Doğuma Hazırlık kızlarr kızıma isim bulamıyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
valla kızımdada oğlumdada destan gibi listeler hazırlamıştım ama 1 hafta isim koyamadık armut gibi kaldık ben milletin dediklerinden biraz kolay fikir değiştirebiliyorum 9 ay kızım elif hüma olacak dedim ama elif serra oldu serra sürurdan geliyor mutluluk demek gerçekten mutluluk getirdi bize ..isimlerin anlamı daha önemli çocuğun karakterini belirliyor bir nevi hem kulağa hoş gelsin hem anlamı güzel olsun ama sırf değişik diye uzaylı gibi isimler koymayalım ya ayşede çok güzel ilk isim olarak kullanılabilir ama elifin önüne geçemez abi elifler bir tane:KK37:

Ben de ünlülerin çocuklarına koyduğu isimlere gıcığım resmen.

40 milyon yıl düşünsem aklıma Atlas koymak gelmez. Gülben’den sonra bir arkadaşım koydu.

İDO mesela. İstanbul Deniz Otobüsü gibi.. Bunlar doğuştan ünlü olunca marka gibi duruyor üstlerinde. Yoksa normal insanın koyacağı şey değil.

Hira’nın hiç olmazsa bir anlamı ve değeri var ama Demet Akalın’dan sonra benim gözümde bayağı. Gerçi ondan önce bir isim olarak hiç düşünmemiştim.

Aynen yaaa okan baylgene ne demeli kızının adı "istanbul" koydu hayatta aklıma gelmez böyle bi isim koymak çok komk ayrıca :rolleyes:

Havza,imleç,devin....Şaka tabii :KK62:

Sema olabilir.Geçen gün Elif Su duydum,söylenişi hoşuma gitti elifsu.

Öncellikle tebrikler canım. :)

Isimlerin anlamlarını iyi araştırmanı öneriyorum. Ecrin, Efsa, gibi isimlerin anlamları güzel değil mesela.

Eda'ya Esra ismini yakıştırdım.
Esra 'gece yolculuğu' demek. Esra gecesi miraç gecesinin ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed'in Mekke'den Mescid-i Aksa'ya gitmesi.
Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi zor telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir ayrıca.

Onun dışında birkaç öneri:
Melda
Yelda
Selda
Verda
Sevda
Ferda

34 haftalık olduk ilk kızımın adı eda nur..şimdi bu yavru kuşuma isim arıyorum hem edaya uygun hemde anlamı güzel olabilirse dini bir isim...varmı fikri olan...

Öncelikle Allah kucağınıza almayı nasip etsin bir avazda kurtarsın inşaallah. Darısı bizlerin başına :)

İlk kızınızın adı Eda Nur dediniz diğer meleğinizin adını da Ela Naz koyabilirsiniz :) çok güzel uyar :)

ben de doğadan isimler koymayı tercih ediyorum.
Bir kızım var adı Başak.
Bir bebek daha düşünüyorum şimdi.
Kız olursa Ekin ya da Doğa koymak istiyoruz bakalım. Yeni bir şey çıkmazsa.
ama erkek olursa doğadan olan isimler bana itici geliyor. Toprak gibi..
Erkek isim olarak çınarda guzel

Back
X