Kızlar yardımlarınıza ihtiyacım var..!

aysql_06

www.renklikurabiyem.com
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
42
0
36
İstanbul
kızlar gerçekten kafam çok karışık yardımlarınıza ihtiyacım var konuyu kısaca özetliyeyim..
3 senedir bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorum.2 ay sonra evlilik nedeniyle işten ayrılmak zorundayım.. bilenler vardır bayanlar çalıştıkları iş yerlerinden evlilik nedeniyle ayrılınca kıdem tazminatı diye bir tazminat iş veren tarafından ödeniyor.bildiğim kadarıyla bu tazminat çalıştığın her sene için bir maaş olarak ödeniyormuş buda 3600 tl gibi bir para yapıyor.takdir edersinizki evleniyorum ve bu paraya ciddi manada ihtiyacım var amacım iş vereni sıkmak değil hakkım olan parayı almak..bu tazminatın nasıl hesaplandığını bilmiyorum neye göre nasıl veriliyor onuda bilmiyorum.tanıdğım bir muhasebeciyle görüştüm iş verenle konuşman gerekiyor dedi..benim korkum ya ters teperse ya vermek istemezse 1 ay içinde işten cıkmam gerekiyor ve hala yatak odasını alacak parayı biriktiremedim :((:50: bu beni çok geriyor. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.. nasıl konusmalıyım ne deyip ikna etmeliyim sizce?:26::18::18:

kızlar gerçekten kafam çok karışık yardımlarınıza ihtiyacım var konuyu kısaca özetliyeyim..
3 senedir bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorum.2 ay sonra evlilik nedeniyle işten ayrılmak zorundayım.. bilenler vardır bayanlar çalıştıkları iş yerlerinden evlilik nedeniyle ayrılınca kıdem tazminatı diye bir tazminat iş veren tarafından ödeniyor.bildiğim kadarıyla bu tazminat çalıştığın her sene için bir maaş olarak ödeniyormuş buda 3600 tl gibi bir para yapıyor.takdir edersinizki evleniyorum ve bu paraya ciddi manada ihtiyacım var amacım iş vereni sıkmak değil hakkım olan parayı almak..bu tazminatın nasıl hesaplandığını bilmiyorum neye göre nasıl veriliyor onuda bilmiyorum.tanıdğım bir muhasebeciyle görüştüm iş verenle konuşman gerekiyor dedi..benim korkum ya ters teperse ya vermek istemezse 1 ay içinde işten cıkmam gerekiyor ve hala yatak odasını alacak parayı biriktiremedim :((:50: bu beni çok geriyor. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.. nasıl konusmalıyım ne deyip ikna etmeliyim sizce?:26::18::18:

Kıdem tazminatı şu şekilde hesaplanıyor. çalıştığın her yıl için son çalıştığın brüt ücretle çarpılarak hesaplanıyor %0,6 oranında damga vergisi çıkıyor. bu rakamı düşüp kalanı çalışana ödüyor. çeşitli siteler var. "kıdem tazminatı hesaplama" olarak arat google dan. oraya gerekli bilgilerini yaz. sistem sana ne kadar olacağını söyleyecektir.

kıdem tazminatı hakkın. işveren problem çıkartmaması lazım. çıkartırsa şikayet konusu olacak bir durum. gerekirse şikayet edersin alırsın hakkını.
nasıl konuşman gerektiğini kestiremiyorum. patronun sonuçta en doğru kelimeleri sen seçeceksin. konuşurken bunun hakkın olduğunu bilmen ve kararlılıkla konuşman avantaj olur senin için. işvereni zor durumda bırakırım mantığıyla hareket edersen tazminatı alamazsın. Patronu düşünecek durumda değilsin. su akar yolunu bulur sende hakkın olanı iste...

Not: Biliyoruz ki çoğu işyerinde verilen ücret ile üzerinden sigorta yatırılan ücret aynı olmuyor. şayet sgk da asgari ücretle gösterilip gerçekte daha yüksek bir rakam veriyorsa tazminatı dikkat et sgk üzerinden hesaplamasınlar.

brüt ücreti hesaplama konusunda google dan netten brüte maaş hesaplaması diye arat. çıkan sitelerden bilgileri yaz. olması gereken brüt ücretle kıdem tazminatını hesaplatabilirsin.

Kıdem tazminatı şu şekilde hesaplanıyor. çalıştığın her yıl için son çalıştığın brüt ücretle çarpılarak hesaplanıyor %0,6 oranında damga vergisi çıkıyor. bu rakamı düşüp kalanı çalışana ödüyor. çeşitli siteler var. "kıdem tazminatı hesaplama" olarak arat google dan. oraya gerekli bilgilerini yaz. sistem sana ne kadar olacağını söyleyecektir.

kıdem tazminatı hakkın. işveren problem çıkartmaması lazım. çıkartırsa şikayet konusu olacak bir durum. gerekirse şikayet edersin alırsın hakkını.
nasıl konuşman gerektiğini kestiremiyorum. patronun sonuçta en doğru kelimeleri sen seçeceksin. konuşurken bunun hakkın olduğunu bilmen ve kararlılıkla konuşman avantaj olur senin için. işvereni zor durumda bırakırım mantığıyla hareket edersen tazminatı alamazsın. Patronu düşünecek durumda değilsin. su akar yolunu bulur sende hakkın olanı iste...

