kızlar şu merakımı bi giderin özellikle evli arkadaşlar

Trabzonlusya nişanlın hasır bozulmaz onlarda o yüzden seçerken onuda beğendiğin bi model seç düğünde bayramda takmanı isteyebilirler çünkü.

kızlar hepinize çok çok çok teşekkür ederim. yorumlarınız tecrübeleriniz benim için önemli. Allah sizi eksik etmesin:)

Biz karışmadık
Onlar bana bilezik beğenir misin dediğinde beğendim, 2 tane aldılar nişanda
Bi de set beğenir misin dediler
Annem de dedi ki kendinizi zora sokmayın set düğünde de olsa olur
Kayınvalidemler şimdi alalım arada çıksın dediler
Ama ben bütçelerini bildiğimden en uygunlarından bi set beğendim, çok sevindiler.

Düğünde de o beğendiğim bilezikten 4 tane daha almışlardı.

Ben altın takmayı sevmiyorum zaten eşimle evlenmeden önce konuşmuştuk. Alınan altınlarla eşimin borçları ödenecekti o yüzden ben altın alınırken gitmedim bile. En zarar etmeyecekleri bilezikleri seçtiler. İşçiliği çok olduğu için satıldığında para etmez diye sette istemedim onun yerinede bilezik aldılar. Yani sen takıp takıştırmayı düşünüyorsan ona göre modeller beğen. İleride bozdurulur diyorsan da bence işçiliği çok takılara uzanma. Eşinin ve ailesinin durumuna göre de fiyatı gözönünde tut mesela... Şimdiden hayırlı olsun:)

Biz karışmadık
Onlar bana bilezik beğenir misin dediğinde beğendim, 2 tane aldılar nişanda
Bi de set beğenir misin dediler
Annem de dedi ki kendinizi zora sokmayın set düğünde de olsa olur
Kayınvalidemler şimdi alalım arada çıksın dediler
Ama ben bütçelerini bildiğimden en uygunlarından bi set beğendim, çok sevindiler.

Düğünde de o beğendiğim bilezikten 4 tane daha almışlardı.

uyumlu gelin :)))

sen bizim bu taraflara gelin geliyosun anlaşılan
kuyumcuya götürürler seni yanında eltin görümcen falan da olur mutlaka onlardan
nişan alışverişi deyince kuyumcu zaten alınacakları çıkarır sende onun içinden beğenirsin

haa bizim kuyumcu gibi ailenin ortaklığı varsa kuyumcu kalın şeyler çıkarmayabilir
şöyle bir azarlarsın kimseler duymadan kalınlarından çıkar diye adam kıvama gelir :1: şaka tabiki de bizimki öyle yaptı ince ince bilezikler çıkardı bende kayınbabaya dönüp şu adana burmalarından alsak olur mu dedim o da ne istersen onu al demişti

ben altın kemer istemiştim bi de ağırlığımca altınn :9:

tabiki şaka, en güzeli benimki gittik aldık eşimle kredi kartımıza böldürdük sonra verdi ailesine alın bunları takçaksınız diye hala daha ödüyoruz işte :24:

ben altın kemer istemiştim bi de ağırlığımca altınn :9:

tabiki şaka, en güzeli benimki gittik aldık eşimle kredi kartımıza böldürdük sonra verdi ailesine alın bunları takçaksınız diye hala daha ödüyoruz işte :24:

Benden beteri de varmış demek :31:

Benden beteri de varmış demek :31:

tabisi haline şükret :6:

e kendi paramızla ödüycemizden doğal olarak en düşük değerlisi alındaı hani şu hediyelik takılar var ya onlarda ,
aman huzurlar bozulmasında altınında takısında değilimm :8:

tabisi haline şükret :6:

e kendi paramızla ödüycemizden doğal olarak en düşük değerlisi alındaı hani şu hediyelik takılar var ya onlarda ,
aman huzurlar bozulmasında altınında takısında değilimm :8:

Kimse altının da takısın da değilde
Ben evladım için üstüne düşeni yapma taraftarı olurdum

Neyse zaten evlendikten sonra ne aileler ne şaşkınlıklar içine giriyor insanlar
Takı mevzusu devede kulak kalır :6:

kayınbabam kredi çekip aldı altınları gelinlik vs tüm masrafları da ordan karşıladı
hala da ödüyor krediyi 2016 ya kadarmış:53:
yine de alamayız demediler zora düştükleri halde az da olsa aldılar bişiler
kesinlikle borç ödüyoruz diyip laf sokmaya çalışmadılar okuyoruz burda altınlar bizim hakkımız diyenler var,
çok şükür kalpler kırılmadı herkesin gönlü oldu
altın için kanlı bıçaklı olmaya gerek yok ömür boyu yüzyüze bakıcaz:34:

Hatunlar bizde söz ve nişan bir arada olacakta erkek arkadaşım soruyo bana ne lazım diye kayınpeder hiçbir şeye destek vermediğinden herşey erkek arkadaşıma kaldı da

nişanda kuyumcuya gitttik. takı beğen dediler, masraf olmasın diye 7 gramlık bi bilezik beğenmiştim. en ucuzu oydu :1:

kızlar istenmez ayıptır ne takarlarsa takarlar diyor bazılarınız ama bunun neresi ayıp anlayamadım...islam bu hakkı kadına vermiş...mihir olarak hakkın istemek...
kimi yörelerde istenir, kimi yörelerde istemeye gerek kalmadan oğlan tarafı gereken miktarca takar zaten...ama bazı oğlan tarafı nasıl olsa istemediler diye kolayınca takıp kurtulabiliyorlar ama unutulmasın ki bu kadının hakkıdır...
ben istedim ve istediğim miktarı taktılar...ama ne onları zorlayacak derecede abarttım, nede aşırı mütevaziliğe kaçtım..hakkım riayetinde istedim...

Back
X