kızlar sizce dogrumu?

neyse kimse kimsenin ailesinin içini bilemez o yüzden bişey demek istemiyorum.
saygılar...

Sende görümcenin durumunu bilemezsin belki onunda kendince mazaretleri var, belki sürekli oraya göndererek çocuğunu başından savıyor da olabilir... Ama neden senin çocuğun oraya gidince çocuğunu göndermesin ki? Babaanneyle dede aynı anda iki torununa sevgi gösteremeyecek mi?

Çocuk senin çocuğuna zarar veriyorsa bunu uygun bir dille k.validene anlatırsın ona göre davranırlar. Ama senin çocuğun oraya gitti diye görümcenin çocuğu gelmesin, çocuğuma ilgi azalmasın durumu biraz bencillik oluyor...

gösteremior arkadasım işte çocuk kayınpederimin kucagından inmior benm kızımda dedesine çok düşkün ayda birkere dedesini görme sansı oluo zaten ondanda kıskanclıklarla ugrasıoruz.o istdiği zaman görebilir dedesini ama biz ayda bir gidioruz bazen 2 ayda bir.anlatabildimmi??
benm kızım ne yapsa aynısı taklit ediyr kıskanıyor.kucagına almaya çalışıo.çok bagırıp çagırıo çocuk ben evde olsam dahi kızım seslerden uyayamıo.
bende diorumki en azından kendi kızının huyunu bilio kırk yılda bir geliolar en azından 1 gün bırakayım sonra benm kızım nasıl olsa görür ddesini ananesini demio görümcem.yada oda gelsin kızının basına ilgilensin kızınla hem yğenini görmüş olur.

herkesin pedagog, psikolog olduğu bir dünya hayal ediyorum diyeceğim de sanırım tam olarak orada yaşıyorum herkes çocuğun kime, neye ihtiyacı olduğunu biliyor valla maşallah ibretim alındı

herneyse konuya döneyim çocuklarına annesi bakan çalışan bir bayan olarak; çocuklara bir arada yaşamayı öğretmeniz gerekiyor.. kimse dedesine, anneannesine sırayla gitmek zorunda değil.. sonuçta siz de ailedensiniz, görümcenizin kızının yanlış bir hareketini gördüğünüzde uyarmanız son derece doğru olur.. elbette kucağına almaya çalışır, oyun oynamaya çalışır hatta belki de kıskanır.. ama kardeşi olduğunda da aynı şeyleri yaşayacaksınız siz de biraz toleranslı olabilirsiniz.. valla ne yalan söyleyeyim inşallah erkek kardeşimin eşi de çocuklarım hakkında böyle düşünmez, yoksa ne olur bilemedim şimdi

Konu "Görümcem kızıyla hiç ilgilenmiyor, çocuğa acıyorum." değildi yalnız

Dedesinin görümcenizin kızıyla daha çok ilgilenmesinden yakınıyorsunuz.

Çocuk üzülüyorsa çokta haksız sayılmazsınız aslında. Bence babanneyle dedeye tatlı tatlı sitem edebilirsiniz "Dedesi azcıkta benim

kızımla ilgilen." şeklinde...

eşim iş arkadaşına söz vermiş 29 ekimde ist a balığa gideriz diye.gideceğimiz ailenn çocugu yok tabi rahatlar.eşimde dedi bogaz soguk olur hep dısarda olucaz çocuk yeni hastalıktan cıktı annemi çağırırız gelir 1 günlüğüne bakar kıza die.bende olmaz falan dedim ama eşim aramıs annemi annemde tamam demiş ama bi farkla ecrinide (yani görümcemin kızı) getririm ama demiş.

4 saatlik yolu 1 günlüğüne yanında getiricek ve annesi buna izin verebilio demekki yazın gelseler gezmeye ok dicem ecrinde hasta ama annesi razı buna.artı biz çocuk bakmaya çağırıoruz rica ediyoruz gelirmiisn die :26:

ilgilenmek zorunda kalıyor kzımı kucagına aldrtmıyor sevdrtmior.hemen ksüo gidio.

ilgilenmek zorunda kalıyor kzımı kucagına aldrtmıyor sevdrtmior.hemen ksüo gidio.

Aman canım ya oda evlat sonuçta. O zaman dedesi senin kızını severken sende görümcenin kızını al kucağına nazla azcık

Ben çok severim çocukları yaaa düşmanımın evladı olsun inan yinede severim

ben zaten onu çok seviorum inan çocuk gelio kucagıma yatıo saclarını oksatıo bana.annesi altına işedi die nasıl dövmüştü gözlerimin önünde şubat ayında çırılçıplak bırakmıstı cocugu evde ceza olsun die.çocugun zaten ilgiye ihtiyacı var anlıorum.zaten butun hırcınlıgıda ondan.inan benm kızm o yokken çok güzel oynar dedsiyle saatlerce ama o gelince oda hırcınlaşıo.

