Kizlar sutle ilgili bi bakar misiniz?

mina retriever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
2.960
1.543
63
Arkadasimla benim cocugum ayni zamanda dogdu. Suan 2.ayimiza girdik. Arkadasimin gogusleri kucucuktu benimkiler orta boyuttaydi. Dogum yaptik onunkiler bildigin 90beden oldu ve sutu bebegine yetiyor benimkiler ayni boyutta ve abarti sut gelmiyor. Goguslerim buyumedigi icin mi sutum olmadi? Bebegim her emmeden sonra agliyor mama veriyorum susup uyuyor... anne sutu alsin istiyorum once emzirip sonra mama veriyorum ama ne kadar anne sutu emiyo bilmiyorum o yuzden ne kadar mama versem diye her seferinde dusunuyorum. 1 kere sagdim 25ml cikti sut 1kere sagdim 75ml cikti. Anlamadim bu isi

Sut miktarinin göğüs büyüklüģuyle ilgisi yok diye biliyorum. Sen sık sık emzir ve sağ. Cok fazla mama vermemeye çalış. Bak bazen 75 ml cikti diyorsun. Daha da artar emin ol. Emzirdikce cogalir. Sen de biliyorsundur bol su iç. Tahin helvasi sütü cok artiriyor. Yiyebiliyorsan yemeni tavsiye ederim doktorum söylemişti bana da. Üzerine humana cayi iç ve dinlen bak nasil artiyor.

gögüs büyüklügüyle sütün kesinlikle alakası yokk 2. çocugumu doğum yaptım hemde sezeryan oldum 2.ayı yarıladık cnm ebe maşallah dio mama falan sordu hyr dedim tek anne sütü aferim dio bana ve bekarlıktaki göğüsümle suanki göğüsüm arasında çok az fark var tavsiyem günde 5 lt su ve emzir cnm elinden geldiğince mamayı bırak derim memeden çekince aglar bnmkide öyle çünkü bebek doydugunu anlamaz hep emmek ister bi belini oksa hafif hafif vur sırtına bi gazını al bakalım nasıl duruyor gazı çıkmış olsa bile emer cnm çünkü anlamaz sevgilerle kolay gelsin..

Sut miktarinin göğüs büyüklüģuyle ilgisi yok diye biliyorum. Sen sık sık emzir ve sağ. Cok fazla mama vermemeye çalış. Bak bazen 75 ml cikti diyorsun. Daha da artar emin ol. Emzirdikce cogalir. Sen de biliyorsundur bol su iç. Tahin helvasi sütü cok artiriyor. Yiyebiliyorsan yemeni tavsiye ederim doktorum söylemişti bana da. Üzerine humana cayi iç ve dinlen bak nasil artiyor.

gögüs büyüklügüyle sütün kesinlikle alakası yokk 2. çocugumu doğum yaptım hemde sezeryan oldum 2.ayı yarıladık cnm ebe maşallah dio mama falan sordu hyr dedim tek anne sütü aferim dio bana ve bekarlıktaki göğüsümle suanki göğüsüm arasında çok az fark var tavsiyem günde 5 lt su ve emzir cnm elinden geldiğince mamayı bırak derim memeden çekince aglar bnmkide öyle çünkü bebek doydugunu anlamaz hep emmek ister bi belini oksa hafif hafif vur sırtına bi gazını al bakalım nasıl duruyor gazı çıkmış olsa bile emer cnm çünkü anlamaz sevgilerle kolay gelsin..

Peki kizlar onceden gogsum tas gibi olurdu gogus uclarim sertti ama simdi yumusacik oldu goguslerm uclarida yumusacik. Neden boyle oldu? Bugun sagdim 10ml cikti 2 gogusten. Sertlestigi zman sagarken sert yere bastirdigimda fiskirirdi. Bugun yumusakken bastirdim damla damla sagabildim :( cok uzuluyorum ya

srnin sağmanla bebeğin çekişi aynı değildir bunu göz önüne al bence çünkü bi annenin en gzl pompası bebeğidir..

İlk kızım 1 ay emdi.ikincisi 6 ay emdi oda bıberon almadıgı için 6 ay agladı aclıktan sonra cok şükür alıştı da biberona mama verdim.yani sütüm hiç olmadı benım.inşallah sizin olur

İlk kızım 1 ay emdi.ikincisi 6 ay emdi oda bıberon almadıgı için 6 ay agladı aclıktan sonra cok şükür alıştı da biberona mama verdim.yani sütüm hiç olmadı benım.inşallah sizin olur
Benim esimde illede anne sutu diyor kavga ediyoruz bizde. Cocuk doymadigi icin mamayla destekliyorum bende

