kızlar yardım edin

amacım parti vermek degilki cocuk gibi sadece kendi ailesini düsündügü gibi benimkini de düsünsün

İyi de sen onun ailesinin onun kadar düşünüyor musun ki?

Evlilik bi yarış değildir ki, siz hemen kv’de görmüşsünüz kendi anneniz için de istiyorsunuz. :)

Normalde muhtemelen bir şey yapmayacaktınız. Her neyse, o kadar dert yapılacak durum değil bu. Çok istiyorsanız siz gidin kutlayın doğumgününü.

Olmadı eve çağırın madem...

Anana yapildi benim anama da yapilacak demek cok mantikli degil.
Esiniz sizi zorla goturmus,ama siz onu zorla goturememissiniz. Siz de gitmeseydiniz? Size kalmis bir durum, bakin adam istemedigi bir seyi sizin zorunuzla yapmamis ne guzel. Siz de kimsenin gaziyla,zoruyla istemediginiz seyleri kabul etmeyin bir dahaki sefere.

Annenizi size davet edin, gelmişken de doğum gününü kutlayın eşiniz buna da laf etmez herhalde

Ne olursa olsun, bence gayet mantıklı onun annesine yapıldıysa sen annenede yapın.. Sen gitmeseydin diye yazmış bir üyede olduuuu!!

Ben boyle bır topa asla gırmem kv kutladık dıye annemınkını kutlamam yanı kıyaslama yapmıs gıbı yanı senın annen degerlenınce benımkıde degerlendı der gıbı.dogum gunu yerıne normal zamanda da anneme suprız yapardm habersız gıderdım esın de kıyasa gırmez hayatı evlılıgı neden kendınıze zorlaştırıyorsunuz. Ayrıca o annesınınkını kutladı sende gıt annenın dogum gununu kutla. Yapısık ıkız mısınız ben genelde uzak anneme yanlız gıderım esımı de cok sevıyorum uzak ıznı kısıtlı dıyor sen benım gelmemı ıstemıyorsun yanı bır ıkı kere gelme ben gıderım deyınce kendılerı ıstıyor bılmem anlatabıldım mı

Evlilikte senin annen benim annem demeye başlarsanız mutsuz olmaya davetiye çıkarırsınız. Eşiniz ne güzel gitmeyeceğim demiş sizde onun kadar kararlı olun sizde lafınızı söyleyin. Bizde de en basiti eşim kandillerde çoğunlukla benim ailemi aramaz ama ben onun annesini babasını arar kutlarım. Bir yarış içine girmem herkes kendinden sorumlu.

Aynı fikirdeyim.
Bir dahaki sefere “sen istemediğin yere benim hatırım için bile olsa gitmiyorsun, o yüzden ben de artık senin hatırın için bile olsa istemediğim, gitmekten zevk almadığım, eğlenmediğim, hoş zaman geçirmediğim yerlere gitmeme kararı aldım” deyin.

Ayrıca kendi annenize tek gidebilirsiniz. Doğum günü dışındaki bir gün de gidebilirsiniz. Giderken de hediye alıp gidebilirsiniz.

Aynen böyle devam edin sonunuz yakın.
Tencere dibin kara senin ki benden kara.
İkinizde de empati yok
Bence empati yoksunu daha cok eşi diye düsünüyorum. Evlilik tabi ki al ver degildir ama almadan vermekte Allah'a mahsustur. Fedakarlık hep tek taraftan beklenirse kuzuyu kurda çevirirsin.

Evet ataerkil bir toplumda yasiyoruz ve genelde erkek ailesi daha baskın, daha aile icinde olsada kız aileleri daha geri planda sadece akraba yakinligiyla kaliyor malesef. Birde kiz ailesini geri planda tutmak isteyen kv varsa ve oglunun kulagina kar suyunu da kaciriyorsa problem buyüyor.

Ben alır karsima konusurdum,
"Bak canım senin gibi benimde bir ailem var, hic kimse agac kavugundan cikmadi. Sen anneni mutlu ettiginde nasil bir haz duyuyorsan, bunu bende istiyorum. Ortada bir inatlasma falan yok. Evliyim ve yalnız gitmek yerine özel bir günde esimi koluma taķıp yanlarına gitmek, mutlulugumu onlarda görsün icleri rahat etsin istiyorum. Eger sen bu konularda empati kurup bana anlayis göstermezsen, ister istemez bir sure sonra bende problem etmeye baslayacagim. Çünkü insan psikolojisi bu, doğal olarak benden eksilttigin sende tamsa tepki göstermeye baslayacağım. Bunlara hic gerek yok, kuzuyu kurt yaparsan tartısmalara hazır olacaksın"

Bu yaklasımamada cevap alamiyorsam bende onun ailesi ile ilgili planlarına katilmazdim. Belki bu sekilde anlardi. Bu empatisizlik degil, ortada bir haksizlkk varsa cozme cabasidir.

Su yasima kadr dogum gunu partim olmamistr:)iji kere esim pasta almistr. Imreniyorym dogrusu acikcasi ben bebislerime bile boyle partiler yapmiyorm:)Sanırım aliskanliktan

amacım kısasa kısas degil esimle cok iyi anlasıyorum sadece onda kendi ailesini üstün tuttugu icin bende benimkinide kutlayalım dedim ve o itiraz edince büyüdü yoksa kac yanına gelmis insanlar dogumgunuyle ne isi olsun benim amacım kendi ailesini düsündügü gibi benimkinide düsünsün

Ne olursa olsun, bence gayet mantıklı onun annesine yapıldıysa sen annenede yapın.. Sen gitmeseydin diye yazmış bir üyede olduuuu!!
aynen öyle ben buraya derdimi anlatıyorum cok büyük bi sorun olmasada ne tepkiler geldi ben bu zamana kadar esimle asla kısasa kısas yapmadım sadece kendi ailesini üstün tutuguna üzüldügüm icin benim annemede yapılsın istedim sadece bu

Su yasima kadr dogum gunu partim olmamistr:)iji kere esim pasta almistr. Imreniyorym dogrusu acikcasi ben bebislerime bile boyle partiler yapmiyorm:)Sanırım aliskanliktan
bizde yapmıyoruz sadece benim annemede ince bi düsümcesi olsun onuda deger verdigin hissettirsin diye istedim koskoca kadına parti yapılcak degil amacım bende aynı degeri görmek

Empati yapıyorum kv doğum günü kutlasa ben Annemin doğum gününü sırf misilleme olsun diye!kutlamam!
emin olun sizin de aileniz bi zamandan sonra deger verilmezse sizde üzülürsünüz insanız sonucta duygu insan icin var sadece elestirmek icin degil tekrar söylüyorum amacım misilleme yapmak yada zıtlasmak degil sadece kendi annesini düsündügü icin üzüldüm sonucta benimde annem var bende annemi düsünmek isterim bu zamana kadar hic kutlamadık sevmez öyle seyi cocuk muyum ben der benim sorunum esimin sadece kendi annesi varmıs gibi yapması kırıldı beni sonucta kac yanına gelmis belli bi egitim seviyesinde insanım cocuk gibi herseyi sorun etmiyorum beni üzeni söyledim.

tesekkur ederim sondaki cümlenizi denicegim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…