Son düzenleme:
ben cok sacma buldm bu dusunceyi,sonucta her ikicocukta torun sevilir,ilgilenilir.gorumce cocukla cok ilgilenmiyo olabilir kimbilir onun ne derdi var ki cocugu birakiyo dediginiz gibi kimse kimsenin evinde olanlari bilmez.ki gorumceniz annesine yani kayinvlidenize birakiyor cocugu(benimde sorunlarim olsa heralde cocugumu birakacagim kisi annem olurdu kaynanam degil)senin ailende anladigim kadariyla bursadaymis onlarada goturebilirsin.amacim elestirmek degil bu bana dusmez sadece fikir veriyorum ama bence onlarin iliskilerine karisma senin cocuguna zarar verildigini goruyorsan cocugunuda alip cik disari ama sonucta onlar anne-kiz sen gelinsin,kizina laf soyletmez hic bi anne baba arada sen kaynarsin diyim (=

Kusura bakmayin ama sizinki cocuga acimak degil. Siz gayet cekememissiniz. eminim kiziniz bu kdr dert etmezdi. Valla cok garipsiniz cocugun ilgi acligindan girdiniz annesiz kalisindan ciktiniz. Kendi annesinden cok dusunuyosunuz ne sevecan ne sicak kalpli bi yengesiniz:) Bu dusunce tarzi tehlikelidir erkenden kirisirsiniz benden soylemesi:) siz yarin obur gun cocugunuzun ogretmenine fln da dis bilersiniz ben uyariym smdiden. Babaanne/anneanne ve dede gorumcenizin kizini daha cok seviyo olabilir. Ne de olsa yakinlar soyledgnz gbi rahatszlik verici bi durum olsa onlar da citlatirlardi sonucta sizin kiziniz da onlarn torunu. Bence rahat olun sizin yapabilcegnz hcbisey yok. Gorumcenize soyleseniz sanane der, babaanneye soyleseniz sen kim oluyosun der bosuna soylemis olursunuz.. Sonucta onlar ana kiz, annesi yardmci oluyo demekki kizina.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslinda cozum gayet basit.kv dene gittiginde carsiya biyere gideceksen cocugunu da alacaksin yanina.evlerindeyken de gozunu ayirmayacaksin.bu kadar basit.
3,5 yasindaki cocuga hicbirsey yapamazsin bu konuda.
Ben sana o yavrunun dusuncelerini diyeyim: bu ev benim evim,dede anneanne de benim,oyuncaklarda benim.senin degil(bu senin kizin oluyor yani) git burdan hepsi benim.
Bu yasta boyle olur.genellikle.
Sabirli olup dengeyi kuracaksin.
Gorumcende gormedigi sevgi ve ilgiyi dede ve ninesinde bulan bir minnak yavru icin cekil oteye benim cocugum oturcak dedenin kucagina demek cok yanlis.kurtarin kendinizi bu dusunceden.....

ekimin 10.undan beri çocuğu kaynanamda.bir kere gelip görmemiştir çocugunu.ve cocuk birkere annesini istememiştr.ve ben geçen haftada gittim kayınvelideme buraya getiricektm bizm ist da bi işimiz vardı ve 2 günlüğüne yanımıza getrmek istedi eşim çocga baksı die çnkü biz işlerimizi hallederken çocukla ilgilenemicektk zaten gripliydi yavrum biraz.bursaya gittik söyledik durumumuzu görümcem ne desin sizce benm dişçiye gitmem gerekio ecrie bakıcak insan lazım....
alt katta büyük babanne var ecrinin halası var babannnesi var.

bunlar size dogru geliosa ok ben haksızım arkadaslar.bu konuda kapansın burda

arkadasım ben zaten o yavruya bişey dediğim yok herkez burrda benm o küçük cocuga tepkili oldugumu düşünmüş.ama işler öyle değil işte.
BEN BURDA YAPILAN DÜŞÜNCESİZLİĞE KIZIYORUM.ben oraya kırk yılda bir gidiyorum benm kızımında babanne desi onlar kızımı sevemezlermi.ama SEVEMİOLAR İŞTE.o çocugun sevgi eksikliğindenmi kaynaklanıor bilmiorum ama hçbirşekilde sevdrmior kızımı dedesine.adamda üzülüo bunu biliorum bunu herkez bilio ailede bitek görümcem anlayamaıo.annemlede konustuk geçenlerde yani kv leyle sinir hastası o yani görümcem bişey demeye gelmio işte dio.
o yüzden ses çıkaramıolar.bişey diyemiolar hemen tehditlere baslıo.
buarada kendi annem bursanın ilçesinin bi köyünde oturuo oraya gidip gelmem imkansız

ayrıca ben gelinim evet ama benm eşim onların evladı.nasıl kızları evladıysa.......

heee bide su cümleler kurulmus '' ne var belki görümcende ne sıkıntılar cekioki cocugunu istemio yanında basından savmaya bakıo''
gerçekten çok ilginç..
demek herkz burda bi sıkıntı çekince derdi olunca yavrularımızı basımızdan savmaya bakıoruz.....
ama yargılanıcagız ya bunlar çok normal gelio hepmize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…