Isıtma, Soğutma, Havalandırma Sistemleri kızlar sizce hangi kombi

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373
hanımlar hangi marka kombi kullanıyorsunuz memnun musunuz .... bakım falan yaptırdığınızda teknik servis faturaları nasıl:6::6::6:

kızlarrr konularıma rastlayan bilir aldığımız evi tadilat yaptırıyoruz... içindeki kombinin kaç yıllık olduğunu bilmediginden birde kombi önemli birşey olursa patlar falan diye babam yenisini almak istiyor.... evdeki alarko markalı ben sadece teknik servis çağır iyi mi zararı olur mu kaçak yapar mı gerek var mı yenisine diye sor dedim hayır diyordu ama kombi fiyatlarını görünce tamam dedi ama belli olmaz ona:37::37:

sizce hangi marka daha iyi birde bakımı da cep yakmasın ki ileride pişman olmalıyım yeni kombi fiyatına bakım yapılıyor bazı kombi markları

benim kombim baymak luna avant3 yoğuşmalı bir kombi kullanışda verimide çok güzel. servis desteğine ihtiyaç duymadım ama telefonla bile destek sağlıyorlar vakti geldiğinde yıllık bakım için kendileri aradılar bakım zamanınız gelmiş ne gün uygunsunuz diye biz çok memnunuz.artık baymak kombiler 7 yıl garantili ki bu çok büyük bir avantaj. isterseniz başka markalarada bakarsnız . yalnız tek diyebileceğim eviniz kaç metrekare olursa olsun mutlaka yoğuşmalı bir kombi tercih edin.

tşk ederim cnmm saol... gidince akşam tekrar bir konuşyım bende hiçç hemde hiç anlamam ama dün akşam ufak bir araştırmayla herkesin yoğuşmalı dediğini gördüm ama marka kararsızlığı var yoksa direkt şunu al dicem gerçi şimdi servis e ikna oldu akşam alarko servis numarası bulduk yakındanda ona baktırtcaz bakalım sağlamsa bence gerek yok ama babam kombi önemli şey kızım şakaya gelmez diip duruyor ve masraflar aldı başını gidiyor :50::50::50:

vıessmann yetkili servisiyiz iyi bir marka ama alman malı olduğu ve yurt dısından geldigi için parcaları biraz pahalı bakım konusuna gelınce 2-3 senede bir yaptırman yeterli 75 tl ücreti var:34:

bende bu konu hakkında başlık açacaktım ki burayı gördüm.bizde kombi alacağız en iyisi yoğuşmalı olanlarmış diye duydum.misal olarak evlerini ne kadar paraya ısıtabiliyorsunuz? gerçekten verimli mi? önerileriniz nelerdir.asla almayın diyebileceğiniz markalar var mı?

beyaz eşya konusunda yardımım dokunur nişanlım beyaz eşya ustası. kombi konusunda yaşına göre işinin piri denilebilir:)) işi ile alakadar muhabbet ortamından aklımda kalan bikaç şey var beyaz eşyada servisin kazancı çok ama çok aşırıymış parçalar çok ucuzmuş. marka olarak aradım şimdi demirdöküm nitron mu ne fiyatına göre o iyiymiş :) Kombi marka hikaye önemli olan bina yalıtımıymış.

Son düzenleme:
oturduğum evde 3 yıldır oturuyorum kombi 8 yıllık falan ama çok memnunum evimde mantolama var. kış boyunca kombiyi hiç kapatmam en çok 150 tl ödedim küçük çocuğum var ev 110 m2 falan. yeni ev aldım oranın kombisini de aynı aldım oranın yalıtımı da iyi. ayrıca kablosuz termostat var odadan odaya gezdirip istediğin odanın sıcaklığına göre kombinin çalışmasını sağlayabiliyorsun onu da aldım yeni evime çok memnunum. mesela salonu kapatmak istiyorsun -ben hiçbir odayı kapatmıyorum3+1 evim- al termostatı oturma odasına ya da koridora ya da tuvalete :) fark etmiyor ama petek uzunluğu da önemli.evin metrekaresi ile petek uzunluğu uyumlu olmalı. ayrıca yoğuşmalı kombi ev en az 150 m2 ise yoğuşma yapıyor onun altında hiçbir işe yaramıyor bilgin olsun. bir de kesinlikle hermetik( sanırım hermetik olmayanlar kullanılmıyor artık) ve çift eşanjörlü olmalı kombi.

waillant bakımı da -ben her sene yaptırırım- 50 tl yıllık ve garantili.

kombi geçen sene arıza yaptı eşim dikkat etmeden herhangi bir yetkili yazan servisi aramış adam beyni yanış 400 lira dedi neyse adamı gönderdik. bir baktım ki eşim genel merkezi aramamış. hemen genel merkezi aradım 30 dk. sonra servis geldi ve 35 tl.ye halletti sorunu. her yetkili servisiz diyene de inanmamak lazımmış.

Son düzenleme:
bende bu konu hakkında başlık açacaktım ki burayı gördüm.bizde kombi alacağız en iyisi yoğuşmalı olanlarmış diye duydum.misal olarak evlerini ne kadar paraya ısıtabiliyorsunuz? gerçekten verimli mi? önerileriniz nelerdir.asla almayın diyebileceğiniz markalar var mı?

evin 150 m2 üzeri ise yoğuşmalı kombi işe yoruyor yoksa boşa masraf. son zamanlarda çok araştırdık kombiyi.

evin 150 m2 üzeri ise yoğuşmalı kombi işe yoruyor yoksa boşa masraf. son zamanlarda çok araştırdık kombiyi.

ev 170m2 bu yıl yağlı elektrikli radyatörle ısındık.doğrusu bir odada çalıştırdık ortalama faturamıza 100 tl civarı fark geldi.doğalgaz kombi alınca evde daha fazla yeri ısıtmayı düşünüyoruz :))

arkadaşlar evimize kombi taktıracağız bosh ve burerus marka mi? önerileriniz nelerdir.kullanan var mı?asla almayın diyebileceğiniz markalar var mı lütfen bu konuda yardıcı olun bana.teşekürler.

Yoğuşmalı kombi için ariston genus serisi olabilir. Normal kombi bakanlar için de Viessman veya demirdöküm iyidir arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X