Kızlarrr yardımm!! Fikir verir misiniz

Mrsyanlis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
798
438
103
yarın kahvaltıya misafirim var napabilirim ( pratik şeyler kısa tarifli verir misiniz ya

Sigara boregi yap.patates salâtası helva.aklima pratik bunlar keldi.bide kek olur

Sigara böreği yap. tavada katmer yapabilirsin çok kolay nette tarifleri var. Menemen patates kızartması kahvaltılıklar falan yeter bence.

Buzlukta bulunduruyorsaniz kirmizi koz biberi kup kup dograyip tavada kavurun icine dereotu maydanoz tuz ve kasar koyup tekrar kavurun ve servis yapin. Super bi tarif.

Börek yap ya da simit alabilirsin sıcak sıcak
Sosis salam sucuk türevi şeyler
Patates salatası ya da kızartması ( biber domates filanda kızartabilirsiniz)
Menemen, omlet, haşlama yumurta
Krep ya da pankek olabilir
Ekmeğin üzerine kaşar domates koyup fırında kızartabilirsiniz
Ya da yumurtalı ekmek yapabilirsiniz
Burgu peynir ya da hellim peyniri kızartabilirsiniz
Becerebiliyorsanız kuymak yapabilirsiniz
Kahvaltı deyince bir sürü alternatifler var benim aklıma gelenler bunlar tabi hepsi bir arada olmaz :)

yumurtali pizza ekmek
patates biber kizartmasi
menemen
salcali sosis
kahvaltiliklar
portakal suyuda hos olur

Pankek,sigara böreği,patates kızartması,otlu peynirli omlet.. ve diğer kahvaltılıklar :)

Dün misafirlerim vardi menumde ise patatesli kol boregi ve sodali pogaca vardi patates de kizarttim un kurabiyesi de yapmistim ve diger seyler de kahvaltilik ana malzemelerdi zaten pogaca ve borek cok iyi oluyor doyurucu oluyor tabaklarina da servis ettim gayet begendiler.

Geçen ben de kahvaltıya eğitimden arkadaşlarımı çağırdım, yeni evli gibi sofra düzecekseniz, ağır misafirlerse bilemiyorum ama benim minnoş bekar evi sofram şöyleydi:

Klasik kahvaltılıkları koydum, biraz az ama çeşidi bol tuttum
Refika'nın patatesli soğanlı İspanyol omletini yaptım (bu kapış kapış yendi, omlet yapmazsan patates biber falan kızartırsın)
Su böreği aldırdım kardeşime, yumurta haşladım
Sucuk kızarttım biraz
Bir tabağa bol yeşillik koydum, başka bir tabağa biraz zeytinyağlayıp kekik serptiğim domatesleri koydum

Epey memnun kaldılar, zaten brunch gibi oldu. Türk kahvesi ve fallaşmayla kapanışı yaptık. :)

ben 1 kez kahvaltıya misafir aldım. onda da dışarıdan börek,simit ve ekmek çeşitleri aldım. kendimiz de börek yaptık sevgilimle ama çok kötü oldu

evdeki bütün peynir,zeytin,reçel çeşitlerini bambu sunum tabağına dizdim.

sucuk ve biraz da sosis kızarttım.

patates kızartması yaptım ama çok değildi ki zaten yenmedi bile.

yine küçük tabaklara ceviz,fındık,badem, kuru üzüm koydum.

çay+filtre kahve+taze sıkılmış portakal suyu da içeceklerdi.

elimden bu kadar gelmişti ama konuyu takipteyim misafir gelecek deyince afallıyorum ben de.

Son düzenleme:
Fırında patates, sigara böreği ve de kek yada kurabiye :) patates fırında daha kolay ve daha az yağlı oluyor tavsiye ederim.

Hazir yufkadan tavada gozleme de yapilabilir
Veya ben lor,yogurt,zeytinyagi,koy peyniri karistirip harc yapiyorum, hazir yufkayi borcam tepsiye rastgele koparip yan yana buzerek diziyorum uzerine bu harci dokup firina veriyorum. Pistikten sonra da uzerine yumurta kirip biraz daha firinin sicaginda tutuyorum cok begeniyor arkadaslar

Zeytin salatası
Yumurta kapama
Tava böreği
Sigara böreği
Omlet
Yoğurtlu biber Kızartma
Kaşarlı,Sucuklu,domatesli menemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…