Kızlık soyadı..

Sngr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
133
0
26
Bolu
Merhaba arkadaşlar, evlenince sadece kendi kızlık soyadımızı kullanabiliyor muyuz ? Bilgisi olan varsa , yardımcı olunursa çok sevinirim.

Merhaba arkadaşlar, evlenince sadece kendi kızlık soyadımızı kullanabiliyor muyuz ? Bilgisi olan varsa , yardımcı olunursa çok sevinirim.

sadece kendi kızlık soyadı kullanılamıyor, eşinin soyadından önce gelmek üzere kızlık soyadı kullanılabiliyor. kullanabiliyor diyenler neye dayanarak söyledi acaba bunu...

Onu bilmiyorum canımda ben her ikisini de kullanıyorum...
Ama sonradan pişman oldum sadece eşimin soyadını kullanmadığıma çok uzun oldu ve ağır gelmeye başladı...
İnsanlar iki isim sanıyor tek tek açıklama yapmak zorunda kalıyorum

Son düzenleme:
yanlış anlamadıysam sadece kendı soyadınızı kullanmak ıstıyorsunuz... bıldııgm kadarıyla bu konuda aihmye açılmış ve kazanılmış davalar var ama bızım kanunumuz henuz bunu mumkun kılmıyor yanı mahkemelerde uğrasmanız gerekebılır...

ama bır dılekceyle hem esınızın hem de kendı soyadınızı kullanablrsnz...

karıyerınz acısından mı ıstemıyorsunuz kusura bakmayn ama merak ettm ya:)

sadece kendi kızlık soyadı kullanılamıyor, eşinin soyadından önce gelmek üzere kızlık soyadı kullanılabiliyor. kullanabiliyor diyenler neye dayanarak söyledi acaba bunu...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, evlendikten sonra 'sadece' kızlık soyadını kullanmak isteyenleri haklı bularak, aksi durumun 'özel hayat'a engel 'cinsiyet ayrımcılığı' olduğuna kanaat getirdi.
Evlendikten sonra da 'sadece kızlık' soyadını kullanmak isteyenlerin önünü açacak karar, Bahar Abdülkadiroğlu isimli akademisyenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmasının ardından resmiyete kavuştu.

kızlık soyadı tabiri çok çirkin
evlenmeden önceki ya da bekarlık soyadı o

ben çift soyadı kullanıom
tek soyadı maalesef mümkün değil

AİHM kararını biliyorum ama TMK' daki kadının isterse eşinin soyadının önünde kendi soyadını kullanabileceğine ilişkin hüküm halen aynı şekliyle yürürlükte, Anayasa mahkemesi bu hükmün anayasaya aykırı olmadığına karar verdi. Yeni bir yasal düzenleme yapılmadıkça kanuna göre evli kadının sadece kendi soyadını kullanması halen mümkün değil.

kızlık soyadı tabiri çok çirkin
evlenmeden önceki ya da bekarlık soyadı o

ben çift soyadı kullanıom
tek soyadı maalesef mümkün değil

Çirkin ama öyle deniyor.
Geçen kadın doktoruna gittiğimde bile direk "kız mısın" dedi o an hayır erkeğim diyesim geldi

Konuya gelince ben cevaptan çok neden böyle bi'şey istediğini merak ettim:44:

Sadece kendi kızlık soyadınızı kullanamazsınız.
Eşinizinkiyle beraber kullanabilirsiniz...

Medeni Kanun’un 187. maddesi
kadınların sadece kendi soyadlarını kullanmasına izin vermiyor...

Son düzenleme:
Anlasmali evlilik yapanlar ve bosananlari dusunecek olursak sadece kizlik soyadini kullanmak en iyisi. Ama bu mumkun degil. Burasi ataerkil bir ülke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…