Kızlar yardım lütfen

Mavi mavi1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
344
141
103
37
Öncelikle Rabbim isteyen herkese nasip etsin, kucağını doldursun inşaallah...
Kızlar takvimden de gördüğünüz üzere doğuma az bir zaman kaldı ve ben günler azaldıkça korkmaya başladım hem de çok. Doğum nasıl olacak ya yapamazsam, ya doğum sırasında bebeğime bişey olursa, ya panik yapıp bebeğimin hayatını tehlikeye atarsam gibi düşüncelerden kendimi alamıyorum. Aslında ilk başlarda çok sakinim ama çevreden yok ben böyle zor doğurdum yok ben şöyle zorlandım gibi şeyler duyunca kulağımı kapatıp dinlememeye çalışıyorum ama insan ister istemez etkisinde kalıyo. Sizlerden ricam böyle kolay ve güzel, moral verici, motive edici doğum hikayelerinizi benimle paylaşmanız belkş o zaman biraz daha sakinşeşebilirim. Mesela su gelince hemen hastaneye mi gitmeli yada sancı da hemen mi gitmeli ya da çatala çıkınca sürekli ıkınmak mı gerekiyo tü n bunları çevremden değil de sizlerden dinlemek istiyorum, çünkü çevremdekiler çok abartarak anlatıyorlar. E korkuyorum zaten bide onlar öyle yapınca iyice kötü oluyorum. Sizlerden güzel doğum hikayelerinizi ve tavsiyeler istiyorum yani şunu yap iyi olur bunu yap doğumun kolay geçer gibi.

O çevrendekiler halt etmiş, hepsinin zeka seviyesi çok düşük ki hamile kadını korkutuyorlar.
Rahat ol, zaten hastaneye gittiğinde onlar seni yönlendiriyor. Ama sancın gelmeden gitme, 5 dakikada bir sancın gelirse bir de nişanın gelirse gidersin.
Benim ablam Doğumdan çıkar çıkmaz "ne kadar kolaymış ya" demişti.
Doğum zor değil ama sen stres olursan zor olur. Güzel şeyler düşünürsen her şey de çok güzel olacak emin ol. Sadece sancın başladığında hastaneye git.
Hayırlı güzel doğumlar diliyorum.

Korkma canım gereksiz konuşanlarada kulak asma.. herkes doğuruyor öyle düşün.. dağda,tarlada kalmadığın sürece bişey olmaz allahın izniyle.. sancın gelince git tabi hastaneye onlar yönlendirir seni. Benim sancı gelmeden suyum geldi hemen hastaneye gittik. Suyum geldiğinde açılma daha 1 cm di. Tekrar eve döndüm duş,saç,makyaj yaptım :) normal doğum istemedim sezeryan oldu. Hiçte sıkıntı yaşamadım. Belden uyuşturma yöntemiyle oldu doğum,bacaklarımı hissetmeye başladığım an ayaklandım bidahada hiç yatmadım.. 2. Gün sadece gülerken ve öksürürken ağrı oluyordu dikişlerde sonra o da geçti.. gayet keyifli bi süreç tadını çıkar.. korkuların yerini heyecana bırak.. bebeğini göreceksin düşünsene çok heyecanlı bence :) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

herkesin belirtileri farklı..
benim evde suyum boşalmıştı bildiğin göl şeklinde hastaneye o şekilde gittik ne nişan ne sancı vardı..
sizde kendi belirtinize göre hareket edeceksiniz..
sonrası doktorların işi zaten hiç sıkıntı yapmayın..

Hamile kadına zor doğum hikayelerini anlatan insanlara ifrit oluyorum. Kendi hamileliğim boyunca bu tiplere kulak tıkadım ben. Kimse de moralimi bozamadı.

Sancıların başlamasından 14 saat sonra tontişimi kucağıma aldım. Bütün bu süreç boyunca da olumsuz hiçbir şey düşünmedim. Dünya üzerinde yaşayan 7 milyara yakın insan nasıl doğduysa ben de bi tanesini öyle doğurucam işte diye düşündüm.

Doğumun kolay geçmesi ve bebeğin sağlıklı olması için bol bol dua edip stres anlarında kendimi telkin ettim.

Merak etme her şey yolunda, sen de sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini. Allah gereken gücü verecek:) Sağlıklı doğumlar diliyorum.

Teşekkür ederim kızlar.. Bende öyle düşünüyorum yani tamam canım biraz tatlı iğne yapılırken bile eşimin, annemin elini tutuyorum ama herkes nasıl doğurduysa bende doğururum diyorum ama çevredekiler korkuttukça korkutuyor dinlemek istemiyorum dedikçe de anlatıyorlar marifet gibi.

Ben dogurduysam herkes doğurur. Öyle korkuyordum ki. Normal de bile kadın doğuma gitsem çatala çıkamayan birisiyim. Ve normal doğurdum inan ki büyüdü ya dedim. Hiç bişey yok. Yok bilmem kaç kemiğin kırılmasına eş değer gibi saçma yazılar varya. Hiç inanma. İkinci olsun gene normal doğurcam kismetse.