Benim esimde illede anne sutu diyor kavga ediyoruz bizde. Cocuk doymadigi icin mamayla destekliyorum bende
Ay benımkı de öyleydi.allahım neden bu adamlar böyle ya sankı biz istemeyız cocugun anne sutu almasını ben kıskanclıktan catlardım bırı emzırıyoken keske benımde aksa öyle lıkır lıkır sütüm diye ama olmadı.bizde cok kavga ettık basta.sonra cocuk hıc susmuyor sureklı aglıyor mama verınce sustu esimde anladı cocugun aclıktan agladıgını sonra bu anne sutu konusu kapanmıs oldu ama cok kavgalar ettik.ama anne sütü tabıkı en iyisi 2.kızım 1.ye gore hıc hasta olmaz olsa bıle kendı kendıne gecırır hemde 6 ay emmesıne rfmen oda bır ıkı damla akardı okadar

Ay benımkı de öyleydi.allahım neden bu adamlar böyle ya sankı biz istemeyız cocugun anne sutu almasını ben kıskanclıktan catlardım bırı emzırıyoken keske benımde aksa öyle lıkır lıkır sütüm diye ama olmadı.bizde cok kavga ettık basta.sonra cocuk hıc susmuyor sureklı aglıyor mama verınce sustu esimde anladı cocugun aclıktan agladıgını sonra bu anne sutu konusu kapanmıs oldu ama cok kavgalar ettik.ama anne sütü tabıkı en iyisi 2.kızım 1.ye gore hıc hasta olmaz olsa bıle kendı kendıne gecırır hemde 6 ay emmesıne rfmen oda bır ıkı damla akardı okadar
Bende ozeniyorum. Bide anne sutu kolaylik hem maddi hem manevi ama olmaynca olmuyor. 6 ay boyle idare edebilsem ona sukretcem bende

Pompanın çektiği ile bebeğin çektiği aynı değil zaten, boşuna telaş yapma. Bebeğin doyup doymadığını ancak kilosundan anlayabilirsin. Bence sütünü arttırmaya bak. Still tee iç, bira mayası tableti kullan, gece 1-2 gibi kalk süt sağ. Yediklerine dikkat et, su miktarını arttır.

Benim memintolar minnacıktı. :) ama çok şükür sütüm yeterli. Meme ile alakasız yani.

Pompanın çektiği ile bebeğin çektiği aynı değil zaten, boşuna telaş yapma. Bebeğin doyup doymadığını ancak kilosundan anlayabilirsin. Bence sütünü arttırmaya bak. Still tee iç, bira mayası tableti kullan, gece 1-2 gibi kalk süt sağ. Yediklerine dikkat et, su miktarını arttır.

Benim memintolar minnacıktı. :) ama çok şükür sütüm yeterli. Meme ile alakasız yani.
Yapmadigim kalmadi aslinda. Herseyi ictim. 15gunlukken kg suna bakildi kg almamisti ayni duruyodu hemen mamaya baslattilar. Gunde 2 kez verilen mama artik gun icindede veriliyor cunku bebek susmak bilmiyo: ( bu sut nasil yetmiyo anlamiyorum. 1 gogsum sıkınca fiskiriyo bazen emziriyorum ama yine yetmiyo. 1 kere emdimi fiskirmada kesiliyo damlama sekline donuyo. Diger gogsum hic fiskirmadi ztn hep zor geldi ucuna hic akmadi kendiliginden. Artik once emzirip sonra mama veriyorum oylelikle susuyo bazen memede bile ortaligi yikiyo istedigini alamadigi icin :( yani bi bebegime yetemedim diyorum. Cok sanssizim ya

Arkadasimla benim cocugum ayni zamanda dogdu. Suan 2.ayimiza girdik. Arkadasimin gogusleri kucucuktu benimkiler orta boyuttaydi. Dogum yaptik onunkiler bildigin 90beden oldu ve sutu bebegine yetiyor benimkiler ayni boyutta ve abarti sut gelmiyor. Goguslerim buyumedigi icin mi sutum olmadi? Bebegim her emmeden sonra agliyor mama veriyorum susup uyuyor... anne sutu alsin istiyorum once emzirip sonra mama veriyorum ama ne kadar anne sutu emiyo bilmiyorum o yuzden ne kadar mama versem diye her seferinde dusunuyorum. 1 kere sagdim 25ml cikti sut 1kere sagdim 75ml cikti. Anlamadim bu isi
Canim sutun meme buyukluguyle hiic alakasi yok. Bak ayni ayda 3 arkadas dogum yaptik biri o kadar zayifti ki göğüsleri belki 70 beden ancadir sutu en cok olan ve mama yedirmeden enziren o oldu. Benim ki 80 beden falan ben senin gibi emzirme+mama yapmak zorunda kaldim cunku sutum yetmedi ne yaptiysam. Diger arkadasinko 100 beden rahat vardi gram sut gelmedi. Saatlerce sagdi emzirdi max 1 yemek kasigi ancak sut geldi ve o hep mama kullanmak zorunda kaldi.

Sutu arttiracak en onemli faktor ruhen ve fiziken dinlenmen. Kendini cocuguma yetemiyorum diye dertlendirirsen olan sutun de cekilir dikkat et. Her zaman pozitif dusun ve soranlara cok sukur sutum yetiyor de. Kendine bile yalan soyle ki beynin inansin buna.

