• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sizce bu yüzsüzlükmü yoksa iyi niyet mi?

Merhaba kızlar
Daha öncede konu açmıştım kısaca yine hatırlatayım:biz eşimle farklı bir memlekette görev yapıyoruz ikimizin ailesi de aynı şehirde olduğundan tüm tatillerimiz problemli geçiyor.Allahtan eşim memur olduğu için benim gibi iki ay tatili yok,yoksa kısmını hayal bile edemiyorum.Eşimin ailesi hiçbir şekilde eşimin annemlerde kalmasını istemiyorlar(ayıpmış!) eşimde zamanla kabullendi bu durumu, ne desem fayda etmiyor.Bu nedenle bende gittiğimizde kv de bir iki geceden fazla kalmıyorum.Asıl konuya gelecek olursam bir görümcem var yaşıt sayılırız evli.Ya her gidişimizde bizde kalın diye söylüyor. Hayır nezaketen değil, bayağı ısrar ediyor.Eee haliyle annemde kalmaya müsaade etmedikleri için bende kabul etmiyorum. fakat ben annemlere geçince beyefendi koşa koşa kardeşine gidip orda kalıyor.Ya inanın her defasında aynı şey,üstelik ben güzellikle söylemiştim kendisine, kusura bakma bu bu sebeplerle sizde kalamam diye. yani durumu bilmiyor değil.sizce gerçekten iyi niyetinden mi davet ediyor yoksa biraz yüzsüzlüğünden mi?
Şu şekilde yaklaş çocuğunuz varmı bilmiyorum yarın bır gun kız evladınız olsa evlense ve baba evıne kalmaya gelmezse damat me hısseder bunu empoze edin derim

Şu şekilde yaklaş çocuğunuz varmı bilmiyorum yarın bır gun kız evladınız olsa evlense ve baba evıne kalmaya gelmezse damat me hısseder bunu empoze edin derim
bir buçuk yıllık evliyiz çocuğumuz yok, evliliğim her anlamda oturmadan düşünmüyorum zaten.Ama sürekli söylüyorum bir kızımız olsa aynı şey ona yapılsa huzursuz olsa, damadımız hiç gelmese ne yapardık diye ama eşimde anlamıyor.Aslında çoğu arkadaşında yazdığı gibi eşimde iş bitiyor.Allah doğruyu göstersin ona da.ben örf adetlere göre sürdürmek istemiyorum evliliğimi

Sende onlarda kalma sadece oturmaya git size ayipsa banada ayip de. Eşine de bu ayrimi kaldıramadigin için böyle bi karar aldığını söyle çözüm bu gorumcen büyük ihtimalle kasıtlı yapiyor onu takma eşini düzeltmeye çalış bence.
Bakalım nasip olur bayrama gidersek öyle yapayım.Sen gelir kalırsan bende gelirim yoksa kalmam diyeyim

bir buçuk yıllık evliyiz çocuğumuz yok, evliliğim her anlamda oturmadan düşünmüyorum zaten.Ama sürekli söylüyorum bir kızımız olsa aynı şey ona yapılsa huzursuz olsa, damadımız hiç gelmese ne yapardık diye ama eşimde anlamıyor.Aslında çoğu arkadaşında yazdığı gibi eşimde iş bitiyor.Allah doğruyu göstersin ona da.ben örf adetlere göre sürdürmek istemiyorum evliliğimi
Empati kuramaması kötü malesef aslında böyle seyler karşılıklı fedekarlık gerektirir biri taş koyunca diğeride koymak zorunda kalıyor malesef bencede çocuk için acele etme bazı şeylerin oturması lazım umarım hatasını anlar ve herşey yoluna girer. Kendımden örnek veriyim ilk başlarda eşim annesinin lafıyla haraket ederdi ama düzelmıycek diye bişey yok tabi çok şey götürüyor bizden ama çok sonra anlıyorlar

Esin kendi kararini veremiyormy niye doldurusa geliyor,senin ailen onunda ailesi,sende kalma onun ailesinde,goruncende laftan anlamiyor herhalde,ins duzelir esin

Bakalım nasip olur bayrama gidersek öyle yapayım.Sen gelir kalırsan bende gelirim yoksa kalmam diyeyim
kavga gürültüye gerek yok sadece senin ne hissettigini anlasin.eşim bi ara anneme küstü bize gelip gitmedi çocukça hareket ediyordu bende ona onun gibi cevap verdim başta annesi isyan etmeye başladı ailecek anlasinlar seni

Senin esin bi garip. Görümcen de yüzsüz degil arsiz resmen !

