Kizlar yardimmmm

cikolatali pasta

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
178
63
98
Merhaba, benim icin cok önemli bi konu. Fikirleriniz lazim.

Ben yurt disindayim, üniversitede isletme okudum. Üniyi bu sene bitirdim, ve aylardir işsizdim.
Ama son 2 iş görüsmem olumlu gecti ve hangisini sececegim konusunda kararsiz kaldim....

1. Iş koçluğu:
Yapacagim iş, işsiz insanlarin iş başvurularini okumak ve düzeltmede yardim etmek. Onlari iş hayatina kazandirmak

2. Program danişmanligi:
Buradaki bir bilgisayar programinin danismanligini yapacagim. Baska firmalarla iletisime gecip projelerini tasarlayacagim.

Ailem program danismanligina karsi cikti. Cünkü güvenilir bulmadilar, bir kac ay sonra tekrar işsiz kalacagim konusunda kaygililar.
Ama ben öyle birsey olmayacagi konusunda cok eminim, cünkü gelecegi olan bir meslek.

Simdi ne yapmaliyim? Sizce ailemin istedigini, yani iş koclugunu mu seceyim? Yoksa onlari ikna etmeye mi calisayim?

görüşmeleriniz olumlu mu geçti yoksa ikisi de oldu mu?
ben netleşmemiş gibi anladım.
aileniz bile olsa meslek seçiminde kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz bunun bir ton kriteri var maaş, yan hak , saatler vs.. herhalde değerlendirebilirsiniz bunlara göre diye düşünüyorum.

1-2 seneye robotlar insanların yerini alınca robotların cv lerini düzeltemezsiniz. bence ailenizi ikna etme ihtiyacınız varsa bu çok güzel ikna edicek bi cümle.

bilişimin içinde olmak 80lerde de mantıklıydı, şimdi de. zamansız bir meslek.

Merhaba, benim icin cok önemli bi konu. Fikirleriniz lazim.

Ben yurt disindayim, üniversitede isletme okudum. Üniyi bu sene bitirdim, ve aylardir işsizdim.
Ama son 2 iş görüsmem olumlu gecti ve hangisini sececegim konusunda kararsiz kaldim....

1. Iş koçluğu:
Yapacagim iş, işsiz insanlarin iş başvurularini okumak ve düzeltmede yardim etmek. Onlari iş hayatina kazandirmak

2. Program danişmanligi:
Buradaki bir bilgisayar programinin danismanligini yapacagim. Baska firmalarla iletisime gecip projelerini tasarlayacagim.

Ailem program danismanligina karsi cikti. Cünkü güvenilir bulmadilar, bir kac ay sonra tekrar işsiz kalacagim konusunda kaygililar.
Ama ben öyle birsey olmayacagi konusunda cok eminim, cünkü gelecegi olan bir meslek.

Simdi ne yapmaliyim? Sizce ailemin istedigini, yani iş koclugunu mu seceyim? Yoksa onlari ikna etmeye mi calisayim?

Hangisinde geleceğini parlak görüyorsan onu seçmelisin. Terfi imkanı var mı? Ya da hangisinde o alanda deneyim kazanınca başka bir yerde iş bulmak daha kolay olur? Bunları değerlendirmelisin...

görüşmeleriniz olumlu mu geçti yoksa ikisi de oldu mu?
ben netleşmemiş gibi anladım.
aileniz bile olsa meslek seçiminde kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz bunun bir ton kriteri var maaş, yan hak , saatler vs.. herhalde değerlendirebilirsiniz bunlara göre diye düşünüyorum.

Ikisi de oldu, yani istedigimi secebilirim.

Program danismanliginin avantajlari daha fazla oldugunu düsünüyorum. Maaşim bir kac yil sonra daha fazla olacak bu sektörde calisirsam. Yan haklar da daha fazla. Sadece calisma saati daha uzun olacak, ve ara sira iş gezilerine gitmem gerekecek.

