• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardım sebebi bilinmeyen infertilite

amor_amor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2007
1.599
1
116
43
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben artık ıyce bunalmış bırı olarak yazıyorum sıze 5 yıllık evlıyım 4,5 yıldır korunmamıza ragmen gebelık oluşmuyor mıcro veya tüp düşünüyorum aşılama ıstemıyorum dırek gecmek ıstıyorum sızlerden fıkırlerınızı ıstedım sebebı bılınmeyen ınfertılıtede tüp veya mıcro şansı nedır acaba.
çok çok kötuyum yaklaşık 1 yıldır tedavı fılanda olmuyorum bıraktım tüp için butçe ayarlıyoruz.hayırlısı olsun bakalım

canım biz 3 yıllık evliyiz, 2 yıl korunmadık, bunun 3 ayında klomen kullandım, 1 kez aşılama oldum ve temmuz ayında micro yapıldı.teşhis açıklanamayan infertilite idi. şu an 12+6 üçüz bebek bekliyorum. inşallah sen de en kısa zanmmanda bebeklerine kavuşursun. bence dr.unu ayarla ve onunla konuştuktan sonra karar ver. zaten sen istiyon diye hemen micro yapacağını sanmıyorum. ben ikna edene kadar çok uğraştım yani. inşallah hayırlısı olsun hakkınızda.

selam bende 5 yıllık bir süreç sonuçu 3. deneme tüp bebek yöntemiyle üçüz idid ,biri indirgendi.
şimdiki tıp ile yapılan testlerde bir neden gösterilemedi.Yani açıklanamayan infertiiblite idi.İlk kendi denemelerimiz sonra,çatlatma, ara verildi.Aşılama sonuçlar negetifti.Arada kendiliğinden hamişlik oldu.Fakat ilerleyemedi.3.denemede başardım şimdi19+2 günlük hamişşim.Diğer tüp bebek denemelerimde hiç bir soerun olmamasına rağmen ki beklentiler çok yüksekti o denemeler için embriyolar kaliteli olmasına rağmen son denemede başardım.
Dr görüş doğru yönlendirmeyi sana söyleyecektir.Ayrıca genetik anlamda test yaptırmanızıda öneririrm eğer yapılmadı ise .Üniversite hastanelerti bunu sağlık karnesi ile ücretsiz yaptırılıyor ama dr ve tanıdık bulmanız şart dışarıda ne kadar , bilmiyorum.Eğer bende 3 dede tutmasa idi dr bizden isteyecekti.Bazı dr bunu bu teşhislerde denemelerden önce mutlaka istiyormuş.

merhaba arkadaşlar ben artık ıyce bunalmış bırı olarak yazıyorum sıze 5 yıllık evlıyım 4,5 yıldır korunmamıza ragmen gebelık oluşmuyor mıcro veya tüp düşünüyorum aşılama ıstemıyorum dırek gecmek ıstıyorum sızlerden fıkırlerınızı ıstedım sebebı bılınmeyen ınfertılıtede tüp veya mıcro şansı nedır acaba.
çok çok kötuyum yaklaşık 1 yıldır tedavı fılanda olmuyorum bıraktım tüp için butçe ayarlıyoruz.hayırlısı olsun bakalım

canim ...sebepsiz inferti olanlarr çok şu an banada öyle dedi doktorum ama ben üçbuçuk sene sonra tedaviyle bebişime kavuşmuştumm.. şimdi ikinci içinn yine olmuyor ..sana diyeceğimm şu bence zaman kaybetme canimm ve tup denemesi yap benim bi arkadaşim senin gibiydi hiç bi sebep yok herşey çok iyi.. Yumurta takibi tedaviler cevap vermedi bi aşilama yapti olumsuz doktoru bahçeci kliniğinden halit bey o demiştiki ona gel dana mikt-ro deneyelim artik ve on sene sonra arkadaşim milk mikrosunda bebişine kavuştu şu an oda ikinciyi istiyor ama yine sebep yok olmuyor üç denemesi olumsuz rabbim kolaylik versin canimm inş kisa zamanda kavuşursun bebeğine bu işler zor yaşayan bilir . Ama iyi bi merkez bul ve zaman keybetme derimmmmmmmm

