kizlarr 4 gün sonra ameliyat oluyorum öncesi sonrası nelere dikkat etmem gerekir

elif glhn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
68
7
28
Merhabaa kizlar
cuma günü ameliyat oluyorum. Bu konu da yardiminiza ihtiyacım var beni neler bekliyor. Ne yapmam lazım. Hem sağlık em estetik aćidan duzeltmeler olacak.

Hadi ya Allah kolaylik versin canim olsak ta kurtulalim ama sonrasi iyilesme sureci off off
Aynen ameliyat dert degilde.. sonrasindaki o bi haftalik sureci dusunuyorum. Ve sirf o yuzden korkup vazgecsemmi acaba diyorum. Bide sonucu daha koti olursa falan, dahada cok kotu olur.. o kadar iskence cektikten sonra. Allah yardimcimiz olsun valla ya

Amin canim iyi düşün iyi olsun 1 2 haftaa biraz zor geçebilir ama sonrasinın iyi olacagini düşünüyorum ama ne gibi durumlar bizi bekliyor bilmiyorum

Merhabalar kizlar:)
Benim ameliyatimin uzerinden 3 ay gecti neredeyse.
Oncesi kismini zsten doktirlariniz anlatmistir. Benim doktorum gece 12den sinra hicbirsey yiyip icme demisti(ben ameliyat oncesi cook susayim biraz su icmistim ama:( )..
Sonrasi kismi tabiki kolay degil ama gececek mutlaka onu dusunun simdiden.
Yapilmasi gerekenlerin en inemlisi ise bolca buz kompresi bebcr cunku ben cok faydasini gordum. Amrliyattan cikar cikmaz basladik. O cesi de hastanede ayarlamistik. Evde de ayni sekilde neredeyse 3-4 gun devam ettim buna. Daha az sisme ve morarma olmasi icin. Vr bu surada hep dik konumda durmak. Uzanmak isteyeveksiniz tabiki ama basiniz dik olsun bu da sislimler icin coook onemli. Ben hic uzanmadim gece uyurken bile. Zaten birjac gun gecr uykusu yok gibi. Ben 1 er saat aralikla uyaniyordum en fazla. O da tamponlar sebebi ile burun tamamen kapali okdugundan agiz kuruluguyla aniden uyaniveriyosunuz. Yaninizda bir surahi bulundurmak sart, hatta ucinde bir de pipet :). İlk zamaar agzini rahat oynatamiyorsun cunku hem dikisler hem sislikler..
Ama zor kismi bir hafta icinde terk ediyor sizi. Aklima ilk geleer bu lar oldu ama merak ettiginiz birsey okursa yardimci okurum tabii.
Simiden cok gecmis olsun. Sonunda mutlu bir sonuc alirainiz umarim :)

Sizden ve diğer kullanıcılardan beklediğim ameliyat öncesi olan fotolarınızı koymanız çünkü bir karşılaştırma lazım bir kemer alımı ile nasıl kıkırdak doku bozukluğu, burun kanatları ve burun deliği sorunları, burun sırt genişliği ile burun kök ve uç genişliği sorunları gibi farklı sorunları kıyaslayabiliriz .Farklı sorunları olan kişiler bulunuyor olmalı. Burda bir birliği kullanıp karar aldıktan sonra ameliyat oluyor beğeniyorsa foto yüklenniyor. Bir karşılaştırma ve doktorun neye karşı başarı veya başarısızlık gösterdiğini anlayamıyorum. Umarım ulaşır söylediklerim ve umarım hayal ettiğinizden daha çok beğeneceğiniz bir sonu alırsınız..Geçmiş olsun

çok fazla kafanızda büyüteceğiniz bi ameliyat değil.sadece sonrasında dikkat edilmesi gereken şeyler var bunlar da dik durmanız, buzu hafif bi şekilde burun çevresinde tutmak olacak.bu yöntemde sizin yüzünüzde oluşacak olan morlukları ve şişkinlikleri engelyecek.iyileştikten sonra da burnunuza dikkat etmeniz gerekir darbelere karşı korumalısınız.şunu da belirtmek isterim burnunuzu kesinlikle doğal görünümlü estetik yaptırın iyi bi doktor sizi çok iyi anlayacaktır.şimiden geçmiş olsun.. :)

Merhabaa kizlar
cuma günü ameliyat oluyorum. Bu konu da yardiminiza ihtiyacım var beni neler bekliyor. Ne yapmam lazım. Hem sağlık em estetik aćidan duzeltmeler olacak.
Söylendi mi bilmiyorum ama ameliyattan bikaç gün öncesinden başlayarak Arnica jel sürmen morarmayı azaltacaktır bir de ameliyat sonrası aralıksız gözlerine ve yanaklarına buz koymanı öneririm en az 1 gün boyunca. Umarım istediğin gibi olur şimdiden geçmiş olsun :)

