Dediğin gibi işinedeki sistem sana aitse ve çok emek verdiysen ; işini sadece onun lafıyla kaybetmen çok zor. Aranızdaki en önemli bağ, işyeri olduğu için, o bağı da koparmamak adına sakın kendini kandırıyor olma...
Senin yerinde olsaydım ya herseyi göze alır işten ayrılır, hattımı değiştirir ve geçmişle tüm bağlarımı siler atar, acımı kendi kendime yaşayarak tüketirdim ya da aynı şeyleri işten ayrılmadan yapar, herhangi bir tehtid, baskı görmem durumunda öncelikle eski erkek arkadaşıma böyle devam ederse daha üst amirlere(ya da patrona) onunla aramızda özel bir arkadaşlık olduğunu ancak sen bu ilişkiyi bitirmek istediğimde işimi kaybetmekle tehtid edildiğimi anlatacağımı söylerdim. Vzgeçmezse de gerçekten söylediğimi yapar, herşeyi anlatırdım.
Sana gurursuz diyen, aldatan üstelik evli bir kadınla aldatan, bu kadar dejenere olmus bir ilişkinin gün gelip düzelmesi, sağlıklı, iyi bir hale geri dönmesi mümkün değil, bunu sen de biliyorsundur. Bundan böyle sen onu hayatından tamamen çıkartmadığın her geçen gün herşey olsa olsa eskisinden biraz daha karısık ve kötü hale gelecek. Sabretmek dediğin sevdiğin işsiz, parasız, hasta ya da bir zorluk içindeyken sabretmektir. Arada mesefaler ya da bazı engeller varken sabretmektir. Aldatılırken, aşağılanırken, üstelik tehtid edilirken sabretmek aşkın onuru adına değildir; sadece yüreğin yaşanacakları o an kaldıramayacağını hissedip kaçınılmaz sonu ertelemesidir...
Mutsuz ilişkilere saplanıp kalan kadınların genelde hayatının diğer kesimlerimde de kendini mutsuz, yalnız ya da başarısız hisseden kadınlar olduğunu görüyorum. Senin için de bu geçerli mi bilmiyorum ama hayatını daha değerli ve anlamlı kılacak birini bulduğunda, bu adamla kaybettiğin zamanlar için kendine kızacağını biliyorum... Lütfen kendine bu kötülüğü yapma. Kendini uğruna adayacak daha değerli anlamlı birşeyler bul. Hayat çok güzel. Güzel ilişkilerle paylaşmak, daha da değerlenmek, aşkı sevgiyi yüceltmek varken; bozuk para gibi harcamak niye?