kızlarrr kırkı çıkmamış bebeğe gece banyo yaptırılır mııı

ELOR

annesinin kuzusu büyüyorr :))
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
107
0
96
herkes bişi sölüo napcam bilemedim bebeğim 2 haftalık gece banyo yaptırılmamzış mıiş ... öle diolar ama gece uykusu hiç yok belki gece banyo yaptırsam uyur die düşünüorum ama napcam bilemedim bi akıl verin nolur yaa

ne alakası var canım ya,kızıyorum böyle hurafelere,hiç bir mantıksal açıklaması olmayan inanışlar.İster gündüz,ister gece yıkandır ,ben özellikle akşam yıkandırıyorum ki gece rahat uyusun diye.Hem bebiş de rahat etsin,yazık değil mi ona

Cok ıyı olmus bu soru cunku bnde cok merak edıyodum bunu bnm bebekte 25gunluk bnada yıkanmaz dedıler dun gunduz yıkadım butum gun uyudu gecede actı gozlerrını hadı uyut uyuta bılırsen bnce gece yatmadan once yıka cok rahat uyuyolar bundan sonra bnde kımseyı dınlemıcem gece yıkıcam

gündüz yıkanır kızlar hurafe demeyin bebişleri gece yıkarsanız hasta olur gündüz uyusun napalım gece bakarız uykusuzluğa alıştık nasıl olsa :1:

herkes bişi sölüo napcam bilemedim bebeğim 2 haftalık gece banyo yaptırılmamzış mıiş ... öle diolar ama gece uykusu hiç yok belki gece banyo yaptırsam uyur die düşünüorum ama napcam bilemedim bi akıl verin nolur yaa

canım kırkı çıkmamış bebeğe gece banyo yaptırılmaz ablamdan biliyorum bir kaç kez gece bebeğe banyo yaptırmıştı sonra bebek geceleri cok ağlamaya başlamış yani bebeği basıolarmış

Tamamen hurafe. Bi iki bebek gece banyo yapınca huysuzlandı diye yaptırılmaz diye yayıyolar etrafa.
Eskiden yaptırılmazdı doğru. Doğal gaz elektrik yoktu insanlarda nasıl yaptırsınlar.
Benim kardeşimde banyodan çıkar çıkmaz mışıl mışıl uyurdu.
Yaptır sıcacık banyosunu, tertemiz giydir, odasını da sıcak tuttun mu hiç bişiycik olmaz bebişe..

sasirdim sasirmadim desem yalan olur:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1: kizim aralik dogumluydu 2 ay boyunca herun yaptirdim hatta birgun yaptirmasam cocuk rahatsiz oluyordu..su iyidir uykudan once vucudu rahatlatir..ben sabahlari yaptirirdim.uyandiktan iki saat sonra felan..simdi26 aylik kisin hergun yikayamasamda iki gunde bir yikarim en fazla 3 gun yikamamisimdir..terleyince rahat edemiyorlar

sasirdim sasirmadim desem yalan olur:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1: kizim aralik dogumluydu 2 ay boyunca herun yaptirdim hatta birgun yaptirmasam cocuk rahatsiz oluyordu..su iyidir uykudan once vucudu rahatlatir..ben sabahlari yaptirirdim.uyandiktan iki saat sonra felan..simdi26 aylik kisin hergun yikayamasamda iki gunde bir yikarim en fazla 3 gun yikamamisimdir..terleyince rahat edemiyorlar

uyumadan bir birbucuk saat once banyo yaptirirsan vucut kendi sicakligina doner o zaman usuturmuyum diye endiselenmessin.mesela bugun ben 21.00 de uyutacaksam 19-20 gibi banyosunu yaptirririm.ama bebekler farkli oluyor sidmiden uyku duzeni ayarladinmi banyosunuda her aksam ona gore ayarlarsin

Hiçbir dini kaynakta bebek gece yıkanmaz diye bir kural okumadım ben.

Bebeğim 57 günlük ve doğduğundan beri yalnızca 1-2 kez gündüz yıkadım. Geri kalan tüm banyo yapışları gece 22:00'den sonra oldu.

biz esimle yikadik napalim oyle seylere inanma .hem yikaninca daha rahat uyur.sen yika icinide rahat tut

bence batıl inanç.ama kayınvalideme laf anlatamadığımdan 40 ı çıkana kadar ikindiden sonra ne kıyafetlerini yıkayabildim ,ne bebeğimi yıkayabildim (yıkadıysak bile suyunu saklayıp ertesi gün sabah döktüm)ne kıyafetinin söküğünü dikebildim.ne de gidene güle güle diyebildim sütüm geri gidermiş güle güle dersem bunu hala yapamıyorum gerçi.

malesef böyle şeyler hala var.ben dışarıya çamaşırını asma mevzusunda sadece hemfikirim ama iyi saatte olsunlar bulaşır diye değil.toz olur diye.:34:zaten kurutma var gerek kalmıyor da neyse

Back
X