- Konu Sahibi Mavi mavi1
-
Aynen tabi hemen zten dr. Gotrduler yurtdisinda krese filan da basladı herseyiyle takipte suan . Insallah sorun yoktur .
Çok mantıklı bu açıdan hiç bakmamıştım söylediğinizi deneyeceğim babasıyla yapmayı inşaallah işe yararAy bilmez miyim. Benimki de öyle. Aklına eserse yapar. Genelde bizi değil de başka kişileri daha çok taklit ediyorlar. Sanırım bizi sürekli gördüklerinden sıkılıyorlar. Babası yapsın mesela teyze dayı dede falan. Onlardan daha çabuk kapıyorlar. Benim kerata öyle en azından. Benim dedigimden çok başkası etkiliyor. Ben sürekli beraber olmamıza bağlıyorum. Yaptıklarım çekici gelmiyor
2 yasinda hic mi goz kontagi kurmuyor yoksa saniye olarak mi az ? Eger hic kurmuyor temastan rahatsiz oluyorsa ,suphelenilen baska durumlar varsa kesinlikle iyi gozlem yapılmalı ve bir uzmanla görüşülmeli.Benim ablamin 2 yasinda oglu var Lakin hic goz kontagi kurmuyor , konusmuyor , hemen sıkılıyor op diyince bile sadece yanagini degdiriyor . Ablamda cok kafaya takiyor ama erkek cocuklari boyle seyleri gec yapar kizlara gore derrler ya hem daha kucukler zamanlar olacaktir . Korkmayin insallah .
Mesela ilgilenince hic durup bakmiyor dinlemiyor . Bi kac saniye bakıyor sadece .2 yasinda hic mi goz kontagi kurmuyor yoksa saniye olarak mi az ? Eger hic kurmuyor temastan rahatsiz oluyorsa ,suphelenilen baska durumlar varsa kesinlikle iyi gozlem yapılmalı ve bir uzmanla görüşülmeli.
Aynen öyle... yukarıda deşiklerimi yapıyor çok şükür ama sıkıntımız alkış bye bye yani taklit onun dışında hareketli çocuk sürekli bir koltuktan diğerine gider sıralar emekler evi dört döner kucak istediğinde kollarını açar yanında uzaklaşınca mızmızlanır yalandan ağlamacakar yapar azıcık kızar gibi yapsam ağlar. Rondonun sesinden korkuyor mesela açmadan sadece rondoyu görse bile ağlar sevdiği kişileri görünce Güler kendini kucaklarına atar vs dediğim gibi tek sıkıntımız taklit bu da beni fazlasıyla üzüyorlütfen bunları bilgi sahibi biri olarak değerlendirebilir misinizSanirim burdaki otizm konularindan da etkilenmissiniz .Ya da sadece bir his benimki .Surekli anneler kuskuyla yaklasiyor .Cok haklisiniz .Gundemde olan seyler acaba mi dedirtiyor insana.
Bir ozel egitim ogretmeni olarak yaziyorum .Gelisimde bireysel farkliliklar vardir .Nasil ki fizyolojik olarak bazi bebekler daha gec yürürken bazilari erken yürür. Bu da onun gibi bir sey .Sadece buysa mesele takilmayin .
Ablamın diger cocuguda boyleydi . Bilmiyorum neden boyle . Biraz gec konustu etti . Suan masallahi var2 yasinda hic mi goz kontagi kurmuyor yoksa saniye olarak mi az ? Eger hic kurmuyor temastan rahatsiz oluyorsa ,suphelenilen baska durumlar varsa kesinlikle iyi gozlem yapılmalı ve bir uzmanla görüşülmeli.
Biraz gozlem yapin .Sadece sizi mi taklit etmiyor yoksa diger sevdigi insanlari ediyor mu buna bakın. Baba olur surekli görüyorsa anneanne dede vs olur .Kendinden 1 2 yas cocuklar olur. Ve yalnizca alkis bye bye ile sınırlamayın .Mesela cocuklar cee oyununu cok sever .Bazilari yapmaya calisir .Ilgisini cekecek baska seyler uzerinden deneyin bir de .Aynen öyle... yukarıda deşiklerimi yapıyor çok şükür ama sıkıntımız alkış bye bye yani taklit onun dışında hareketli çocuk sürekli bir koltuktan diğerine gider sıralar emekler evi dört döner kucak istediğinde kollarını açar yanında uzaklaşınca mızmızlanır yalandan ağlamacakar yapar azıcık kızar gibi yapsam ağlar. Rondonun sesinden korkuyor mesela açmadan sadece rondoyu görse bile ağlar sevdiği kişileri görünce Güler kendini kucaklarına atar vs dediğim gibi tek sıkıntımız taklit bu da beni fazlasıyla üzüyor
Peki nasıl yapayım ben mi ellerimi alkış yapayım yoksa oğlumkileri mi yapayım
Benim bebegim 5 aylik henüz fazla birsey yapamiyor ama 3 ayliktan beri kitap okuyorum kitaba baktiriyorum dokunduruyorum sarkilar söylüyorum ... sarkiya uygun hareketler uyduruyorum :)) henüz gazla anlamiyor ama ilerde anlar insallah :)))Bid kaçıncı ayınızda yaptınız
Ciddi misiniz ohh rahatladım biraz demek ki vaktimiz var henüzCok normal benim kızım 13 aylık daha yeni alıştı bye bye demeye yaşıtları yuruyo ama o yurumuyo:)demekki her çocuğun gelişimi farklı.
Benim kızım çok da geç oturdu dr hiç bir şey için zorlamayın o vakti gelince herşeyi yapar demişti bana da diyolar niye yurumuyo diye yurumuyo napalim:)Ciddi misiniz ohh rahatladım biraz demek ki vaktimiz var henüzNe bileyim bebeğim yapmayınca korktum bende
Tembellik yapıyor gibi geldi bana. Ögrenmek istemiyor. Zaman verin. Ögrenecektir.Herkese iyi akşamlar kızlar...
Benim Allah bağışlasın 10 atlık bir oğlum var ama ben oğluma hiç birlişey öğreteniyorum. Yani alkış bye bye falan hiç durmuyo sıkılıp emekleyip gidiyo. Koltuklara tutunup sıralıyor, adını söylediğimde bakıyor , göz temasımız çok şükür iyi başkalarına bakıyor gülümsüyor kucak istediğinde ellerini açıp mızmızlanıyo, oyuncaklarını birbirine vurup ses çıkarıyor, mama sandalyesindeyken oyuncaklarını yere atıp ardlarından bakıyor, ama gel gelelim alkışı bye bye o öğretemiyorum oğlumdan küçük olanlar yapıyor ama miniğim yapmıyor yanlış anlamayın amacım kıyas değil tabi ama ne bileyim endişeleniyorum ister istemez acaba Allah korusun bir sorun mu var diye. Sizce normal mi acaba hala yapmaması tecrübeli annelerden rica ediyorum lütfen yazın nasıl öğretebilirşm oğluma alkış bye bye tabi ki her çocuk bir değil ama tecrübesizlikten belki de bilmiyorum içim huzursuz oluyor böyle olunca uzun oldu kusura bakmayın kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?