- 30 Mart 2009
- 14.676
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.567
- 1.123
- Konu Sahibi Mavi mavi1
-
2 yasinda goz temasi kurmamasi normal degil yalniz. Konusmamasi da pek normal sayilmaz, tek tuk de olsa kelime soyleyebilmeliBenim ablamin 2 yasinda oglu var Lakin hic goz kontagi kurmuyor , konusmuyor , hemen sıkılıyor op diyince bile sadece yanagini degdiriyor . Ablamda cok kafaya takiyor ama erkek cocuklari boyle seyleri gec yapar kizlara gore derrler ya hem daha kucukler zamanlar olacaktir . Korkmayin insallah .
Etrafla o kadar ilgili ki yeni bir yere falan gitsek hemen etrafı insanları inceler ulaşamayacağı yerlere bile çabalar gidip gördüğü nesneye uzanmaya çalışır. Karşımda oturtup öğretemiyorum sürekli hareket halinde bazı şeyleri yanlış yapıyorum sanırımO aylarda dikkatini etrafa veriyorlar zaten. Yani pek anne babayı veya çevreyi duymuyorlar :) yeni şeyler keşfetmek için fazla heyecanlıdır. Üzerine gitme ilka ki öğrenecek.
Allah razı olsun tecrübeli birinden bunları okumak iyi geldi... gün içinde her an yapıyorum şarkı söylüyorum sıkılınca kendim kafiyeli şarkı uydurup alkış yapıyorum mama yerken fln hep yapıyorum her odadan çıkınca ... bye bye ben gidiyoruuuuum diyorum o da Peşimden geliyoCanim endişelenme bence her cocuk farklidir benim de oglum 11 aylik ben şarki esliginde alkiş yapiyom o da alişti simdi sarki soyledigim gibi kendi alkisliyo sabah eşm işe gittiginde ben kapida by by yapiyom simdi oglum kapiya dogru emekleyip by by yapiyo yani sen yap o da yavas yavas ogrenecektir merak etme bizdr yeni yeni yapmaya başladik
canim cok kafaya takma benim oglum cevremizdeki yasitlarina gore cok gec ilerliyo yani yeni yeni emekledi dişler yeni patladi e bi yere tutunup siralamayi gec yapti ama ben akisina biraktm hani onu da cok sıkmak istemiyorum bide ne kadar cocuk olursa yaninda o kadar alisiyolar ben memlekete gitmistim 3 ay once oglumda cok degisiklik olmustu her sese kulak veriyodu her cagrilisinda bakiyodu ama tabi simdi evde yalniziz tabi ben artik elimden geldigince en iyi sekilde bakiyorum sık sık parka gidiyoruzAllah razı olsun tecrübeli birinden bunları okumak iyi geldi... gün içinde her an yapıyorum şarkı söylüyorum sıkılınca kendim kafiyeli şarkı uydurup alkış yapıyorum mama yerken fln hep yapıyorum her odadan çıkınca ... bye bye ben gidiyoruuuuum diyorum o da Peşimden geliyoİnşaallah bu ay içinde öğreniriz biz de
Konu sahibinden özür dileyerek soruyorum, renkleri kaç aylıkken öğrendi :)Ben de kızım ne zaman sesli gülecek diye çok düşünüp endişelenirdim :)
Renkleri öğrenmeye başladığı ilk zamanlar karıstırdığında korkardım neden neden neden diye:)
Anneyiz biz, endişeleniyoruz ister istemez her şeyde..
Hiç üzülmeyin öğrenecektir muhakkak
Bi de bye bye yerine hoşça kalı öğretseniz el sallarken hoşça kaaaaalll deseniz daha da şirin olur :)
İki yaş göz teması olmaması sıkıntı. bence ablanız bir çocuk psikoloğuna götürsün yeğeninizi ihmale gelmez etken tanı çok önemliBenim ablamin 2 yasinda oglu var Lakin hic goz kontagi kurmuyor , konusmuyor , hemen sıkılıyor op diyince bile sadece yanagini degdiriyor . Ablamda cok kafaya takiyor ama erkek cocuklari boyle seyleri gec yapar kizlara gore derrler ya hem daha kucukler zamanlar olacaktir . Korkmayin insallah .
:) tabii ki her şeyi sorabilirsiniz.. iki yaşından sonraydı endişelendiğim zaman..Konu sahibinden özür dileyerek soruyorum, renkleri kaç aylıkken öğrendi :)
Benimki de karıştırıyor da :) 25 aylık, o yüzden sordum :):) tabii ki her şeyi sorabilirsiniz.. iki yaşından sonraydı endişelendiğim zaman..