Empati kuramaması kötü malesef aslında böyle seyler karşılıklı fedekarlık gerektirir biri taş koyunca diğeride koymak zorunda kalıyor malesef bencede çocuk için acele etme bazı şeylerin oturması lazım umarım hatasını anlar ve herşey yoluna girer. Kendımden örnek veriyim ilk başlarda eşim annesinin lafıyla haraket ederdi ama düzelmıycek diye bişey yok tabi çok şey götürüyor bizden ama çok sonra anlıyorlar
Ya işte benim üzüldüğüm şey en güzel yıllarımızın böyle çocukça şeylerden dolayı berbat olması. İlerde beni de ailemide el üstünde tutsa bile çok bir önemi yok.en güzel yıllarım avuçlarımın arasından akıp gittikten sonra

Ya işte benim üzüldüğüm şey en güzel yıllarımızın böyle çocukça şeylerden dolayı berbat olması. İlerde beni de ailemide el üstünde tutsa bile çok bir önemi yok.en güzel yıllarım avuçlarımın arasından akıp gittikten sonra
Kesinlikle hak verıyorum sana.

Asıl eşin senin ailenin evinde kalmazsa ayıp olur onları saymıyor anlamına gelir.
Biz de başka şehirde oturduğumuz zamanlar memleketimize geldimizde gün sayısını ikiye böler ona göre kalırdık 4 gün kalacaksak 2 gün kaynanamda iki gün annemlerde kalırdık.
Her gittiğimizde önce birine giderdik ki haksızlık olmasın diye.
Aynı şekilde ablamlar da yıllardır hem annemlerde hem kaynanalarında kalmışlardır geldiğinde.
Ben de eşime bu konuyu ilk açtığımda tabi ki hem benim ailemde hem senin ailende kalacağız artık ikisi de bizim ailemiz oldular demişti. Annesine de açıkca söylemiş ben artık buraya geldiğimde eşimin ailesinde de kalacağım diye.
İlk zamanlar kaynanam alışamamıştı hatta ağlıyordu biz annemlere giderken ama o da zamanla alıştı.
Benim eşim der zaten hep sen nerdeysen ben oradayım artık biz evliyiz diye.
Ama artık memleketimize taşındık ikimizin ailesi de aynı şehirde ben annemle çok yakınım. Eşim gündüz çalıştığı için ev annenlere yakın olsun kendi annenle daha iyi geçinirsin dedi. Zaten ailesi de bizimle aynı mahallede.
Demek istediğim senin nerede kalacağına kaynanan kayınpederin karar veremez kocanla sen karar verirsiniz. Müsaade edip etmemek nedir ya kocan ne işe yarıyor?
Kocanın yaptığı büyük saygısızlık bence kardeşinde kalmak işine geliyor. Benim damadım aynı şeyi yapsa hiç hoşuma gitmezdi. Resmen cinsiyet ayrımcılığı.

Eşim aynısını yapsa benim ailemi saymayanı ben hiç saymam der kalmazdım. Sıkıyorsa sırf bu yüzden boşansın.

Son düzenleme:
Asıl eşin senin ailenin evinde kalmazsa ayıp olur onları saymıyor anlamına gelir.
Biz de başka şehirde oturduğumuz zamanlar memleketimize geldimizde gün sayısını ikiye böler ona göre kalırdık 4 gün kalacaksak 2 gün kaynanamda iki gün annemlerde kalırdık.
Her gittiğimizde önce birine giderdik ki haksızlık olmasın diye.
Aynı şekilde ablamlar da yıllardır hem annemlerde hem kaynanalarında kalmışlardır geldiğinde.
Ben de eşime bu konuyu ilk açtığımda tabi ki hem benim ailemde hem senin ailende kalacağız artık ikisi de bizim ailemiz oldular demişti. Annesine de açıkca söylemiş ben artık buraya geldiğimde eşimin ailesinde de kalacağım diye.
İlk zamanlar kaynanam alışamamıştı hatta ağlıyordu biz annemlere giderken ama o da zamanla alıştı.
Benim eşim der zaten hep sen nerdeysen ben oradayım artık biz evliyiz diye.
Ama artık memleketimize taşındık ikimizin ailesi de aynı şehirde ben annemle çok yakınım. Eşim gündüz çalıştığı için ev annenlere yakın olsun kendi annenle daha iyi geçinirsin dedi. Zaten ailesi de bizimle aynı mahallede.
Demek istediğim senin nerede kalacağına kaynanan kayınpederin karar veremez kocanla sen karar verirsiniz. Müsaade edip etmemek nedir ya kocan ne işe yarıyor?
Kocanın yaptığı büyük saygısızlık bence kardeşinde kalmak işine geliyor. Benim damadım aynı şeyi yapsa hiç hoşuma gitmezdi. Resmen cinsiyet ayrımcılığı.

Eşim aynısını yapsa benim ailemi saymayanı ben hiç saymam der kalmazdım. Sıkıyorsa sırf bu yüzden boşansın.

Çok iyi planlamışsınız.
Biz de 2ye böleriz, ama önce erkek tarafında kalırız. Onların bayramın ilk günü oluşmuş bir planları var ben de ona uydum evlendikten sonra açıkçası, yoksa söylerdim bir sonrakine benim annemlere önce gidelim diye. Hoşlanmasa da tamam derdi eşim muhtemelen.
Dediğiniz gibi bizim annemlere gideceğimiz zaman kv ve akrabalar pek sıcak bakmıyorlar (hemen yüzleri düşüyor falan) ama kimse bir şey demiyor, çünkü eşim dedirtmiyor.

Back
X