Kızlar yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Neic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Onlarin ilk ayda cocuklari olmus benimde oyle olcak sandilar sonra uzulme olur derken ogrendim onlar icin gercekten sevindim ama icimde bi burukluk olustu surekli bebek konusuyolar
Daha 4 aylık evliymssn evliliğinin tadını çıkar sen eşinle gönlünce gezip tozarken onlar bebek bakicak. Eşinle brbrnizi tanimanz için fırsat bebeğinizin olmaması. Ama çok istiosun inşallah olur diyim

Valla milletin hamileliğini kendi hamileliğine ya da çocuk istemesine bağlayan insanlara anlam veremiyorum. Kimse kimsenin keyfine göre ya da inadına çocuk yapmaz. Allah size de hayırlı evlat nasip etsin zaten daha çok yeni evlisiniz niye hemen stres yaptınız

Daha çok erken boşuna üzülüyorsun azıcık şu evliliğin tadını çıkartın sonra böyle fırsatlarınız olmaz

Bu sabırsızlık ve acele niye? Hem yaşın hem.de evliliğin için erken değil mi çocuk yapmak? Hele ki olmuyor diye üzülmekle kendine haksızlık ediyorsun..
Eltilerin -zannetmiyorum ama- sana nispet için yaptılarsa da sen gezip eglenirken onların pişmanlığını seyretmek.çok.keyifli olacaktır inan bana..
Tadını çıkar hayatın..

Tabiki haksizsin. Daha 4 ay olmuş dur bismillah ya. Azcık adamı tanı beraber yaşamaya alış. Ayrıca ne demek üzüldüğümü bildikleri halde? Olacağı varmış olmuş, 4 aydır evlisin ve daha hamile değilsin diye insanlar bunu erteleyemez ki.

Canım daha çok erken dur biraz, hemen panik yapma. Bence eltilerine de bunu yansıtma çok ayıp. Insanlar senelerce çocuk için uğraşıyorlar. Doktora gitsen bile sana en az 8 ay daha bekle öyle gel dicek.

Kızlar merhaba size bisey danismak istiyorum ben 4 aylik evliyim 5e giricem bikac gune bu surede cocuk istedik fakat olmadi henuz biraz uzuluyorumda uzuldugumu bildikleri halde iki eltim var ikiside iki ay arayla ben evlendikten sonra hamile kaldi ve ikinci cocuklari biz haftanin 3,4 gunu beraberiz onlarla. Onlarin adına sevindim ama bir araya gelince moralim bozuluyo gitmek istemiyorum haksiz miyim sizce bi yanim sacmalama diyo bi yanim seni mi beklediler bunca sene diyo :KK43:
Sen bu yaşta kendini çok gereksiz baskılara sokmuşsun canım. Okadar yeni ki evliliğin önce aynı evin içine girdiğin adama alış ondan sonra aileye yeni birini eklersiniz . Ayrıca sadece eltilerinle vakit geçirme bence belli ki sana iyi gelmemiş arkadaş edin sana tavsiyem

Bence hiç üzülme, cocuk istiyor isen bir doktora gidin eşinle.Ama yeniyiz biraz bekleyelim dersen de bekleyin

Kızlar merhaba size bisey danismak istiyorum ben 4 aylik evliyim 5e giricem bikac gune bu surede cocuk istedik fakat olmadi henuz biraz uzuluyorumda uzuldugumu bildikleri halde iki eltim var ikiside iki ay arayla ben evlendikten sonra hamile kaldi ve ikinci cocuklari biz haftanin 3,4 gunu beraberiz onlarla. Onlarin adına sevindim ama bir araya gelince moralim bozuluyo gitmek istemiyorum haksiz miyim sizce bi yanim sacmalama diyo bi yanim seni mi beklediler bunca sene diyo :KK43:
Canım sizinde olur inşallah öyle karamsarlığa düşmeyin dert etmeyin dua edin..

Şu konuyu övünç kaynağı yapan insanlardan nefret ediyorum bu cahilligin farklı bir boyutu ya

Acele etme inşallah en uygun zamanda olur yaşın genç bende ilk yıl senin yaşlarındayken tutturmuştum bebek diye oldu ama ne hayatı ne evliligi anlayamadım hamileligim kavga gürültü gecti :(

Yapmayın gözünüzü seveyim ya daha kaç ay olmuş evleneli bir otursun evliliğiniz düzeniniz hiçbir doktor 1 yıl öncesi çocuk sahibi olamıyoruz diyen çiftleri dikkate bile almıyor hem daha yeni evlisiniz olur zamanı gelince dert ettiğiniz şeye bakın

Ondan sonra hiç çalışma hayatım olmadi. Eşim şöyle yapıyor böyle yapıyor ama bırakamıyorum. Gidecek yerim yok. 22 yaşındasın ya. Üstelik 4 aylık evlisin. Allah sana baska dert vermesin yoksa nasil bashedersin bilmiyorum

Şimdi ablalarıımm size saçma gelecek ama... Bence aileye yaklaşık zamanlarla çocuk gelmesi güzel bir şey. Birlikte büyümek, en özel anları yaşayacağın kardeş gibi biri olması...
Keşke benim validenin arkadaşları akrabaları yarışa girseydi de en yakın kuzenimle yaş farkımız 7-8 yıl değil 2 ay falan olsaydı.
Birbirimize her konuda arka çıkardık. Tabii büyüklerin umrunda olmuyor böyle güzel ince düşünceler -_-
Kısaca kimsenin sizin durumunuzu salladığını düşünmüyorum keza 22 yaş daha nedir ki... Neyse o konuya hiç girmiyorum.

