- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi december90
-
allah mutluluğunuzu bozmasın ama ben inanmıyorum tam olarak mutlu olunacağına ... yani adam kabul ettrmiş annesine ne yapıcak başka ... ben anne olsam bekarsa oğlum istemem evlenmiş bir kadınla evlenmesini kaldı ki bide çocuk var allah korusun ... tabi bazı insanlar rahat olabilir .ama genelde benim gibi düşünülür ...
ben bir çok konuda net biriyimdir.ne yapacağım da bellidir genelde.ama 2 oğlum var ve kimlerle evlenirler konusunda net olamam.hayat ne getirir bilemem.öyle zaman geliyor ki asla dediklerini sessizce kabullenmen gerekebiliyor.şu anda ben sadece allah iyi insanlarla iyi ailelerle karşılaştırsın diye dua ediyorum,şu kriterde olsunlar diye değil
allah herkese ve bana ve çocuklarıma hayırlı güzel günler göstersin inşallah
canım rahatlıkla falan ne ilgisi var,nasıl konuşuyorsun öyle? bu sitede bu tip evlilik yapıp çok mutlu olan insanlar var,ayıp olmuyor mu artık..
yok rahatlık yok Allah korusun falan..hoş değil şu yazdıkların.rencide edici..
bu konuya gelip bunları yazmanın anlamı var mı,konu sahibini üzüyorsun ya.
bir anne olarak bu duruumu asla istemezsiniz ama kabullenmek zorunda olmak başka ... bide isteyerek evlendirmek başka ... insanların bu şekilde mutlu olucağını savunuyorsun ama kendi çocuklarınız olsa dediğimde net olamıyorum diyorsunuz ..... buda bir çelişki işte .. başkasının çocuğu için mutlu olur ne var boşanmışsa kız ne var çocukluysa diyebiliyorsunuz çok kolay ..bence düşünmek gerek dedim ben zaten ... ben olsam istemem dedim ama illa evlenicem diyorsa o çocuk kendi çekicek olan desteğimi alamaz .
üzmek için demedim ne düşündüğümü söyledim ..alıntı yapıyorsunuz konu uzuyor ..bence bitirelim artık ..ben böyle düşünüyorum ... isteyen istediği gibi yorum yapabillir ... ben hakaret etmiyorum ki ... size göre hoş değil ... ama başına böyle şeyler gelmiş annelerin hoşuna gidiyordur ..bakış açısına göre değişir yani
ben aslında senin istemem demene karşılık asla dememek gerektiğini söylemiştim.benim için çocuklarımın istediği makbulümdür.net değilim derken de gelinler şu kriterde olsun diyemediğim için net değilim.çocuklarım benim isteğime göre sevecek değiller ya.belki de buradaki örnekler gibi çocuklu birisiyle karşıma gelecekler.olabilir,kendi tercihleridir,bana saygılı olsunlar yeter.beni sevmelerine de gerek yok.
hala devam yani,bi de laf vuruyorsn alttan alta..ayıp!
boşanıp evlenmiş bir anne değilim..eşim ilk eşim hatta ilk aşkım.alakası yok yani.hayat hikayemi yazdığım bir konum var bak oradan oku.laf vurmana gerek yok..
gerçekten insanın boşanıp boşanmaması değil beyninin içindeki düşünceler önemliymiş bunu anladım.
arkadaşım neden kırşkırtıyorsun anlamıyorum ..ben sana ne dedim ?ne laf vurucam ne ayıbı .... canın kavga mı istedi anlamadım ... ben senin şahsına demedim ki birşey nasıl üstüne alınıyorsun .. sen eşinin ilk aşkı olsan banane .. sordum mu bunu ... ben düşüncemi söyledim ... beğenmiyorsan oku geç ... illa oda benim gibi üşüncek olayına neden geliyor anlamadım ..ben size değil konu sahibine yazdım hem ....
CANIM sankı sey gıbı oldu sen mutlu olamazsında ben mutlu olurum dıye ınatlasıyor gıbı?
ama sunu souylıyım oncelıkle yasınıda bılmıyorum ama bır ınsan hayatının hangı donemınde tam anlamıyla mutlu olurkı ,
ıs , ev , para , duygusal manevi arkadas akraba
vb seylerı hepsı aynı anda yukarılarda olabılırmı hayır..
bır evlılıkte anlasmazlıktan sorumsuzluga tutta , aldatmaya tecezavuze tacize şiddete kumara alkole varana kadar bın turlu sıkıntı yasayan ınsanlar var
eger bır krıkerse o zaman tum sartlar olagan ıken ben neden ılk evlılıgımde mutllu olamadım
ayrıca butun kalıplasmıs dusuncelerın canı cehenneme , ben bıraz ınsanların ne dedıklerını umursayan bırı deıglım bıraz degıl tamamen oyleyım bu demek degılkı savruk bırıyım asla..
Sadece herseyı Allah bılır
usenmedım oturdum dusundum hesapladım
aynı mutsuzlukların basıma gelme olasılıgı 10 bınde 1 gibi yada 50 bınde 3 gibi..
