçlık isteyecek harcligim bitince de canım bugün balık istiyor para verirmisin diyebilecek karakterde biri değilim Allah dağına göre kar veriyor.

Ben doğumdan sonra bir müddet ücretsiz izin aldım. Yani evlilik boyunca para kazandığım da oldu kazanmadığımda. Bizim hesap ortaktır. Hemen hemen aynı miktarda para Kazanıyoruz. Tüm harcamalar kredi kartları ev ihtiyaçları faturalar eşimde. Ben kendime aylık 1200 tl alıyorum geri kalan tüm maaşımı eşime veriyorum. Bundan gocunmuyorum. Saygı da sevgide hiç bir fark görmedim. Eşim bana sormadan yüklü miktarda harcama yapmaz bende keza öyle. Ama mesela t hirt alsam buna da karışmaz

Bir arkadasım var evli.çalısmıyor.esiyle sürekli para konusunda sorun yasadıgıni anlattı.ilginc geldi bana.çok sükür bu yıl mezun olucam.severek yapabilecegim bir meslegim de var ama evli bir kadının calısması ona bu kadar anlam mi yukler anlayamadım erkeklerin gözünde.cok sacma bence.yani param yokken bana saygı gostermeyen erkek param varken mi göstericek? Evli uyelerimizden yorum bekliyorum

İlişkiler nasıl başlarsa öyle gider
Saygının asla parayla ilgisi yoktur
25 yıl çalıştım, 7 yıllık evliyim, 1 yıldır da evdeyim, saygısızlığı bırak eşim bir yıldır daha hassas para konularında kırılmayayım diye. İnsan olan parayla saygı arasında ilişki kuramaz

Kazandığınız para sizi hayatınız üzürinde söz sahibi yapar
Ataerkil bir toplumuz erkeğin erk güç sahibi olması zaten bildiğimiz sabit nir durum
Kadınında emeğinin hiçe sayılmasıda öyle
Para demek güç demek
Güçte saygı demek
Ben kadının çalışmasını toplumda varolşu bakımından gerekli buluyorum

Bu erkeğin gözünde durumun değişmesiyle ilgili değil bence.
Kadın çalışınca daha dik durma konusunda kendisini iyi hisseder zaten.
Bu da tavırlarına, sözlerine yansır.
Ben çalışmıyor olsaydım eğer pek çok konuda tutumum farklı olurdu sanırım.
Hesapsızca alışveriş, harcama yapamaz, özgürce aileme vs. harcayamazdım.
Paramız az diyen adama marka konusunda diretemezdim, hayır ille de şunu istiyorum diyemezdim.
Bu eşimle değil benimle ilgili ama ona eminim.

Sorunuza cevabım hayır.
Kişilik sahibi birisi ile evlenmek saygı görmek için yeterli.
Tabi ailenin her bireyi için demiyorum. Benim kayınvalidem de paraya/makama önem verir atanırsam eminim daha kıymet verecektir.
Diğer taraftan bir arkadaşımın abisinin evlendiği kız okumadı, 18 yaşında evlendi aşırı güzel bir kız da değil ama çok terbiyeli aklı başında. Evlendiği çocuk da ailesi de çok iyi ve insana insan olduğu için kıymet veren insanlar. 10 yıldır evli ve gayet mutlu huzurlu senelerdir. Bahsettiğim arkadaşım ise üniversiteden sonra atandı akabinde evlendi çok hoş bir kız çok talibi de vardı. Ama maalesef kendi ailesi gibi çıkmadı. Maaşı var diye kıymet vermeye kalkan da oldu, ücretsiz izin alması gerektiği zaman kayınvalidesi bile karşı çıkıp kavga etmeye yeltendi arkadaşım ise bir şekilde durdurdu ama zor oldu.
Dediğim gibi doğru bakış açısına sahip vicdanlı insanları bulmanız gerekiyor.

Back
X