kızlar sutum çok az

canım ilk bir ay benim bebeğimde gögüsümün ucunnu tutmadı sen sbret sakın pes etme annem cok uğraştı gögsümden hıç bırakmadım kucak cocugu oldu ama olsu yeteki emsin bıkmadan usanmadan emzimeye çalişlülülülülülü

ısırgan çayı çok iyi geliyor sabah akşam aç karnına içiyorum birde su çok süt yapıyor

bebeğini güle güle sağlıcakla büyüt ...süt yapması için ben bol bol sıvı tüketiyorum ve dereotu tavsiye ederim birde benim sütümyok yetmiyor diye kendini üzme moral de çok önemli bol sütlü günler

canım nohutu fasulyeyı ıslat sonra yarmayı nohutu fasulyeyı varsa mısır tanesı olabılır duduklude ıyıce hasla soguyunca ayran yap ıcıne bıraz tuz ve bu karısımı ekle bolca nane at soguk sıcak dılegıne gore ye hem kılo almazsan ne yesem ne yarar dıye hemde bol bol sutun olur bıraz gaz yapan seyler evet ama uzerıne attıgın nane bunu engelller masajla felan cıkarırsın gaz olursada onemlı olan sutunun olması kolay gelsın

canım öncelikle allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebeğini. tebrikler.
ben kendimden bilmiyorum ama kardeşimden biliyorum. asiti kaçmış maden suyu içiyordu
ve bir okadarda sütü bol geliyordu. istersen bir dene büyük şişelerden al ağzını açık bırak asiti kaçsın sonra onu bol bol iç.
istersen bu dediğimi internetten de araştırabilirsin.

Merhabalar,benimde 2 aylık bir oğlum var ik başlarda sütüm çok azdı.sabah akşam annam bulgur pilavı, ve mıhlama yediriyordu sütüm olsun diye.ama daha sonra farkettimki ısırgan çayı birebir.humananın süt arttırıcı çayıda iyi geliyordu ama ısırgan kadar faydasını görmedim.birde bol bol su için.Ayrıca kırmızı ette çok süt yapıyor.ama artı kilo verme telaşına düştüğümden bitki çaylarını tercih ediyorum
sevgiler

selam snowdrop, pompayla cektigin sutunun miktarina bakip da telaslanma sakin. pompayla bebegin emis gucu bir degil. bebegin pompadan cok daha fazlasini emiyor. o yuzden mumkun oldugunca emzirmeye calis. benim dogumdan sonra hemen sutum gelmedi. muayene etmeye emzirme konusunda uzmanlasmis bir hemsire geldi. bana, senin sut bezlerin cok degil, sutun bebegine hic yetmeyebilir dedi. cok uzulmustum basta. bugun uc aylik oldu bebegim. sutum var yok degil ama yagli degil. oglusumu beslemiyor. bi ara mamayi birakip sadece emzirdim ama kilo kaybi oldu. ben de herseyi denedim sut yapiyor mu diye. inan sudan baska hicbirsey fayda etmedi. bir de duzenli olarak stilte dedikleri caydan iciyorum. eger bulamazsan rezene de icebilirsin. hem senin ictigin rezene cayi bebeginin kolay gaz cikarmasini da saglar. bu arada kimse sutum az diye kendini uzmesin. sutumuzun bir damlasi bile bebeklerimiz icin cok yararli. az ya da cok, verebildigimiz kadar verelim. ben 3 ay verebildigim icin bile cok mutluyum. umarim daha da azalmadan 6 ayi cikarabilirim. hepiniz kendinize iyi bakin. bol bol su icin.

sütü artıran mucizevi bir formül yok ne yazık ki...
ben hamileliğimde bol su içtim, günde en az 2 litre...
halen devam ediyorum...
katı meyve presi almıştık, sağlıklı meyve suyu içelim diye devam ediyorum..
meyve suyu içiyorum havuç, elma, nar, üzüm..
meyve sebze, süt ve süt ürünleri tüketin..
kafeinli içeceklerden uzak durun...
göğüs yapısı da etkiliyor diyorlar bilmiyorum, iri göğüslerde süt gelişi fazla olmaz diyorlar...
hurafe de olabilir...
bence bebeğinizin doyması yeterlidir, iştahlı bir bebek olmayabilir...
önemli olan sağlığı...
doyuyorsa yeterlidir, tasa yapmayın bence...

Son düzenleme:
denıcem arkadaslar tesekkurler
canım sütünün artmasını istiyosan kusana kadar su içiceksin tatlı yemekle faln hiç alalası yok arttırmanın tek yolu suuuuuuuuuuuuuu.bu arada bebğimi emziremiyorum diye hiç üzülme bebeğinin sağlıklı olduğu için allah şükret yanlızca mama ile büyüyen bir sürü bebek varr.

greyfut portakal suyuda süt yapıyor.ama haftada bir ananas ye oda çok fazla süt yapıyormuş...ayrıca çok lezzetli ve faydası var :) bebişine afiyet olsun :ecrin_bebek:

funda çayı tavsiye ediyorum hem yağ yakıyor ödem atıyor.hemde süt arttırıyor.bizzat kendim yemeklerden sonra içiyorum ve sütüm iyi.içmediğim zaman daha az geliyor.

Konu 1 sene önce açılmış ama bizde faydalanıyoruz iyi oluyor böyle...
Dün bir bitki uzmanı vardı tvde adını unuttum o dediki nane ve mısır sütü azaltıyormuş, beyaz üzüm artırıyormuş. Sonlarıydı bu kadarına yetiştim.
Ama benim aklıma bişey takılıyor ya, hani diyorlar ya su sütü çok artırıyor diye, sütü acaba çok cıvıtmıyormudur, hani artırır ama sütün kalitesi düşmüyormudur?

canım inşallah en kısa zamanda bebeğin süte doyar :) öncelikle beslenmene dikkat etmelisin, bol bol su içmelisin... ve pozitif düşünce sütüm yok diye kendini üzme. sık sık emzir bebeğini ve mutlala bir göğüs pompası edin. 2 saatte bir sağ göğsünü gelmiyor diye bırakma, devam et.. bir sonraki seferde daha fazla süt geldiğini göreceksin. ben böyle arttırdım sütümü bebeğimi sık sık emzirdim azda gelse emzirdim, o uyurkende boş durmadım sağdım... ne kadar çok emzirirsen okadar çok sütün artar.

kızlar ben tesdaüfen keşfettim ama tuzsuz kabak çekirdeğininde sütü arttırmada etkisi oluyomuş be...
daha önceden bilen varmı bilmem ama ben yeni öğrendim..

su sütünü artırıra.s,doğru,kalitesini de düşürmeza.s(bir akrabam çocuk dr,onun eşi mikrobioloji uzmanı,onlardan bilgi bol bol alıyorum:lepi:),dr bebeklere su vermeyın diyorlar,sizin bol su içmesi bebeişinin susatma problemi ortadan kaldırır:ecrin_bebek:,ve ayrıca anne sütü bebiş emmeye başladığı anda çok sıvılı gelir ve anacak sona doğru daha koyu kıvamını alırcokacimcoook,başta bebek su ihtiyacini karşilar,ve sona doğru besin ve vitamini alır,işte bu yüzden dr 20şer dk bir memeye emzirin diyorlara.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…