kızlarr yardım lütfennn sistitle başım dertte

peki siz evlmisiniz bekarmı?ürolojiyemi gittiniz kadın doğumamı?banada antibiyotik bide suda eriyen ilaçtan verdi doktor ben kadın doğuma gittim azarlandım ama( nüksedebiliyomuş sanırım bikere bulaşınca( umarım sizde sağlığınıza kavuşursunuz

ürolojiye git canım o zaman henüz korkunu aşamadıysan zaten idrar testi isteyecektir doktor bakteriyel sistit mi ona bakmak için. dokora gidene kadar da iç çamaşırı giyme bir süre nemli kalan çamaşırda bakteriler daha hızlı ürüyor.

bende senede 2 defa falan oluyor valla tamamen kurtulamadım

Çok teşekkür ederim. :)
Ben bekarım , aile hekimi üroloji bölümüne yönlendirdi beni.
Bana da ilk hafta antibiyotik , kas gevşetici ve ağrı kesici vermişti doktor.
Ancak bende bu sorun 6 aydır vardı ve ben ihmal ettim.
Bu yüzden hastalığım inatçıymış , kontrole gittim , yeniden tahlil yaptırdım ve lökosit miktarı düşmemişti.
Doktor bir tane daha antibiyotik ekledi , bir haftadır da bu tedaviyi görüyorum. Ama şikayetlerim büyük ölçüde azaldı.

anladım canım inşallah hemen geçer.ben bekarken böle bi sorunum yoktu yeni öğrendim böle bişe olduğunu ilişkiye girince..aman sende dikkat et ihmal etme.çok zor bişe yaa

bende senede 2 defa falan oluyor valla tamamen kurtulamadım

canım senede 2 iyiymiş.okuduğum kadarıyla ayda bir olanlar bile var ne kadar zor ya..peki cnm her olduğumuzda doktora gitmemiz gerekiyomu?mesela ben tatilde oldum diyelim allah korusun kendi kendime yapcak bişler yokmu(

peki canım normalde lökosit oranı ne olmalı?benmki 15-20 aralığında netten baktım bulamadım nnormal oranı

canm kafam karıştı acaba ben kadın doğumamı gitsem ürolojiyemi?yani ilişki sonrası oldu ya benmki acaba ürologa sorsam yardımcı olabilirmi mesela ilişkiye girebilirmiyim eşimede bulaşırmı falan gibi sanki kadın doktorunuda ilgilendiriyo gibi bilemedimki??

30 yıldır çeken biri olarak size tek tavsiyem bol bol su için. Hayatınızı zora sokacak bir şey değildir. Antibiyotikle kolayca tedavi edilir.
Aman suyu unutmayın. Yakalanmamak için en iyi önlem budur. Geçmiş olsun.

Aslında ikisi de yardımcı olur herhalde , ama bu idrar yolları iltihabı olduğu için üroloji daha uygun gibi geliyor bana.
Hem bu sorularınıza ürolog da yanıt verebilir. Aslında ilgili bir doktor olsun da , gerisi çok önemli değil. :)
Evet , ilişki sonrası bu hastalığa yakalanmak oldukça yaygınmış. Hatta 'balayı sistiti' denildiğini de duymuştum.

Aynısını yaşamıştım ben de erkek arkadaşımla ilk ilişkimi yaşadıktan yaklaşık 10 gün sonrasında. O kadar şiddetliydi ki sabahı zor ettim ve doktora gittim. Doktor yeni evli sistiti dedi bana yani ilk kez ilişkiye girmiş kadınlarda görülürmüş. İlaç kullandım hemen o gün etkisini gördüm. Ayrıca doktor bana bi iki gün ilişkiden kaçınmamı sonrasında ilişki yaşamamda bir problem olmayacağını söylemişti. Umarım sorunun hallolur bir de bolca su iç

teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alcam..peki süreklimi çekiyosunuz bu derdi evlilik hayatını etkiliyomu

teşekkür ederim cnm peki sonrasında tekrarladımı?en çok bundan korkuyorum sıksık tekrarlarmı?

güzelim benim her ay tekrarlıyor nerdeyse benim idrar kanallarım darmış bu yüzden ben evliyim ant.bile kullanmıyorum artık bir kaç yöntem var kullandığım sıcak havlu koyuyorum günlük ped kullanıyorum maydonoz suyu içiyorum idrar söktürücü olarak ve bol su ayrıca sistit bulaşmaz cnm ve denize girebilirsin ama havuza girme bana doktor öyle demişti

cnm anladım umarım atlatırsın biranönce berbat bişe ya..benmde ilk ilişkide oldu hatta idrarımdan kan geldi doktor sistit dedi bir haftadı antibiyotik kullanıyorum iki gündür iyiyim.işte eşime bulaşcak diye korkuyorum..ilaçlar bitsin tekrar tahlile gircem düzelmişmi diye sonrasındada tatile gitcez umarım orda burnumdan gelmez kadın olmak ne kadr zor yaa

bi soru daha cnm..bu sistit evlenmeden önce varmıydı sizde yoksa evlendikten sonramı çıktı?bende bekarken yoktu yeni çıktı(( 2.denemeyi bile yapamıyorum korkudan off yaa

canını sıkma bak her bayanda oluyuor...bnde bekarken de olurdu şimdide oluyor....daha başlangıcını hissettiğim an alıyorum antibiyotiği ve gece yatmadan önceki sıvı ilacımı ne varsa temizliyor 1-2 güne kadar...denize gir rahat ol....her ilişkiden sonra da böyle olmaz sadece denk gelmiştir...eğer her ilişki sonrası sisti olsaydım sağlam gezemezdim heralde:) düşün haftada en az 4 kez ilişkiye girerim sende 1 defa olur anca:) temiz tut..iyi tahret al ve kurula..iç çamaşırını ütüle hatta...bol bol su iç...ve idrarın geldiği zaman tutma...yere yalın ayak basıpta ayağını üşütme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…