Not: Biliyoruz ki çoğu işyerinde verilen ücret ile üzerinden sigorta yatırılan ücret aynı olmuyor. şayet sgk da asgari ücretle gösterilip gerçekte daha yüksek bir rakam veriyorsa tazminatı dikkat et sgk üzerinden hesaplamasınlar.

brüt ücreti hesaplama konusunda google dan netten brüte maaş hesaplaması diye arat. çıkan sitelerden bilgileri yaz. olması gereken brüt ücretle kıdem tazminatını hesaplatabilirsin.

canım tamda anlatmak istediklerimi cevaplamışşsın sigortada gösterilen rakamla aldığım maaş aynı deil tereddüt ettiğim bu benimde gerçekten bei rahatlattın çok teşekkür ederim :16::16:

çalışanlara kötü haber, kıdem tazminatı kalktı, diye haber başlığı okumuştum geçende ama içeriğini okumadım malesef, umarım seni etkileyen bi durum olmaz

Son düzenleme:
evet canım haklısın öyle bi yazıyı bende okumuştum biraz araştırdım sanırım bu yeni yasa eski çalışanları etkilemiyormuş.yani biz eski sisteme tabi tutuluyoruz diye biliyorum. inşallah öyledir yardımlarınız için teşekkür ederim kızlar

eğer 1 ay sonra çıkıp,2 ay sonra evlenmeyi düşünüyorsanız tazminatınızı alamazsınız..evlendiğinizden itibaren 1 yıl içinde çıkış yaparsanız evlilik tazminatınızı hakedersiniz.ama evlenmeden ayrılırsanız haketmezsiniz,bilginiz olsun..

eğer 1 ay sonra çıkıp,2 ay sonra evlenmeyi düşünüyorsanız tazminatınızı alamazsınız..evlendiğinizden itibaren 1 yıl içinde çıkış yaparsanız evlilik tazminatınızı hakedersiniz.ama evlenmeden ayrılırsanız haketmezsiniz,bilginiz olsun..

işten ayrılmadan önce nikahımı yapmayı düşünüyorum inşallah bir sıkıntı olmaz canım

çalışanlara kötü haber, kıdem tazminatı kalktı, diye haber başlığı okumuştum geçende ama içeriğini okumadım malesef, umarım seni etkileyen bi durum olmaz

Erdoğan istedi, kıdem tazminatı yasası rafa kalktı

Erdoğan’ın, son Bakanlar Kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, “Artık kıdem tazminatı konusunu gündeminizden çıkarın” talimatı verdiği öğrenildi. Bakan, bu talimatın verildiğini, önceki gün kendisini ziyaret eden Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’la paylaştı.

Kavlak, Çelik’le yaptığı görüşmeyle ilgili Hürriyet’e şunları söyledi: Başbakan talimat verdi “Kıdem tazminatı yıllardır tartışılıyor. Toplu sözleşme bekleyen 250 bin işçi var. Ama yetki çıkmadığı için toplu sözleşmeye oturamadık. Bununla ilgili yasayı çıkaracaklarını söylediler ama olmadı. 250 bin işçinin mağdur oldu. Perşembe günü (önceki gün) bir ara formül üzerinde konuşmak için Sayın bakanla görüşmeye gittim. Sayın Çelik, pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan’ın ‘kıdem tazminatını gündemden çıkarın’ talimatı verdiğini, bu nedenle de konunun gündemden kaldırıldığını kaydetti.

Bayram öncesi olumlu adım Kıdem tazminatı çalışanların hassasiyetle üzerinde durduğu bir konu. Bununla ilgili Türk-İş’in çıkışları oldu. Sayın Başbakan’la yaptığımız görüşmelerde taraflarla konuşmadan bunu gündeme getirmeyeceklerini söylemişti. Bayram öncesi çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Kıdem tazminatının mevcut haliyle kalmasını istiyorduk. Bu şekilde gündemden kalkması çalışanlar için olumlu. Sayın Genel Başkanımız Mustafa Kumlu’nun da Başbakan’dan randevu talebi var. Önümüzdeki hafta görüşecekler.”

Twitterdan paylaştı

Kavlak, Bakan Çelik’le yaptığı görüşmeyi Twitter hesabı üzerinden takipçileriyle şöyle paylaştı:“Çalışma Bakanı Faruk Çelik’le yaptığım görüşmede Sayın Bakan, son Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Başbakan’ın kıdem tazminatı konusunun gündemlerinde olmadığını, bu konunun artık kapatılması gerektiğini söylediğini iletti. Direncimiz ve kararlı mücadelemiz sonuç verdi.

İşçilerimizin başına çorap örmek isteyenlere rağmen kıdem tazminatı gündemden çıktı. Bu kararın tüm işçilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu sendikal mücadelemiz açısından bir dönüm noktasıdır. Sendikalar artık çok daha güçlü bir biçimde yollarına devam edecektir.”

Erdinç Çelikkan/Hürriyet

Kıdem tazminatı ile ilgili son durum bu arkadaşım umarın faydalı olmuştur bu bilgi tüm sorularınız için.

Back
X