Sizden ve diğer kullanıcılardan beklediğim ameliyat öncesi olan fotolarınızı koymanız çünkü bir karşılaştırma lazım bir kemer alımı ile nasıl kıkırdak doku bozukluğu, burun kanatları ve burun deliği sorunları, burun sırt genişliği ile burun kök ve uç genişliği sorunları gibi farklı sorunları kıyaslayabiliriz .Farklı sorunları olan kişiler bulunuyor olmalı. Burda bir birliği kullanıp karar aldıktan sonra ameliyat oluyor beğeniyorsa foto yüklenniyor. Bir karşılaştırma ve doktorun neye karşı başarı veya başarısızlık gösterdiğini anlayamıyorum. Umarım ulaşır söylediklerim ve umarım hayal ettiğinizden daha çok beğeneceğiniz bir sonu alırsınız..Geçmiş olsun
Evet haklısınız bu konuda. Benim her iki tarafta et var ozellikle bir taraf tamamen kapanmis durumda. ve kemik eğriliği var. Onlar alınacak ve kök tarafinda belli olan kemik te duzeltilcek burun ucu düşüklüğü ve sivriligi duzeltilcek. Resim koyuyorum olduktan sonra da koymayi düşünüyordum zaten. Bakalim insallah güzel sonuclanır

Eklentiler

• IMG_20141126_170507-1.webp
    IMG_20141126_170507-1.webp
    31 KB · Görüntüleme: 185
Söylendi mi bilmiyorum ama ameliyattan bikaç gün öncesinden başlayarak Arnica jel sürmen morarmayı azaltacaktır bir de ameliyat sonrası aralıksız gözlerine ve yanaklarına buz koymanı öneririm en az 1 gün boyunca. Umarım istediğin gibi olur şimdiden geçmiş olsun :)
Canımm cok tesekkurler hemen aliyim kullanmaya basliyim

çok fazla kafanızda büyüteceğiniz bi ameliyat değil.sadece sonrasında dikkat edilmesi gereken şeyler var bunlar da dik durmanız, buzu hafif bi şekilde burun çevresinde tutmak olacak.bu yöntemde sizin yüzünüzde oluşacak olan morlukları ve şişkinlikleri engelyecek.iyileştikten sonra da burnunuza dikkat etmeniz gerekir darbelere karşı korumalısınız.şunu da belirtmek isterim burnunuzu kesinlikle doğal görünümlü estetik yaptırın iyi bi doktor sizi çok iyi anlayacaktır.şimiden geçmiş olsun.. :)
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürediyorum. Bunlaraa hep dikkat edeceğim. 10. Günde isime baslayabilir miyim acaba.

Kizlar dün ameliyat oldum suannn cok morardi gozlerimm ve cok sis normal mi
Canim vende cuma gunu ameliyat oldum. Ilk gunden morarmaya basladim. 2.gun yani dun morartilarim normal mor renkti aksama dogru kizardilar. ilkgun gece sismeye basladi gozlerim. Dun gozum oyle sistiki acamadim gozlerimi dusun... bugun 3.gunum ve gozlerimi acabildim gozumun ustumdeki sislikler gitti ama goz altim sis kaldi hala. Ve sislikler yanaklarima dogru indi bu arada.. morluklarimda hafif sariya donuyo arada morariyo falan. Oluyo iste biseyler :) buz uyguluyorum surekli. Ben buz tutamam bu sogukta diye dusunuyodum ama oyle olmuyomus :) kagit havlu koyup ustune buz koyuyorum. Buzuda hastanede kullanilan eldivenlerin icinde donduruyorum, daha rahat oluyo. Buzun etkisi oldugunu dusunuyorum cok fazla. Sislikleri aliyo. Bu arada sureklide buz uygulama. Diyelim 20dk tutuyosan yarim saat dinlendir yuzunu. Yoksa bu yanigi oluyomus, hemsire oyle demisti hastanede. bu arada benim tamponlarim 2.gun alindi. Sag tarafimdan hafif nefes alabiliyorum. Dun keske olmasaydim, nasil boyle bi ameliyat oldum diye dusunurken bugun daha iyiyim sanki :) bu arada ben aynaya hic bakmadim. Yuzumdeki sislik morluklar falan annemin tarifiyle yazdim sana dusun :) Sana tavsiyem sende bakma Aynaya bozma moralini. Bugun telefonla ugrasirken, ekranin kararmasiyla gordum kendimi sadece, once korktum cektim hemen. Ama sonra bidaha baktim, burnum fazla kalkik duruyo. O moralimi bozdu sadece. Doktor inecegini soyledi ama, ustundeki bantlar alci falan alininca zamanla inecek dedim insallahta oyle olur... dedigim gibi hala normal aynaya bakamadim. Aynanin onunden gecerken kapatiyorum yuzumu hala. Bu arada bol bol su ic. Narkozu iyice at. Yoksa bacak agrisi yapiyomus :)