Şimdi ablalarıımm size saçma gelecek ama... Bence aileye yaklaşık zamanlarla çocuk gelmesi güzel bir şey. Birlikte büyümek, en özel anları yaşayacağın kardeş gibi biri olması...
Keşke benim validenin arkadaşları akrabaları yarışa girseydi de en yakın kuzenimle yaş farkımız 7-8 yıl değil 2 ay falan olsaydı.
Birbirimize her konuda arka çıkardık. Tabii büyüklerin umrunda olmuyor böyle güzel ince düşünceler -_-
Kısaca kimsenin sizin durumunuzu salladığını düşünmüyorum keza 22 yaş daha nedir ki... Neyse o konuya hiç girmiyorum.
Günaydın. Sanırım sen de aynı yaslardasın konu sahibiyle..
Öncelikle kimse sallamıyor olsa bu kadar uyarı yapılmazdı daha erken diye. Kimse sizi yaşınızdan dolayı küçümsüyor değil, yaşa vurgu yapılması bundan xeğil, çocuk sahibi olma için acele edilecek, karamsarlığa düsecek bir yaş değil.. Kaldıki daha dört aylık evli kendisi. Elbetteki akranlarla büyümesi daha güzel olacaktır çocuğun ama bir iki sene sonra da çocuğu olsa arada fazla fark olmayacak zaten..
Bir ağacın meyve vermesi için bile bir süre geçmesi gerekiyor ; yeni hayatına alışsın, içinde ukde kalacak bir sey kalmasın, evlilği otursun çocuk da hayırlısıyla olur..

22 yaşında evlenip de 4 ay içinde çocuğunun olmamasını takmak... e kendin çocuksun belli ki biraz.

insanlar bi can dünyaya getiriyolar. bunu sana inat yapacak halleri yok.

ayrıca haftanın 3-4 günü kaynana evinde olmak? hayatınız yok mu sizin?

Ne bu acele ya? Daha yeni evliymişsiniz.Çocuk Allah'ın takdiri elbet olur bu kadar acele etmeye ne gerek var..

Günaydın. Sanırım sen de aynı yaslardasın konu sahibiyle..
Öncelikle kimse sallamıyor olsa bu kadar uyarı yapılmazdı daha erken diye. Kimse sizi yaşınızdan dolayı küçümsüyor değil, yaşa vurgu yapılması bundan xeğil, çocuk sahibi olma için acele edilecek, karamsarlığa düsecek bir yaş değil.. Kaldıki daha dört aylık evli kendisi. Elbetteki akranlarla büyümesi daha güzel olacaktır çocuğun ama bir iki sene sonra da çocuğu olsa arada fazla fark olmayacak zaten..
Bir ağacın meyve vermesi için bile bir süre geçmesi gerekiyor ; yeni hayatına alışsın, içinde ukde kalacak bir sey kalmasın, evlilği otursun çocuk da hayırlısıyla olur..

Şey... Afedersiniz galiba ben çok yanlış anlattım kendimi... :KK57:
Yaşa vurgu yapma sebebim küçük yaştaki evliliklere karşı olmamdandı. Hele de daha kişi küçükken bir de çocuk... Yanlış anlamayın benim hayat görüşüm biraz farklıdır hayat kısa peşinden koşacağım şeyler arasında bu tip şeyler olmadığı için kendi görüşümü henüz erken şeklinde ifade etmek istemiştim...

Eltileri çocuk yapabilir... Yani iki elti birbiriyle anlaşıp çocuklarının doğum zamanlarını denk düşürmek istemiş olabilirler bence bunda bir beis yoktur. Kuzenlerin yaşıt olmasının güzel olabileceğini, o ablaların (namı diğer eltilerin) yaptıklarının sevimli yönlerini kendimden örnek vererek göstermek istedim ondandır o cümlelerim.

"kimse sizi sallamıyor" eee haliyle millet aile planlamasını size nispet olsun diye yapacak değil manasında söylemiştim. Oradaki kimse belirtisiz zamiri, buradaki insanlar değildi elbet... Akrabalarının gece gündüz ona kötülük düşünmeyeceği konusundaydı.
Keza tekrarlıyorum yaş çooooookkk küçük. Tabii herkesin kendi hayatıdır, istediği gibi yaşar karışamam...
Kusura bakmayın sivastrabzon sivastrabzon ablacığım kendimi ifade edemediysem...

Back
X