• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardım bebişimde konak oluyor

canım benimkininde kaş başlarında sertlenme olmuştu bebek yağından ve bepanten kremden sürmüştüm geçmişti.sanki tekrar olacak gibi.O kadarda sık banyo yaptırıyorum genede olmuştu

Benim kızım 14 aylık .Onunda böyle problemi oldu.Önce kaşlarında başladı.Konakları zeytin yağı ve biraz karbonat karışımı ile temizleyin ve doktorunuza danışın.Doktor bize yenidoğan egzaması demiştş.Babe'nin pediatrik şampuanını önerdi.Şampuanı hala kullanıyoruz.Şampuanla birlikte yavaş yavaş azalıyor.Yalnız konak dışında kulak arkalarında pullanma,yanaklarda hafif kızarıklık vardı.Belirtiler zamanla artıyor.Sertleşen kısımlara doktorun önerdiği nemlendşriciyi sürdük.İlaç kullanmadık.

cnm biz de de once kaslarda oldu onu temizledik gecti.yagli bebe kremi cok ise yariyor.simdi bizim sac derimizde de olustu.sebamedin sampuanini kullanmamiza ragmen olustu.annem banyodan once z.yagi sur dedi.banyo gununu bekliyorum.ama cok sikinti yaratacak bir durum degil gibi.arada bir kafasini taragiyla fircaliyorum rahatliyor sanki.

gü nasiri yikiyorum ve her banyo öncesi zeytinyag ve karbonat sürüyorum sonrada hafif fircaliyorum saclarini..

yagmurcum bende sebamed kullaniyorum ama yinede oluyor malesef.

canım benimkininde kaş başlarında sertlenme olmuştu bebek yağından ve bepanten kremden sürmüştüm geçmişti.sanki tekrar olacak gibi.O kadarda sık banyo yaptırıyorum genede olmuştu

Benim kızım 14 aylık .Onunda böyle problemi oldu.Önce kaşlarında başladı.Konakları zeytin yağı ve biraz karbonat karışımı ile temizleyin ve doktorunuza danışın.Doktor bize yenidoğan egzaması demiştş.Babe'nin pediatrik şampuanını önerdi.Şampuanı hala kullanıyoruz.Şampuanla birlikte yavaş yavaş azalıyor.Yalnız konak dışında kulak arkalarında pullanma,yanaklarda hafif kızarıklık vardı.Belirtiler zamanla artıyor.Sertleşen kısımlara doktorun önerdiği nemlendşriciyi sürdük.İlaç kullanmadık.

gü nasiri yikiyorum ve her banyo öncesi zeytinyag ve karbonat sürüyorum sonrada hafif fircaliyorum saclarini..

yagmurcum bende sebamed kullaniyorum ama yinede oluyor malesef.
Bizdede yanaklarda isilik oldu önce,nemli bezle silince çabucak geçiyordu.
Sonra set kabuksu bi şekil aldı.Kaşınıyordu kızımın yüzü.Hava çok kötüydü doktora götüremedik.
Eczaneye sor dedim eşime bepantene mi sürsek diye.
Eczası sizdeki kremde olur demiş(Hametan) Bende hafif hafif onu sürdüm geceleri uyurken.Çünkü gündüz eliyle yüzünü kaşıyıp sonrada eldivenlerini yalıyordu.İlacı yalamasın diye gece sürdüm.
Bi kaç gün içinde geçti.

Şimdi kaşlarında ve kulakla yanağının birleştiği yerde hafifçe var.Yine krem sürüyorum biraz azaldı.

Ama kafasında kepek oluşmaya başladı,çok değil ama yeni başladı.

Zeytin yağını sürünce hertarafınız yağ olmuyor mu? Sürünce kafasını sarıyormusunuz,kızlar bi tam anlatırmısınız?

canim pamukla azcik suruyorum ben yagi kaluyor oylece.ee tabi biraz dikkkat ediyorum .

ama nasil saricamki?cildirir benimki kesin..

bize de doktor aynı durum için badem yağı sürmemizi önerdi. şöyleki, pamuklu kulak çubuğunu badem yağına batırıp konak ya da cildindeki kuruluklara sürüyoruz, saçlarını bebekler için olan tarakla(uçları yuvarlak) tarıyoruz ve dört beş saat sonra yıkıyoruz. banyodan sonra da fırçalıyoruz tekrar.bu işe yarıyor bayağı..

Kızlar benim kızımda hiç konak olmadı.evde şapka takarsan konak olur dediler bende hiç takmadım...belkide ondan olmadı.bi deneyin bakalım...

yok canım onunla alakası, ben bir hafta falan taktım toplasan doğumdan sonra, yeni yeni bizdede başladı konaklanma

kubra-suden canım benim kızımda da oldu doktor zeytinyağı ve karbonatı karıştırıp sürmemi söyledi banyodan önce. zaten banyo yaptırdıktan sonra kabarıyor ve kolayca çıkıyor iyice çoğalmadan sende yap bence.

benimde oglumun kafasında vardı banyolardan önce bebe yagı sürüp daha sonra bebe taragıyla tarıyorum işe yarıyor suan birsey yok

canım bende kızımdada oğlumdada yaşamadım konak sorununu ama bildiğim kadarı ile zeytinyağı çok iyi geliyor banyo yapmadan iki üç saat önce yağla saçını sonra ince bir tarakla dikkatlice tara ve yıka inşallah geçer ama sonuçta endişelenecek bir şey yok sanırım kuru ciltte daha çok oluyor

kızlar doktora sordum konak meselesini bebeği sık yıkıyorsan her banyoda şampuan kullanma, birinde şampuanlarsan ikincisinde yapma farkeder dedi, bunun yanında zeyinyağı kullanılabilecceğini söyledi ve bir şey yazdı sanırım krem, isteyen olursa ismini veririm

Şapkadan olamaz heralde.Biz 2 ay taktık çünkü.Birşey yoktu.şapkayı çıkardıktan sonra oluştu.Ama ben her banyodan sonra pudra sürdüm kafasına son banyosunda iyi süremedik,konak oldu.Pudrayıda hemşire görümcem söylei,sür diye.
Ben her banyoda şampuanlıyorum denizanası ondan olabilir.Zaten kızıın cildi hassa.hemen kuruyor:((

bizimde çok az, önce zeytinyağı yapacam artarsa doktorun yazdığı şeyi alırım

bizde de yeni yeni başladı bende hergün yıkıyorum ve hergün şampuanlıyorum.sebamed kullanıyoruz ama yine de oldu.şu zeytinyağını yarın bende bi deneyeyim bakalım.teşekkürler kıslar :)

Back
X