Canim vende cuma gunu ameliyat oldum. Ilk gunden morarmaya basladim. 2.gun yani dun morartilarim normal mor renkti aksama dogru kizardilar. ilkgun gece sismeye basladi gozlerim. Dun gozum oyle sistiki acamadim gozlerimi dusun... bugun 3.gunum ve gozlerimi acabildim gozumun ustumdeki sislikler gitti ama goz altim sis kaldi hala. Ve sislikler yanaklarima dogru indi bu arada.. morluklarimda hafif sariya donuyo arada morariyo falan. Oluyo iste biseyler :) buz uyguluyorum surekli. Ben buz tutamam bu sogukta diye dusunuyodum ama oyle olmuyomus :) kagit havlu koyup ustune buz koyuyorum. Buzuda hastanede kullanilan eldivenlerin icinde donduruyorum, daha rahat oluyo. Buzun etkisi oldugunu dusunuyorum cok fazla. Sislikleri aliyo. Bu arada sureklide buz uygulama. Diyelim 20dk tutuyosan yarim saat dinlendir yuzunu. Yoksa bu yanigi oluyomus, hemsire oyle demisti hastanede. bu arada benim tamponlarim 2.gun alindi. Sag tarafimdan hafif nefes alabiliyorum. Dun keske olmasaydim, nasil boyle bi ameliyat oldum diye dusunurken bugun daha iyiyim sanki :) bu arada ben aynaya hic bakmadim. Yuzumdeki sislik morluklar falan annemin tarifiyle yazdim sana dusun :) Sana tavsiyem sende bakma Aynaya bozma moralini. Bugun telefonla ugrasirken, ekranin kararmasiyla gordum kendimi sadece, once korktum cektim hemen. Ama sonra bidaha baktim, burnum fazla kalkik duruyo. O moralimi bozdu sadece. Doktor inecegini soyledi ama, ustundeki bantlar alci falan alininca zamanla inecek dedim insallahta oyle olur... dedigim gibi hala normal aynaya bakamadim. Aynanin onunden gecerken kapatiyorum yuzumu hala. Bu arada bol bol su ic. Narkozu iyice at. Yoksa bacak agrisi yapiyomus :)
Canimmm uzun uzun da yazmış kıyamam :) uyguluyorum buz düne göre gozlerimi açabiliyorum bende amaa halaa cok sis gözlerim :( su iciyorum bolca hep sivi tuketiyorum. Insallah bi an once düzeliriz. Benm taa c.tesi alincak tammponlarm falan. Benim de su . Cok kalkik duruyor dudak burub mesafesi cok gözüküyor amaa burdan okudugum kadarylaa iniyormus sonraa merak etmee

Canimmm uzun uzun da yazmış kıyamam :) uyguluyorum buz düne göre gozlerimi açabiliyorum bende amaa halaa cok sis gözlerim :KK43: su iciyorum bolca hep sivi tuketiyorum. Insallah bi an once düzeliriz. Benm taa c.tesi alincak tammponlarm falan. Benim de su . Cok kalkik duruyor dudak burub mesafesi cok gözüküyor amaa burdan okudugum kadarylaa iniyormus sonraa merak etmee
Gozlerinin ustune tut buzu. Iner insallah. Ama dun bende gozerimi aamadigimda cidden cok pisman olmustum ameliyat olduguma :) neyseki bugun daha iyiyim. Sol tarafimi 2kere kirmis doktor o yuzden sol tarafim biraz daha fazla sis. Morluklarda azaliyo Cok sukur.
Evet canim burun ucu kalkijligina bakiyorumda burdaki yorumlara, normalmis seninde dedigin gibi. Insallah alvilar falan cikinca hersey daha da guzel olur. Bol bol sivi tuketmeye devaM. Meyvesuyu, su falan. Bide ananas iyi geliuomus odemlere, ananasta tuketiyorum ben. Bide basim dik sekilde yatiuorum. Oda azaltiyomus sislikleri bilgin olsun canim :) bu arada tamponlarin baya gec alincakmis. Neden o kadar gec aliniyoki ? Normalde 3.gun aliniyomus, ama benim burnumun seklini bozmasindan korktu doktor o yuzden 2.gunden cikardi.. tanpon cikarkende hic acimadi. Sadece doktor birden elleyince, dedim napiyosun kircaksin burnumu bidaha yavas falan dedim dusun :D sonrasinda cok kan geldi ama burnumdan :) oyle yani:)

Back
X