Gebeliğe Hazırlık Kizlar yaz sonu cocuk dusunuyoruz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kadin doğuma gidicem ama başka napilmasi lazım on hazırlık icin

3 ay öncesinden folik asit başlanılması öneriliyor.
Hormon ve kan değerlerinize de baktırın bence.

Hamileliğe hazırlık canim
Hamilelik süreci ile ilgili kitaplar alabilirsin (ben dr kagan kocatepenin kitabından yararladım hamileliğimde) çocuk gelişimi, bakımı eğitici kitaplar alıp okumanı öneririm. (Benim aldıklarım; Hatice kübra tongar- ilk 12 Ayda bebeğin gelişimi beslenmesi oyunları, dr elif pınar çakır- bebekler ne ister,) bunları okumanızı öneririm.

Dr gidio eşinizde sizde sağlık kontrolünden geçmenizi öneririm. Eşinizin spermlerine bakılabilir sizin kan değerlerinize yumurta rezervine hormlnlarına vs

Hanımlar yaz sonu gibi çocuk düşünüyoruz öncesinde napmam lazım ne önerirsiniz 3 yıllık evliyiz
Öncesinde folik asit vitamin takviyesi falan almanız iyi olur çünkü hamile kalma oranını arttırır. Bide yumurtlama zamanınızı ogrenip ona göre ilişkiye girmek hamile kalma ihtimalini yükseltir. Gerisinde plana uyar inşallah

Şimdiden hayatınızdan zararlı gıdaları çıkartmaya çalışın ya da en azından minimuma indirin. Kafein, hazır şeyler vs.
Diş doktoru, hormon ve kan testi, yumurtlama zamanı söylendi zaten.
Ve en önemlisi stres yapmayın, en az bir kaç ay sürecektir gebelik oluşana kadar diyerek başlayın. Fazla bir beklentiye girmezseniz stres de yapmazsınız.
Bayılırım gebelik düşünmeden önce hazırlık yapan insanlara. Tebrik ederim sizi 😅

Back
X