• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız zam yapar mıydınız

Haziran 2025 de ev aldım ilk evim, kiradayım. Kiracı vardı aldıktan sonra ben ancak bir yıl sonra çıkabilirim dedi. Aslında özel bir sebebi de yok, emekli öğretmen memleketinde kendi evi var, Yalova'da da kirada dairesi var. Bana açık bir sebep söylemedi sadece ben bir yıl sonra çıkacağım dedi. Bende üstelemedim. 14.000tl kira bedeliydi eski ev sahibinin belirlediği, ona da dokunmadım bu şekilde devam etti. Ben kendim suan kiradayım tek maaşla ve iki küçük çocuğum var. Kira bedelimiz bizim 20.000tl. Ocak ayında zam yapsam mı diye düşünüyorum 20.000tl olmasada 18.000tl mesela. Aldığım ev 3+1 9 yıllık site içinde çok güzel bir daire. Benim suan oturduğum ev 35 yıllık eski bir daire. Aslında bir yanım hiç karışma diyor yeterli yaza çıksın, malum kiracılar bazen inat edip ben çıkmayacağım diyor bundan da korkuyorum. Bir yanım sırf kiracı çıkmak istemediği için (yukarda belirttiğim gibi kendi evi boş memleketinde ama ecele etmiyor sebepsiz bir yıl daha oturmak istiyor) beni mağdur ettiği için az da olsa bir zam yap diyor. Sonuçta 1 yıl belki daha fazlası oturacak. 6 ay içinde çıkmış olsaydı asla yapmazdım zaten, ocak ayında da tam 6 ay geçmiş olacak ve dediğim gibi eski ev sahibinin yaptığı zammı hiç dokunmadım o şekilde ödedi bu 6 ay. Siz olsaydınız ne yapardınız fikrinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Şuanda ki kirası ile oturakı 1 yıl oldu mu? Evi aldığınızda yeni ev sahibi olarak kira şu kadar deseydiniz olurdu ama şimdi aradan 6 ay geçti diye zam yapmak bana mantıklı gelmiyor. Zam dediğiniz yılda bir kere yapılır.

Tabiki beni ilgilendirmez istediği yere taşınsın, yasal zam ayı haziranda idi, haziranda evi satın aldım. Aslında o ay arttırabilirdim kendisi de yüz yüze tanıştığımızda teklif etti, isterseniz zam yapabiliriz diye bende gerek yok demiştim o ay eski ev sahibi zam yapmıştı zaten dokunmak istemedim.
Ocakta zam yapmazsın, haziran ayını beklemen gerekli.

İhtarname göndermedi mi yani avukat?
Göndermemişler evi alınca avukat güzellikle anlaşın dava acılırsa 3 yıl sürer 1 yıl bekleyin demiş.(Kiracı zamanı gelince cıkacagını söylemiş sözle)

Ev alınınca 30 gün içinde cekilmesi gerek aslında.

Back
X