kızlar yardım yoruma ihtiyacım varr.......

bitanemo

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
685
19
318
ankara
merhaba kızlar 16+2 hamileyim. 2li tarama testim 1/19514 cıktı sonuclarımın oldukca ii olduğuu söledi doktorum ve üçlü tarma istemedi sizce ikili tarama yetrlimi 3.lü tarama yapılması bişi değiştirimi bir youm bekliyorum benim gibi olan varmı aranızdaa

merhaba istersen 3 taramayı yaptır çünkü daha sonra yaptırmadım diye pişman olmaktansa haftan geçmeden yaptır kafanı kurcalamasın, benim doktorumda bana istersen yaptırma 2 taramanın sonucu güzel demişti biz yinede yaptırmıştık içimizin rahat etmesi için benim fikrim bu sağlıklı hamilelikler dilerim:)

üçlü test daha çok hata verir ve kafanı bulandırır gereksiz yere üstelik sonucu beklerken girdiğin stres bebeğe de zararlı.ikili iyiyse ki senin sonucun gerçekten çok iyi, yaptırma bence. ben yaptırmadım çünkü sonuç kötü de çıksa bebeğimden vazgeçmezdim.ona vereceğin paraya bebeğine bir sey al daha iyi.

boş yere streslenme canım benim ben de 2 li yaptırdım sonuçlar çok güzeldi ama drum 3 lü de istedi hatta biz anormal bir şeyler var diye şüphelendik ama tamamen dr tercihi kimi 2 li testi yeterli bulurken kimi 3 lünün de yapılmasında ısrar ediyor bu arada 3 lü testimizde 2 li testimiz gibi iyi sonuçla çıktı

ikili testte üçlü testte kesin sonuç vermez. canım ikili test bebeğin anomoli ihtimali taşıyıp taşımadığını tespit etmeye yarar. yani bebeğinde "herhangi bir problem var mı yok mu" bunu yüzde olarak hesaplamaya yarayan bi test. sonuçlarına göre bebeğinde anomali olma ihtimali 19514 'te bir. yani nerdeyse 20000'de bir ihtimal. yani bu çok iyi bi sonuç. sınır 300/ 1 diye biliyorum. sen sınırın çooooook üstündesin. daha ne olsun. eğer 100 de 1 yada 50 'de bir gibi ihtimaller olsaydı doktor seni 3'lü teste yönlendirirdi. bence şu değerlerinle üçlü test gereksiz. zaten ikili test daha iyi sonuç veriyo diye biliyorum. benim değerlerimde seninki gibiydi. doktor 3 lü teste gerek görmedi. bende yapmadım. şu an herşey gayet iyi bi problem yok. bence kurcalama. zaten yaklaşık 24. yada 26. haftalarında 4lü ( ayrıntılı) ultrasonun olacak. onu yaptırırsın. orda bebeğin her ayrıntısına bakıyolar ta ki damarlarına kadar. içini rahat tut sonuçların çook iyi.

ikili test sonucumuz olumlu çıkınca doktorumuz gerek olmadıgını söylemişti bizede bende doktoruma güvendim ve yaptırmadım bence yaptırmanıza gerek yok sonucunuz gayet güzel

ya kızlar ben yeni evliyim.. daha ilk tecrübem.. sevgilimle yaklaşık iki hafta önce ilişkiye girdim.. son üç dört gündür hamileliğin ana belirtilerin yarısına rastladım kendimde şüpheleniyodum.. adet dönemini bekliyim dedim gecikirse test yaptırıcaktm.. dün beni çok derinden etkileyen bi olay yaşadım.. kriz geçirdim resmen.. ve bugn hastalandım.. normlden 10 gün önce hastalanmam norml mi? benm hamile olma ihtimalim kaldımı? hastalığım parçalar halinde geliyo ve çook ağrıyo karnım.. daha bu kdr yeniyken belli bile değilken düşük ihtimali de olamaz heralde... yardım edebilirmsnz.s

canım bence hemen bir doktora görün yasadığın o derin olayda tüm bunlara eden olmus olabilrr..

Canım benimde ikili testim iyi çıkmıştı.Doktorum üçlüye gerek olmadığını 18.haftamda 4 boyutlu 2.düzey usg çektirmemi istemişti

benim de ikili test sonucum iyi gelmişti bize de gerek yok dedi ama ben yine de yaptırmak istedim yaptırdım ama hiç bişey değişmedi eğer için rahat etmeyecekse yaptır ama çok da gerek yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…