ne olur bana yardım edin oğlum 9 ayını bitiriyor yavaş yavaş sütüm de azalıyor biberon hiç kullanmıyor geceleri nasıl mama yedirecem ne yapmalıyım karnını nasıl doyururum diye düşünüp duruyorum ne yaptıysam da almıyorda en sevdiği şeyleri biberonla vermeyi istiyorum onuda kabul etmiyorum lütfen bana yardımcı olun ne yapacağımı şaşırdım offffffffff.:1no2::1no2::1no2:
aynen,ben kaşık maması veriyorum.sütüde sevmiyor,ama ne yapıp ne edip veriyorum.Yoğurt,sütlç,kaşık maması derken toplam 400cc felan oluyor.Sütü yap içine kaşık maması ekle ve kaşıkla yedir.Tabii severse...
benim cadıda istemiyor biberonu dişleri ve damaklarıyla çekip çekip uzatıyo ucunu bide çiğniyo...
gece bi kez bende verdiğimde almıştı sadece bi kezdi ama sonrası elimde patladı...
çok bilmiş bu bebekler.istemediklerini almıyolar.allah kolaylık versin sizlere.bizimkine sürekli kaşıkla yedirecem diye mahvoluyorum.tabi bide reklamlara bakarak yiyecek.işimiz zor.ama yine de çok tatlılar.bi gülüyolar dünyayı unutuyoz.
bnmkide devam sütünü biberonla almıyo günde iki kere mamasına karıştırıyom ama yetiyomu bilmiyom azaz da emiyo off ya bu bebekler niye bişiyi düzgün yemez içmezlerr
bende oğluma 6. ayından itibaren vermeye çalıştığımda asla almıyordu. uykusunda bile öğürüyordu. Pes etmeden hergün denedim. çok acıkmasını bekledim. ve 1 ay oldu bebeğim biberonu aldı çok şükür. maşallah deyim günde 500 cc süt veriyorum.Hatta biberonu en sevdiği şeyi oldu diyebilirim. Darısı başına canım. sende hergün ısrarla dene.
canım ben de nile hiç biberon kullanamdığım için 15-20 gün önce suyu kolay içmesi için vermeyi denedim ama uzunca bi süre başarısız oldum... içmesi için veriyorum ama nil dişini kaşıyo diliyle oynuyo sonra da itiyodu... ama ısrarla vermeye devam ettim. biberon u ağzına verince ucunu elimle sıkıp ağzına gitmesini sağladım.. yaklaşık bi 10 gün çalışmalarım sonucunda biberon kullanmayı başardı gerçi hala içerken biraz tıkanıyo ama ona da alışır sanırım...
Benim oğlumda hiç almıyo canım biberon,çok fazlada zorlamadım,çünkü emiyo beni bol bol,devam sütü kullanmıyorum o yüzden.gece yatmadan kaşık maması yiyo,uyanınca emiyo yine.ama eğer gece süt fazla olmazda doymazsa mecburen kaşık maması yapıyorum gecenin bi körü uyuya uyuya yiyo resmen..Biberon alsa belki bu iş daha kolay olurdu ama napalım,yesinde kaşık yada biberon..
aslında aklımdan geçiyordu emziği damaklı birde damaklı biberon emziği alayım gerçekten bunlar çok bilmiş ne deneyeceğimi şaşırdım.birde bu devam sütünü anlamıyorum nasıl verildiğini aldım ama kullanamadım milupanın gec tahıllarını aldım devam sütüyle diyor ama pek birşey anlamadım nasıl yapılacak acaba yardımcı olursanız sevinirim tek başınada devam sütü içirilebiliyormu? bu konularda biraz cahil kaldım.
sütün az olsada problem etme ondan olddığı vitamin yeter ona kaşık maması yoğurt yemek suları verebilirsin bende 1,5 yaşına kadar sütüm az olsada emzirdim biberon kullanmadık yemek suları kaşık maması yoğurt öyle geçiştirdik emzirmeyi keserken alıştı biberona ondan sonra 5 yaşına kadar her gece biberonla süt içti zor bıraktırdık 1 yaşından önce inek sütü vermeyin.
benimki n emzik kullanıyo nede devam sütünü devam sütünün biberonda anlıyo anında püskürtüyo b,idaha mümkünü yok agzına koyamıyom minicik kaldı 10aylıgı geçti ama 8200hala