Söz Kesimi Kızlar sözlenmeye 1 kala karıstı ortalık yardımm!!!

eemnee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
22
0
36
İstanbul
Selam Kadınlar kulubüüüüüüü!!!

Biz erkek arkadasımla 4 yıldır bırlıkteyız.Üniversitede basladı bu masal Gecen sene annelerımız tanıstı. Ve onlar gecen sene söz keselim adını koyalım dediler. Fakat okul daha bıtmeden bizimkiler istemedi. Okullar bitti sadece askerligi kaldı. Vee dogum günümde tek tasıma kavustum bana süpriz bir sekılde evlenme teklifi etti ramazandan sonra söz kesmek istiyoruz !!!

Simdi benim soruma gelince tepsi süsleme veya söz yastıgını kız taraf mı hazırlıyor?? Ben baya bir arastırmalara girmiştim hersey hazır olsun diye Fakat annem bütün hevesimi kırdı olur mu öyle sey erkek tarafı tepsiyi alırken süsletir getirir . Biz yaparsak cok hevesliymişiz gibi olur dedi Ee biz yapmazsak onlarda birsey yaptırmazsa kalcaz öyle en güzel günümüzde. Ben herseyin planlı olmasından yanayım o anı kac kere yasıyacagız ki hersey cok guzel olsun istiyorum.Erkek tarafına soramam gelirken tepsimi süsletin de diyemem Kızlar yardımmm!! Sızde nasıl oldu hangi taraf üstlendi bu işi??? VE en cok begendıgım söz yastıgı kurdelesını sözde ne gıyersem o renk yaptırırm dıyordum...
[/COLOR ]

bende ramazadan sora sozleniyorum kısmetse ve tepsimi sevgilime aldırdım ama tamamen tesaduftu bizde o alır bu alır diye bir adet yok
cok begendigk tepsiyi annemde cikolatayı bunda getirsinler sonra yuzuk tepsisi olarak da kullanırız cıkolataları standa alırız dedi, suslemeye gerek olmayan bi tepsi zaten eskitme svarowski taslı sedef işlemeli bişey, evlendikten sonra cerceve yada ayna olarak da kullanabilicem ama galiba sen soz yastıgı tercih ediyosun... bizde bole bir durum olmasaydı ben kendim yapıcktım hepsini hiç duymadım oyle o alır bu yapar diye bi adet soz tepsisinde :44:

Selam Cookie;
cok tesekkür ederim yorumun icin yaa bende tam olarak bilmiyorum öyle bir adet var mi yok mu nedir diye kafam karisti baya birde baya kalabalik olucaz biraz panik yaptim sanirim ama yastiktan vazgectim bende belki nisana yaparim duruma göre..Sanada mutluluklar dilerim allah tamamina erdirsin simdidden

bizde ablamın sözünde bu şekildede kararsız kalmıştık erkek tarafımı kız tarafımı alır diye. ablam usulünce sordu sözlüsüne tepsiyi sizmi alcaksınız benmi alayım diye.. enişte biz alcaz demiş.. söz alışverişinde almıştık tepsiyi.. 80 tl filandı parasıda canım

Merhabaa şekerim,,

Ben geçen ay sözlendim herkesin adetleri farklı herhalde bu dediiklerin hepsi yabancı bana..

söz mendili diye birşey var, kız tarafı erkek tarafına verir... buda güzel bir tepside kız tarafı tarafından hazırlanır mendile isimlerinizin baş harfleri işlenir
Erkek tarafıda klasik söze gelirken çiçeği ve çikolatasıyla gelir

Herşey gönlünce olsun

benim sözüm doğum günümde oldu geçen ay ve ikramdan tut,bohçadan çık herşeyi kız tarafı yapar bizde. çok güzel içi aynalı yanları taşlı bir tepsi ve kurdele aldım canım. bence erkek tarafına bırakma senn zevkine göre olsun herşey yoksa hep içinde kalır ve resimlerde çıkıcak onlar sonuçtaa