Göğüslerin büyüklüğü ile zerre ilgisi Yok. Sağdığınız sütün azlığı çokluğu bir sürü faktörden sürekli etkilenir. Her memeden sonra ağlaması gazı ile de ilgili olabilir. Gazı varken de ağlayıp daha fazla meme almak istemeyebilir. Önce gazını çıkarıp biraz daha emzirmeye çalışın ve ondan sonra hala ihtiyaç hissederseniz mama verin bence. Bende mama destekli gidiyorum. Size tavsiyem düzenlimama vermeyin. Çocuğunuzu dinleyin. Emdi uyuduysa yada sakinleştiyse sorun yok. Bikaç defa üst üste emzirin. Eğer emmeyi aramıyorsa en geç 2 saatte bir olsun. Zaten sütünüz yetmediği için 3-4 sefer sonra memeyle kavga etmeye ağlamaya başlayacak. O zaman mamanın üzerinde ayına göre yazan mama kadar verin. Tam doysun. Bu sefer 3-4 saat emmez. Sonra ayni şeyi tekrarlayın. Bu şekilde biz günde 3-4 öğün mama geri kalan sürekli anne sütü şeklinde idare edebiliyoruz. Kimi gün daha az mama aldığı olabiliyor. Bir de düzenli sağabilirseniz hem sütünüzü az da olsa arttırır hem de arada bir öğünde tekrar mama yerine biberonda biriken anne sütünü verebilirsiniz

Yapmadigim kalmadi aslinda. Herseyi ictim. 15gunlukken kg suna bakildi kg almamisti ayni duruyodu hemen mamaya baslattilar. Gunde 2 kez verilen mama artik gun icindede veriliyor cunku bebek susmak bilmiyo: ( bu sut nasil yetmiyo anlamiyorum. 1 gogsum sıkınca fiskiriyo bazen emziriyorum ama yine yetmiyo. 1 kere emdimi fiskirmada kesiliyo damlama sekline donuyo. Diger gogsum hic fiskirmadi ztn hep zor geldi ucuna hic akmadi kendiliginden. Artik once emzirip sonra mama veriyorum oylelikle susuyo bazen memede bile ortaligi yikiyo istedigini alamadigi icin :KK43: yani bi bebegime yetemedim diyorum. Cok sanssizim ya
Asla yetemediğini düşünme. Bu bile sütünün gelmesine engel olur. Eşim beni defalarca bebeğin başında ağlarken yakalamıştır. Sırf mama vermemek için saatlerce çocukla kavga etmiştim süt var emeceksin diye. Sonra bari sağıp vereyim dedim ve damla süt çıkmadı. Çocuk açlıktan bağıra bağıra uyumuş bende sanıyorum şımarıklık yapıyor memeden çekmek zor geliyor. Ne zaman takmadım kafaya rahat ettim. Napalım canları sağolsun. Her türlü büyür bebek. Bol sıvı tüketmek ve güzel uykudan başka etki eden birşeye de rastlamadım süt üretimi için.

Yapmadigim kalmadi aslinda. Herseyi ictim. 15gunlukken kg suna bakildi kg almamisti ayni duruyodu hemen mamaya baslattilar. Gunde 2 kez verilen mama artik gun icindede veriliyor cunku bebek susmak bilmiyo: ( bu sut nasil yetmiyo anlamiyorum. 1 gogsum sıkınca fiskiriyo bazen emziriyorum ama yine yetmiyo. 1 kere emdimi fiskirmada kesiliyo damlama sekline donuyo. Diger gogsum hic fiskirmadi ztn hep zor geldi ucuna hic akmadi kendiliginden. Artik once emzirip sonra mama veriyorum oylelikle susuyo bazen memede bile ortaligi yikiyo istedigini alamadigi icin :KK43: yani bi bebegime yetemedim diyorum. Cok sanssizim ya

Öyle düşünme ama. :) olmayabilir süt, gayet doğal bu.

Bir de göğüslerde eşit süt olmazmış zaten. Aslında sütün de çok olabilir ama yeterince yağlı değilse o da kilo aldırmıyor olabilir. Bence sen bira mayasını dene bir. Bize baya faydası olmuştu. Oğlum şimd 5 aylık, bıraktık mayayı, başka bir takviye gıda kullanıyorum. O da çok etkili.

Sütün meme büyüklüğüyle alakası yok. Süt arz ve talep meselesidir. Bebeğiniz mama ile de beslendiğinden daha az emecektir ve sitiniz artmayacak azalacaktır. Size tavsiyem kendinizi sağmanız ne kadar sağarsanız o kadar gelecektir. Ben bebeğimi emziriyordum önce sonra babaya veriyordum babası mamasını beslerken ben sağabildiğim kadar sağıyordum kendimi. Sit gelmese de ısrarla sağıylrdum. 1hafta sonra mamayı tamamen bıraktık. Sadece anne sütüyle beslemeye başlamıştım. Kaygı yok panik yok

Back
X