Renklerin isimlerini biliyordu ama sorduğumda bazen doğru bazen yanlış söylüyordu
Ben de ısrarla öğretmencilik ya da istop oynamaya çalışıyordum :)
Allah Allah neden söylemiyor neden bilmiyor yoksa bi sorun mu var diye coookkk düşündüm sonra bi baktım günlük hayatta gayet de düzgün söylemeye başladı akışına bırakmak gerekiyor aslında..
Üstelik öğretmenim pedagoji eğitimi aldım ama insan anne olunca çok evhamlı oluyor ki ben çok panik annelerdenim :)
Acaba öğretmeye çalışırken oyuncaklarını kaldırsam mı yani etrafta hiç oyuncak vs olmadan sad ve şarkı mı açıp öğretsem siz nasıl öğrettinizCanim endişelenme bence her cocuk farklidir benim de oglum 11 aylik ben şarki esliginde alkiş yapiyom o da alişti simdi sarki soyledigim gibi kendi alkisliyo sabah eşm işe gittiginde ben kapida by by yapiyom simdi oglum kapiya dogru emekleyip by by yapiyo yani sen yap o da yavas yavas ogrenecektir merak etme bizdr yeni yeni yapmaya başladik
Her çocuğun gelişimi farklıdır. Böyle davranarak farkında olmadan çocuğu strese sokarsınız. Benim oğlum 9 aylıkken ayakta durup adım atıyordu ama alkış yapması 13 ayda oldu. Kendi kaşığını 11 ayda tutabiliyordu ama el sallamaya yeni başladı. Bazen çocuklar bilir ama yapmazlar. Zorlamayın. Siz yanında doğal davranın. O sizi izleyerek öğrenir.Herkese iyi akşamlar kızlar...
Benim Allah bağışlasın 10 atlık bir oğlum var ama ben oğluma hiç birlişey öğreteniyorum. Yani alkış bye bye falan hiç durmuyo sıkılıp emekleyip gidiyo. Koltuklara tutunup sıralıyor, adını söylediğimde bakıyor , göz temasımız çok şükür iyi başkalarına bakıyor gülümsüyor kucak istediğinde ellerini açıp mızmızlanıyo, oyuncaklarını birbirine vurup ses çıkarıyor, mama sandalyesindeyken oyuncaklarını yere atıp ardlarından bakıyor, ama gel gelelim alkışı bye bye o öğretemiyorum oğlumdan küçük olanlar yapıyor ama miniğim yapmıyor yanlış anlamayın amacım kıyas değil tabi ama ne bileyim endişeleniyorum ister istemez acaba Allah korusun bir sorun mu var diye. Sizce normal mi acaba hala yapmaması tecrübeli annelerden rica ediyorum lütfen yazın nasıl öğretebilirşm oğluma alkış bye bye tabi ki her çocuk bir değil ama tecrübesizlikten belki de bilmiyorum içim huzursuz oluyor böyle olunca uzun oldu kusura bakmayın kızlar.
Sizinki çok normal değil yalnız. Ablanız lütfen bir uzmana göstersin çocuğu.Benim ablamin 2 yasinda oglu var Lakin hic goz kontagi kurmuyor , konusmuyor , hemen sıkılıyor op diyince bile sadece yanagini degdiriyor . Ablamda cok kafaya takiyor ama erkek cocuklari boyle seyleri gec yapar kizlara gore derrler ya hem daha kucukler zamanlar olacaktir . Korkmayin insallah .
canim ogrenmek istese oyuncak falan etkilemez ben alkisi ogreticem diye yapmadim şarki soylerken alkis yapiyodum kendisi 2 3 gun sonra tekrar etmeye basladi yani onlarin keyfine kalmis isteseler yapiyolarda bazilari giciklik ediyo annelerine olsun canim sen cok takma akisina birak bugunlerin keyfini cikar hep endişe icinde olursa bebege yansirAcaba öğretmeye çalışırken oyuncaklarını kaldırsam mı yani etrafta hiç oyuncak vs olmadan sad ve şarkı mı açıp öğretsem siz nasıl öğrettiniz
Evet ezber yapabilir ki bu taklit özelliklerinden gelirBenimki de karıştırıyor da :) 25 aylık, o yüzden sordum :)
Bir sorun olacağını hiç düşünmedim sadece küçükler daha karıştırıyorlar işte, zamanla öğrenir :)
Ya madem eğitim almışsınız bir şey daha soyayım, bu yasta ezber yapabilirler mi?
Hani şu komşu oğlun geldi mi tekerlemesi var ya, benim sıpa onu ezbere biliyor, hem de 2 kere falan söyledim çok hoşuna gitti sanırım.
Ama renkler karışıyor
Alfabe karışıyor ama İngilizce sayıyor, kafa değişik şeylere çalışıyor sanırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?