Tesekkürler kizlar yorumlariniz bana cok yardimci oldu Bizde öyle mendil olayi felan yok benim bildigim ama guzel bir adetmis:) Bende uygun bir dille sorucam tepsiyi kim aliyor diye ona göre bende adim atarim riske atmam böyle bir günü allah nasip ederse bir gün yasanicak zaten
Buarada rumeysasalim tebrik ederim allah tamamina erdirsin!! darisi bizim basimiza

bizde kız tarafı hazırlar yani ilk defa duydum erkek tarafının hazırladığını aldığını

Tebrikler elaasuu!! darisi tüm bekarlarin basina Allah tamamina erdirsin canimm
Söz mendili adeti yok bizde herhalde bursa tarafinin adetiymis siteye bazi uyeler koymus örnekler cok guzeller Aslinda guzel bir adetmis ama biz yapar miyiz bilemiyorum belki süpriz olarak yapabilirim cünkü karsi tarftada böyle bir adet yok bildigim kadariyla hos birsey olabilir:97:

her yorenin adeti farkli sanirim
bizde sozde tepsiye gereklik bir durum olmadi
ama nisan tepsisi icin konusursam ablalarim ben teyzemin tum kizlari ( teyzem ve enistem cok erken vefat ettigindan babamdan istendi tum kuzenlerim)
hepimiz ayni tepsi ile evlendik ayni makas ile kesildi kurdelelerimiz oyle baslamislar oyle devam ediyor .
bastan alinacak olsa ben asla ve asla erkek tarafinin zevkine birakmazdim ben o riski alamadim hic bir seyde
hevesli gozukmek kismina da artik bu zamanda katilmiyorum
belki eskiden kizlarin gorucu usulu ile evlendirildigi bir donemde dikkat ediliyordu belki ama
4 senedir ogullari ile cikiyorsun yani hevesli gozukmesi mi kalmis artik

Walla birşey diyeyim mi ewet tepsi falan erkek tarafı alırmış ama ben dün Eminönünde görünce dayanamadım aldım. N'olmuş yani ha o ha ben ne farkeder kaç paralık şeyki yani. Ben çok adetler olsun diyen biri değilim param vardı aldım benim için farketmezzz :):)

ramazandan 2 gün önce sözlendim bende erkek tarafı çiçeği çikolatası ve tatlısıyla geldi, bide söz kesildikten sonra annesi bileklik taktı bana. hatta biz söz tepsisisni unutmuşuz son anda ayarladık teyzemde varmmış o getirdi canım benim çok fazla takma böyle şeyleri kafana çok basit konular bunlar. annen öyle istiyosa söyle sevgiline ufaktan bi tepsi yaptırsın ahım şahım olsa neee olmasa neee. önemli olan o yüzükleri o gün takmış olmak. yani benim için öyleydi

başlığı görünce büyük bi olay sandım .....
tepsiyi kız tarafı hazırlar bizde ....zaten böyle bi duurumu erkek tarafına bırakarak bence sende riske tme...yinede usulunce sor.ayrıca buna hevesli olmakta kötü değil...
sonuçla güzel bi yuvaya kim heves etmez

Sözde tepsi ye gerek olduğunu sanmıyorum.Nişanda olur tepsi.Ben kızımdan meraklı olduğum için nişan tepsisini ben hazırladım.
Bunca kursa boşunamı gittim.

bence sen heveslendiğin herşeyini yap güzelim. eğer yaptırabiliyorsan erkek arkadaşına yaptır. benim eşim bilmiyordu. benim her dediğimi yapabildiği ölçüde yaptı. sen istersen hazırda bir yastık tepsi yap. eğer getirmezlerse seninkini çıkart. annen hevesli sanırlar demiş ama napalım hevesliyiz. herşeyimiz mükemmel olsun istiyoruz yalan diiilki :90:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…