Kızlar yanıyorum :(

trLavinya

Live,love,laugh.
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
549
68
318
Merhaba arkadaşlar geçenlerde bi akne kremi aldım 2 gün sürdüm birşey olmadı 3. Gün sabah uyandıgımda yüzüm kıpkırmızıydı ve çok fena kaşınıyor ve yanıyor. Ama bütün sivilcelerim yok oldu tek bi iz bile kalmadı , ve yüzüm çok kuru çorak araziye döndü resmen fakat bu kaşıntı beni bitiriyor. Kremın ıcınde benzoxyl peroxit oranı %10 muş alerjim var sanırım buna. Önerebileceğiniz bişeyler varmı 2 gündür çok kötü durumdayım :17: :17:

e canım kullanmayı bırakacaksın herhalde
bir de bu kurutucu sivilce ilaçlarını nemlendirici ile kullanman gerekmiyor mu

Nefret ederim sivilce ilaçlarından bu arada.Ben ruakutan kullandım, şimdi rahatım bitti sivilce derdi

e canım kullanmayı bırakacaksın herhalde
bir de bu kurutucu sivilce ilaçlarını nemlendirici ile kullanman gerekmiyor mu

Nefret ederim sivilce ilaçlarından bu arada.Ben ruakutan kullandım, şimdi rahatım bitti sivilce derdi

Canım kullanmayı bıraktım zaten nemlendırıcıde kullandım ama hıc anlamadım neden böyle oldu ya kıpkırmızıyım :17:

Canım kullanmayı bıraktım zaten nemlendırıcıde kullandım ama hıc anlamadım neden böyle oldu ya kıpkırmızıyım :17:
dışarı çıkarken güneş koruyucu kullanabilirsin

ama kullanmayın şu sivilce ilaçlarını yea, hiç bi işe yaramıyor
alkollu oluyor onlar, kurutucu oluyor yaşlandırıyor insanın yüzünü
Sivilceye karşı etkili tek ilaç ruakutan
ağzına s.çıyor ama gerçekten etkili :)

dışarı çıkarken güneş koruyucu kullanabilirsin

ama kullanmayın şu sivilce ilaçlarını yea, hiç bi işe yaramıyor
alkollu oluyor onlar, kurutucu oluyor yaşlandırıyor insanın yüzünü
Sivilceye karşı etkili tek ilaç ruakutan
ağzına s.çıyor ama gerçekten etkili :)

ruakutan dedigin yüksek tehsiri olan ve bir cok yan etki yaratan bir ilac kan tahlilleri vs yapilmasi gerekiyor sakin sakin sakin bilip bilmeden doktor yazmadan kullanmayin Lütfen

Merhaba arkadaşlar geçenlerde bi akne kremi aldım 2 gün sürdüm birşey olmadı 3. Gün sabah uyandıgımda yüzüm kıpkırmızıydı ve çok fena kaşınıyor ve yanıyor. Ama bütün sivilcelerim yok oldu tek bi iz bile kalmadı , ve yüzüm çok kuru çorak araziye döndü resmen fakat bu kaşıntı beni bitiriyor. Kremın ıcınde benzoxyl peroxit oranı %10 muş alerjim var sanırım buna. Önerebileceğiniz bişeyler varmı 2 gündür çok kötü durumdayım :17: :17:

canım bepantol krem sür yüzüne bende sivilceler için zoretanin kullandığımda öyle oluyordu.

Kuruluk ve kızarıklık bu ilacın sık görülen yan etkilerindendir. İlacı hemen bırakın, başka herhangi bir şey de kullanmayın ve imkanınız varsa bir doktora görünün. Geçmiş olsun.

Durum ergenlik kaynaklı mı değil mi?
Her ne şekilde olursa olsun özellikle ileriki yaşlarda yaşanan akne sorunları karaciğerle çok bağlantılıymış.
Hatta uzmanlar cildiniz karaciğerinizin aynası der.
Bu tür ilaçlar kurutur ama çıkışı etkilemez.
O yüzden önce içten temizlenmen lazım.
Ben sana elma sirkesi ve lavanta tavsiye ediyorum.
Kremlerini de kullan tabi.
Bol bol nemlendirici kullanırsan kuruluk sorunun geçer.
Geçmiş olsun.

Arkadasim cildiye doktoruna git istersen doktor senin cildine en uygun krem ve ilaclari verecektir.

Aksil, Benzac ya da Benzamycin kullanıyorsun diye tahmin ediyorum.
Benzamycin'i %'sinden dolayı eleyebiliriz. Bu tür ilaçları verirken doktor
genelde uyarır. Ciltte yer yer kızarıklıklara, kuruma ve soyulmalara yol
açabilir, yanma hissi verebilir diye. Sanırım doktorun bilgilendirmedi seni.
Rahatsızlığın ciddi boyutta ise doktoruna tekrar görünmelisin.

Roaccutane ile arkadaşımızın kullandığı ilaç, bir değil.
Ayrıca ilaçlar, kozmetik ürünler gibi tavsiye üzerine kullanılmaz.
Roaccutane dediğimiz ilaç ciddi yan etkileri olan bir ilaç olup,
gerekli testler ve prosedürler uygulanmadan verilmez.

canım o dediğine benmde alerjim olmuştu sivilce tedavisnde kıpkırmızı oldu pul pul döküldü kaşındı yandı hatta uyustu bi ara hissetmedim . sakın yüzüne bişe sürme doktora git ve alerji yaptını görsün ilaç yazıorlar 1 2 güne kadar geçio

Tesekkurler arkadaslar krem medıkal bı krem degıl hanı bıldgıımız neutrugena falan varya oyle bı kremdı. Kremı kullanmayı bıraktım nemlendırıcı suruyorm daha bı ıyıyım sagolun :)

bütün yüzüne değil, sadece sivilcenin üzerine sür canım, yakar yoksa tabi.

ben de zamanında bi sivilce ilacını tüm yüzüme sürüp yatmıştım

sabah uyandığımda yüzümde tüp patlamış gibiydi :1:

bütün yüzüne değil, sadece sivilcenin üzerine sür canım, yakar yoksa tabi.

ben de zamanında bi sivilce ilacını tüm yüzüme sürüp yatmıştım

sabah uyandığımda yüzümde tüp patlamış gibiydi :1:

Valla bende kac gündür yüzüme bi kutu allık sürmüş gibiydim de şimdi geçiyor :9:

Back
X