Ben dogurduysam herkes doğurur. Öyle korkuyordum ki. Normal de bile kadın doğuma gitsem çatala çıkamayan birisiyim. Ve normal doğurdum inan ki büyüdü ya dedim. Hiç bişey yok. Yok bilmem kaç kemiğin kırılmasına eş değer gibi saçma yazılar varya. Hiç inanma. İkinci olsun gene normal doğurcam kismetse.
işte böyle. Şeyler duymaya çoook ihtiyacım var. Peki ekstra egzersiz yada yiyecek olarak bişi yaptınız mı doğumun kolay olması için

Canım beni hastane bırakmamıştı mesela. Orda sunni sancı falan verdiler. Çok güzel yönlendirdiler.
Ben suni sancı almış sonuç sezeryanla doğum yapmış birisi olarak hiç canımın acıdığını hatırlamıyorum.
Korkunç hikayelerde işe yarıyor. Hep daha kötüsüne hazırlıklı oluyorsun. Doğumdan 10 gün sonra ben canım ne zaman acıyacak demişim. Düşün öyle bir zihin yıkama yapılmış ki.
Sağlıcakla kucağına al inşallah. Benim içinde kokla

Canım Doğum hikayeleri diye bir bölüm var, orayı okuyabilirsin, yada pozitif Doğum hikayeleri yaz nete.
Benim doğumum çok kolay ve sancısızdı, korkma hiç.
Hayırlı doğumların olsun inşallah.

Kızlar takvimden de gördüğünüz üzere doğuma az bir zaman kaldı ve ben günler azaldıkça korkmaya başladım hem de çok. Doğum nasıl olacak ya yapamazsam, ya doğum sırasında bebeğime bişey olursa, ya panik yapıp bebeğimin hayatını tehlikeye atarsam gibi düşüncelerden kendimi alamıyorum. Aslında ilk başlarda çok sakinim ama çevreden yok ben böyle zor doğurdum yok ben şöyle zorlandım gibi şeyler duyunca kulağımı kapatıp dinlememeye çalışıyorum ama insan ister istemez etkisinde kalıyo. Sizlerden ricam böyle kolay ve güzel, moral verici, motive edici doğum hikayelerinizi benimle paylaşmanız belkş o zaman biraz daha sakinşeşebilirim. Mesela su gelince hemen hastaneye mi gitmeli yada sancı da hemen mi gitmeli ya da çatala çıkınca sürekli ıkınmak mı gerekiyo tü n bunları çevremden değil de sizlerden dinlemek istiyorum, çünkü çevremdekiler çok abartarak anlatıyorlar. E korkuyorum zaten bide onlar öyle yapınca iyice kötü oluyorum. Sizlerden güzel doğum hikayelerinizi ve tavsiyeler istiyorum yani şunu yap iyi olur bunu yap doğumun kolay geçer gibi.

Ben normal için bekledim ama kordon dolandığı için sezaryen oldu. Çok sancı çektim ama hepsine değdi. :) Doğuma gitmeden de hiçkimsenin doğum hikayesini falan dinlemedim, herkes farklı yaşar çünkü. Öte yandan geçenlerde bir program gördüm evde, almanyada çekilmiş, 14-15 yaşındaki kız çocukları üzerine. Onların hayatına ve doğurmaları üzerine. Gördüklerim her ne kadar sancı çekiyor olsa da bebeklerini çok kolay doğurdu, hani derler ya bir avazda diye, aynen öyleydi. Bir de sürekli değil de sancı geldikçe ıkındılar. O programı gördükten sonra daha bir kolay gözüktü gözüme :)

işte böyle. Şeyler duymaya çoook ihtiyacım var. Peki ekstra egzersiz yada yiyecek olarak bişi yaptınız mı doğumun kolay olması için
Hiç bişey yapmadım ;) şu bir çiçek varya hz Fatıma çiçeği mi adını tam bilmiyorum. Kayınvalidem yapmıştı o çiçek açtıkça senin rahmin de o hizla açılıyor demişti. Sancı gecesi sadece yatağıma hiç yatmadım hep yürüdüm. Açılmam kolay olsun diye. Sana da bunu öneririm yatakta bekleme. Beni yatırdikları an açılma durdu

Hepinize çok teşekkür ederim kızlar.. Önerisi olan varsa lütfen yazsın gerçekten çok ihtiyacım var bunları duymaya

Yook be canım hiçç korkma . Allah ın izni ile kolay olur elbet, Rabbim attığı düğümü çözer sakin olmalısın , kendine inanmalısın, yapacağım diye telkin etmelisin.
İki doğum yaptım, ilkini bir saat sancı ile ,ikincisini 45 dk. Şuan üçüncüye hamileyim 15 dk planlıyorum :)
Yaş 25 bu arada :halay::KK55:

Şöyle düşün her kadın yapıyor bunu. Zor mor hayatın hangi alanı çok kolayki . Doğum dediğin ne ki olup bitio eşsiz bi tecrübe hayatının en güzel macerası büyülü bir an ki insan tüm günahlarından arınıyor ve vücut yenileniyor. Heyecanla aşkla bekle o anı.

Şöyle düşün her kadın yapıyor bunu. Zor mor hayatın hangi alanı çok kolayki . Doğum dediğin ne ki olup bitio eşsiz bi tecrübe hayatının en güzel macerası büyülü bir an ki insan tüm günahlarından arınıyor ve vücut yenileniyor. Heyecanla aşkla bekle o anı.
Haklısınız tabi minişimi heyecanla bekliyorum ama ister istemez endişeleniyo insan kendi kendimi cesaretlendirmem lazım

Back
X