Aslinda amacim ikna etmek degil de, herkesi mutlu etmek. Cünkü ailemin üzerimdeki emegi cok büyük. Bugüne gelebildiysem onlarin sayesinde. Içleri rahat edecekse ben iş koçlugunu da yaparim, sorun yok. Kafamdaki soru, acaba bastan kestirip atmak dogru mu, cünkü bunun ilerisi de var. Konusmak istiyorum onlarla bu konuda, ama dün tartisma cikti ve ben bir daha konuyu acamadim. Yani onlarla avantajlar / dezavantajlar konusunda konusamadim. Simdi hic konusmadan direk iş koclugunu secersem dogru bir karar olur mu ilerisi icin bilemiyorum. Program danismanliginda israr edersem de onlari huzursuz ederim 🙁 Yani zor bir karar benim icin...

1-2 seneye robotlar insanların yerini alınca robotların cv lerini düzeltemezsiniz. bence ailenizi ikna etme ihtiyacınız varsa bu çok güzel ikna edicek bi cümle.

bilişimin içinde olmak 80lerde de mantıklıydı, şimdi de. zamansız bir meslek.

Robota gülümsedim 😁 yanliz bizim burada robotlardan daha bereketli seyler var, yani mülteciler 🙈 cv ler bitmez yani 😅

Robota gülümsedim 😁 yanliz bizim burada robotlardan daha bereketli seyler var, yani mülteciler 🙈 cv ler bitmez yani 😅
linkedin'iniz varsa takip edin, endüstri robotlaşıyor artık :)
buradaki mültecilerin cv leri çok küçük çaplı kalır zannımca :( en eğitimliler zaten avrupa ve amerika da.

Hangisinde geleceğini parlak görüyorsan onu seçmelisin. Terfi imkanı var mı? Ya da hangisinde o alanda deneyim kazanınca başka bir yerde iş bulmak daha kolay olur? Bunları değerlendirmelisin...

Eğer yeterince objektifsem, sanirim program danismanliginin gelecegi daha iyi. Iş koclugunun gelecegini kestiremiyorum maalesef. Belki ilerde benzeri meslek gruplarina gecmek durumunda kalabilirim iş koçlugunu secersem ve bu meslegi devamli yapamazsam.
Buraya konu acmamin bir nedeni de bu, belki yeterince objektif degilim ve iyi değerlendiremiyorumdur...

linkedin'iniz varsa takip edin, endüstri robotlaşıyor artık :)
buradaki mültecilerin cv leri çok küçük çaplı kalır zannımca :KK43: en eğitimliler zaten avrupa ve amerika da.

Evet, ben de avrupadayim. Burada mülteciler cok fazla, ve onlari is bulmaya zorluyorlar dogal olarak.
Robotlasma konusunda haklisiniz, artik her sey dijital olmaya basladi...

program danışmanlığı tabii ki canım, ailenle mantık çerçevesinde konuşup açıkla onlara, anlayacaklardır seni, başarılar diliyorum :)

Bilişim sektöründe calısmak , hayatı anlamayı bile kolaylastırıyor.
Ucu bucagı olmayan bir sektör eğer ki ilginiz varsa , tabi ki 2. Secenegi tercih edin.
Ve işe alımla alakalı da bence o iş oldukca deneyim istiyor. Yetkinseniz bilemem tabi ama

Bilişim sektöründe calısmak , hayatı anlamayı bile kolaylastırıyor.
Ucu bucagı olmayan bir sektör eğer ki ilginiz varsa , tabi ki 2. Secenegi tercih edin.
Ve işe alımla alakalı da bence o iş oldukca deneyim istiyor. Yetkinseniz bilemem tabi ama

Iş koçlugu konusunda hakikaten deneyim istiyorlardi aslinda. Ama nedense beni sadece üniversiteyi bitirmis olmama ragmen kabul ettiler (galiba cift anadal deniyor türkcede, onlardan biri insan kaynaklariydi bende, yani sadece bu deneyimim).

2. Secenegi onlar bana ögretecek. Deneyim gerekmiyor, sadece üni yeterli

Back
X