Kızlar sorum var lütfen yardım :(

asli92905

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
282
102
32
Kızlar daha öncede konu açmıştım iş ile alakalı..Her neyse ayrılacağımı söyledim. İşsizlik maaşı alabiliyor muyum diye sordum kendimi ona göre hazırlamıştım çünkü. Mali müşavir muhasebecimiz geldi ona sormuştum. Hayır dedi!!! seni işkur üzerinden sigoratlı gösterdik dedi. Ne demek bu ya? 2 sene dir ben çalışmışım burada. Noluyo bu iş kur üzerinden sigortalı göstermek? Bilen varsa yardımcı olsun lütfen.. :KK42:

Not: İstifa ettim evet ama işverenle çıkışımı verin diye konuşacaktım. Çok hakkım geçtiği için kırmazdı beni. Sorun sadece işkur üzerinden olup neden işsizlik alamıyorum :KK43:

Son düzenleme:
onun ne demek olduğunu bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla istifa edip çıkarsanız işsizlik maaşı alamıyorsunuz, işten çıkarılmış olmanız gerekiyor işsizlik alabilmek için

onun ne demek olduğunu bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla istifa edip çıkarsanız işsizlik maaşı alamıyorsunuz, işten çıkarılmış olmanız gerekiyor işsizlik alabilmek için

Zaten patronla bunu konuşup işten çıkarılmış gibi gösterin beni diyecektim. Çok hakkım geçti kıramazdı beni durumumu bildiği için. :KK43:

Kızlar daha öncede konu açmıştım iş ile alakalı..Her neyse ayrılacağımı söyledim. İşsizlik maaşı alabiliyor muyum diye sordum kendimi ona göre hazırlamıştım çünkü. Mali müşavir muhasebecimiz geldi ona sormuştum. Hayır dedi!!! seni işkur üzerinden sigoratlı gösterdik dedi. Ne demek bu ya? 2 sene dir ben çalışmışım burada. Noluyo bu iş kur üzerinden sigortalı göstermek? Bilen varsa yardımcı olsun lütfen.. :KK42:

istifa edenler işsizlik maaşı alamaz asla çıkartılmış olması gerekiyor işten

bu nasıl birşey ki bende muhasebeciyim hiç duymadım. zaten işsizlik ödeneğini veren kurum işkur. işveren teşvik indirimi alsa bile böyle bir durum olmaz çok saçma mali müşavirin uydurması. hemen işkuru ara yada git yüzyüze konuş hakkını ara. ama şu konu varki işsizlik ödeneğini alman için işverenin seni işten çıkarması gerekir senin çıkman durumunda işsizlik ödeneği alamazsın.

Iskur üzerinden sigortalayinca priminizin yarısını iskur ödüyor. Şirketlerin bir çoğu böyle yapıyor artık. işlerine geliyor bu durum çünkü.Bildiğim kadarıyla istifa ettigiz için işsizlik maaşı alamiyorsunuz,işten cikarilmaniz lazım böyle bir hakkinizin olması için.

bu nasıl birşey ki bende muhasebeciyim hiç duymadım. zaten işsizlik ödeneğini veren kurum işkur. işveren teşvik indirimi alsa bile böyle bir durum olmaz çok saçma mali müşavirin uydurması. hemen işkuru ara yada git yüzyüze konuş hakkını ara. ama şu konu varki işsizlik ödeneğini alman için işverenin seni işten çıkarması gerekir senin çıkman durumunda işsizlik ödeneği alamazsın.

İşverene teklif edecektim o beni çıkarmış gibi gösterecekti. Bunu yapar biliyorum. Ama muhasebeci arkadaş böyle birşeyler uydurdu. O söylerken yanındaydı patron. Devlete aylık para ödememiz gerekir dedi.

Iskur üzerinden sigortalayinca priminizin yarısını iskur ödüyor. Şirketlerin bir çoğu böyle yapıyor artık. işlerine geliyor bu durum çünkü.Bildiğim kadarıyla istifa ettigiz için işsizlik maaşı alamiyorsunuz,işten cikarilmaniz lazım böyle bir hakkinizin olması için.

Yani işlerine geldiği için beni böyle gösterdiler. Tamam göstersinler anlıyorum da. İşveren çıkışımı verdi diyelim neden alamıyorum işsizlik ben buraya takılmış durumdayım

Yani işlerine geldiği için beni böyle gösterdiler. Tamam göstersinler anlıyorum da. İşveren çıkışımı verdi diyelim neden alamıyorum işsizlik ben buraya takılmış durumdayım
Evet,masraflari az oluyo. Sizin sigorta piriminizin bi kısmını iskur ödüyor,pirim düşük oluyor. Sizin işten cikarilmaniz lazim maaş alabilmek için. Kendi isteginizle ayrildiginiz için alamazsınız. Iskur işe yerleştirmiş sizi,siz begenmeyip cikiyormussunuz gibi algılanıyor. O yüzden işsizlik maaşı verilmiyor

Evet,masraflari az oluyo. Sizin sigorta piriminizin bi kısmını iskur ödüyor,pirim düşük oluyor. Sizin işten cikarilmaniz lazim maaş alabilmek için. Kendi isteginizle ayrildiginiz için alamazsınız. Iskur,işe yerleştirmiş sizi,siz begenmeyip cikiyormussunuz gibi algılanıyor. O yüzden işsizlik maaşı verilmiyor

Diyelim ki çıkışımı verdiler.. bunuda söyledim yani ama çıkış verseler bile alamıyor muşum.. Devlete para ödemeleri gerekiyormuş

Zaten patronla bunu konuşup işten çıkarılmış gibi gösterin beni diyecektim. Çok hakkım geçti kıramazdı beni durumumu bildiği için. :KK43:
o zaman bence alamama gibi bi durumun olmaz
altta bi arkadaş daha açıklamış işten çıkarılma durumunda işsizlik alabiliyorsun

Peki size bir şey sorucam müsadenizle. Diyelim ki alamadım işsizlik. Bu durumda bana tazminat vs vermesi gerekiyormu? Yani hadi güle güle deyip elimi kolumu sallayıp çıkamam değil mi?

Bunu kabul edeceğini sanmıyorum çünkü işten çıkarıldığında tazminat alma hakkın doğuyor.

Peki size bir şey sorucam müsadenizle. Diyelim ki alamadım işsizlik. Bu durumda bana tazminat vs vermesi gerekiyormu? Yani hadi güle güle deyip elimi kolumu sallayıp çıkamam değil mi?
eğer patronunu ikna edip işen çıkarılmış gibi gösterirlerse tazminat vermek zorundalar

İstifa ettiğin için tazminatta alamazsın.
Bu yüzden kendileri çıkarmıyorsa mümkün değil çıkarmış gibi yapmazlar.

siz istifa edersen tazminat alamazsın patronun çıkarırsa tazminatıda alırsın işsizlik maaşınıda. tazminatla işsizlik maaşı doğru orantılıdır canım. tazminat veriyorsa işsizlik maaşıda almalısın. ya hepsi yada hiç birisi yani canım

X