Allah askına negatif düşüncelerle ömrümü gecirememki , hayat o kadar kalıplar üzerinede gitmiyor..
eger vıcdanını temız kafanı ve kalbını temız tuatrsan aılene evlılıgıne 10 elle asılıp hayat arkadasında senınle aynı yone bakabılıyorsa neden olmasın benım annem babam 35 küsür senedir evliler
bırı 16 dıgerı 17 yasında evlenmıs mesela..
hersey o kadarda kotu olamaz..
yada bu ıhtımal ıcın dusunulemez..
esımın babası bır kere bana dedıkı
inan bana tum ıctenlıgımle anlatıyoırum abartmıyorum yalan soylemıyorum ;
bız sızınle kavgalı oldugumuz donem(kavga yok esımle konusmuyolardı ben hıc dalasa gırmedım)
xx senı cok mudafa ettı sen ayrılmak ıstemıssın o oyle bırı degıl cok ıyı kalplı bırı cok guler yuzlu aılesıde cok ıyı bılmıyorsunuz dıye hep anlatmaya calıstı fakat dınlemedık
elbetet cok sasırdık cunku bekledıgımız bısey degıldı
ama sımdı goruyorumkı oglum dogru karar vermıs ve ben senın gozlerıne baktıkca utanıorum senden
bız ortadan kaybolunca kardeslerınınde eslerı olacak sen onlara ablalık et sakına ıleyı parcalamalarına ızın verme sans tanı dedı..
ve bır kac bısey daha soylemıcem onları
yanı ınsanlar mecbur kalmıs fılan degıller esımın babası cok ıyı bır kısı ve toplum ıcınde sayılıp sevılen bellı bır konumları olan bırılerı ıs ortamında
yanı zavallı degıller ama rahatta degıller fakat ınsanlar nelere alısmıyorkı..
Allahtan tek dılegım buyuk sıkıntılar yasamammızdır..
ama hayat bu hastalık olur , kayıplar olur Allah sabır versın gerı kalanı ıcınde esımde bende yeterınce konustuk bu mevzuları evlenmeden
he bırde babam esıme
altın altındır degerı kaybolmaz oglum demıstı
yazdıklarınızdan gucenmıyorum bunuda dusunmenızı ısterım
bak güzel arkadaşım düşünceni söyleme şeklin şu senin;ayy bi de çocuklu evlenip boşanmış Allah korusun,onlar rahatsa bilmiycem tabii..
şimdi bu rencide etmek değil mi?
ayrıca şu oku geç ksmn kendin de uygula..başka konularda konu sahibini savunmak adına bir çok yoruma yorum yapan insanları uyaran da sensin.aynısı sana yapılınca mı oku geç diyorsun..bende düşüncelerimi söyledim..bitti..
konu sahibinden özür diliyorum,dayanamadım konusu bölündü.son msjımdır zaten.
ben mi demişim ben mutlu olurum sen olamazsın diye ... şaka gibi .... ben evlenip boşanmış bir kadın olsam kendim gibi birini tercih ederdim zaten .... mantıklı biriyim çünkü .. aşk mantıktan sonra gelir bende ...
iyi bende senin bedularından sonra evli 5 çocuklu adamla evlenirim artık .... senin mantıkla gidersek sende büyük konuşmuşsun demek ki ilk evliliğinde sorunlar yaşamışsın ... senin mantığın benim değil ....bırde buyuk konusmamak gerek hayatta
esımın annesı nasıl dugun yaparım ıstemeye gıdemem nısana gıdemem sıze asla gelmem evınızı acmam demıs..
bunlar bana suanda hıc bısey ıfade etmıyor onu soylıyım ..
ıstemeye 80 kısı
nısanada bır suru tefaruat , düğün ve kına herkezın oldugu gıbı hatta dahada abartılı
davul zurna hoca olamaz demıslerdı
gelın konvoyu bızı almaya geldıgınde! butun mahallelı hoca eslıgınde tekbırlerle cıktık..
yanı cok keskın dusuncelerde ınsanlara zarar verıyor
hep hayatımda bırı benı ne kadar uzduyse ınan bana kendılerı daha cok uzulduler
cocugum tüp bebek benım olmuyorken benı cok uzen bırı vardı
8 senedır evlıler hala cocukları yok(ben asla olmasın dıey dua etmedım)
bu bır ornek dıgerı kv komsusu
cok karsı cıkmıs ona ne oluyorsa
oyle yaparım boyle yaparım demıs
ve esımın aılesıde uygulamıs
neyse uzatmıcam cok gecmeden oglu yurt dısında kendınden tam 16 yas buyuk bır kadın ıle evlendı......
kadını cok sevıyorum ayrı ama yanıı cok buyuk konusmamak gerek dıyım kapatalım konuyu
ben kimi uyarmışım pardon ? siz benim dediğime alıntı yapmadınız mı ?ben kendi çocuğum için istemem dedim empati yaparak o ailelerle ..kimsenin aileside istemez .. eğer aklı başında türk ailesiyse
....
rencide edici birşey yazdığımı sanmıyorum hakaret yok birşey yok .. düşüncemi söyledim ..sert gelmiş olabilir ama uslubumda birşeyolduğunu sanmıyorum .. allah korusunu zaten bir çok şey için kullanırım ... bu konuya has birşey değil ... doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı olmuş ...
iyi bende senin bedularından sonra evli 5 çocuklu adamla evlenirim artık .... senin mantıkla gidersek sende büyük konuşmuşsun demek ki ilk evliliğinde sorunlar yaşamışsın ... senin mantığın benim değil ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?