hersey normalken bir dr esımın varıkosel amelıyatı olması halınde 1ayda hersey yoluna gırer dedı ve apar topar amelıyat oldu.kımseye danısmadık sankı cok ozel bı konuytmus gbı fakat degerler acyıp ındı doktorlara gttk bırcokkez.0a dogru yaklasıyordu.amelıyattan 6 ay sonra mıkro denedık.bende sorun yoktu hersey cok ıyıydı tuttu ama gelısmedı.kendı kendımızı yaktık dıe hep agladım 1sene .sonra yazın ist ünıv gttık tahlıllerde esımın testlerı yuksek cıktı.ve dr normal yolla olur dedı olmamaasdına da sebebı bılınmeyen ınfertılıte dedı.sonra tatıle cıktık ve bız cok mutlu umutlu.bı doktora gıdıyım yumurtlama gunumu bılırsem gıbısınden demezmıkı sen de tupler tıkalı olabır dıe.tekrar apar topar tatılı bırakıp ıst.hemen mıkro denemesı bu sefer de tuttu.baslarda akıntım ve hff kanama vrdı bu ara yok ıgneyle devam edıyoruz 6 hafta bıttı sımdı.bence 1yılı bıtırdıysenız hıc beklemeyın ve sansınızı deneyın cunku mıkroda bıle tutunması kesın degıl.tavsıyem sızı ıyı hıssettıren moral veren bı yer bulmanız umarım anne oluruz hepımız.

hepınıze oncelıkle teşekkurler hepinıze sorunsuz gebelık hayırlı doğumlar gecırmenızı dilerım
tamam vakıt kayabetmemelıyım dogru kızlar haklısınız

cnm bende 4 yıllık evlıyım bizde sebepsiz infertilite yaşıyorum
yumurtlama tedvıleri cvp vermedı..3 negatif aşılama ...
şimdi allahın izni ile ekım adetı ile tüpbebek tedavısıne başlıcam umuttüpbebekmerkezınde..
doktorum enver kurt sanada tavsiye ederim..

10 yıllık evliyim bizim sorunumuz sebebei belli olmayan infertilite
defalarca aşılama defalarca tüp denedik
en son denememizde hamile kaldım fakat düşükle sonuçlandı

canım benim sana tavsiyem hiç zaman kaybetme eğer kendinde yeterli güçü buluyorsan hemen başla

canım biz 3 yıllık evliyiz, 2 yıl korunmadık, bunun 3 ayında klomen kullandım, 1 kez aşılama oldum ve temmuz ayında micro yapıldı.teşhis açıklanamayan infertilite idi. şu an 12+6 üçüz bebek bekliyorum. inşallah sen de en kısa zanmmanda bebeklerine kavuşursun. bence dr.unu ayarla ve onunla konuştuktan sonra karar ver. zaten sen istiyon diye hemen micro yapacağını sanmıyorum. ben ikna edene kadar çok uğraştım yani. inşallah hayırlısı olsun hakkınızda.
:nazar::nazar::nazar:
Allah saglikla kucagina almak nasip etsin insaallah darisi banada tum isteyenlerede bende yaklasik sekiz yillik evliyim bir yildir tedavi oluyorum uc ay klomen kullandim iki ay on dorder tane merional 75 kullandim her ayda yumurtam cok guzel olustu hatta catlatma ignelerini yaparken doktorum "aslinda igneye gerek bile yok gayet guzel kendi basina bile catlar yumurtalarin" dedi catlatma ignesi olarakta ovitrelle 250 lik kullandik her ay cok umitlendim hep bu ay olcak dedim hepte olmadi artik cok kotu bi durumdayim asilama istiyorum yapmiyo doktorum gerek yok biraz daha deneyelim diyor duyduguma gorede mikroenjeksiyon daha garantiymis ama ooof offf... bide yapilsa cok uzattim farkindayim kusura bakma dahada yeniyim bu gun uye oldum acemiyimde mazur gor su asilama ve mikro fiyatlari nedir bide garanti tutuyomu inan ole bi durumdayimki daha bu gun esimi cok sevmeme ragmen bosanalim dedim benim yuzumden cocuksuz kalmak zorunda deilsin dedim:43::43::43:

Back
X