"KK" Görüslerinizi/ Fikirlerinizi etkiledi mi?

ThirtyFouR

iStaNBuL
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
7.509
434
398
37
Baslik isminden ne sormak istedigim tam anlasilmayacak belkide o yüzden aciklayayim...

KK bazi olaylara bakis acinizi
bazi konulardaki fikrinizi, düsüncelerinizi degistirdi mi?

Ben mesela buraya senelerdir gire gire aldatma paranoyasi yasayan biri oluyorum zaman zaman
burdaki aldatma hikayelerini okuya okuya artik aldatmayan erkek yok düsüncesine kapildim

ve bu site beni cocuk yapma düsüncesinden cok uzaklastirdi...
burda kadinlarin yasadiklarini, evliliklerin cocuk olduktan sonraki hallerini okudukca cocuk isteyi sifira indi...

Peki sizde?

Son düzenleme:
evet bende böyle düşünüyorum açıkçası genelde burada yorum yapmamış olsam bile genellikle bir derdim var köşelerindeki yazıları okuyorum.. yaşanaları yaşayabilceğimi düşünüp paronya yapıyorum kafamda..hatta erkek arkadaşımla sorun varmış gibi arkadaşıma anlattım ne var ki anlattıklarında hiç birşey olmamış dediği zaman sanırım kadınlar kulbünden etkileniyorum dedim.. yanlış anlaşılmasını istemem ama bende burda yaşanan olayları kendi başıma gelecek gibi aldatılacakmışım gibi düşünmeye başladım..

Etkiledi hem de çooook etkiledi...
Kadınlarımızın daha güçlü olduğunu düşünüyordum ama yanılmışım.
Erkeklerin bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum,yine yanılmışım...
O yüzden üye olduğum günden beri şükrediyorum kendi çevreme...
Çocuk konusuna hiç girmiyorum,hayatım boyunca evlat sahibi olmayı düşünmedim,o fikrim sabit!

Son düzenleme:
Ahh ahhh dışı seni içi beni yakar misaliiii :) Burdaki dertleri sorunları okudukça bunalıma giriyorum, bunalıma girdikçe eşime sarıyorum

ben bu siteden bi cok hayat dersi alinabilecegini düsünüyorum.
bastan bu kadar etkilenecegimi düsünmezdim ama gercekten senelerdir burda yüzlerce hikaye okudum
ve o yüzlerce hikayenin cogu aklimin ucunda bi nasihat, bi ders olarak kaldi...

bende sunu diyeyim, insanlarin dertlerini okuya okuya, yorumlari okuya okuya vede kendim yorum yaza yaza bir cok seyi ogrendim. Insanlarin fikirlerine saygim var ama sahsi dusuncelere gozumde dahda da degerli oldu. basklarin hayatlarini kendimkine kiyaslamiyorum ama neyin yanlis neyin dogru olabilcegini goruyorum tek tek..
Erkekler konusunda feminist degilim cunku buraya kotu erkeklere rastlayan kadinlar gelmis dertlerini yazmis, iyi erkeklere rastalayan kadinlarin dertleri azdir ki gelip buraya dokulmuyorlar yada gerek duymuyorlar. Hem dunyadaki butun erkekerler ayni degil bence, kotusu oldugunua gore iyiside var degilmi??

cocuk konusunda da fikirlerim degismedi ama ben bekarim o yuzden o konudan biraz uzagim..

Üye olmadan önce herkesin canım cicim halini görürdüm üye olduktan sonra bir çok insanın acımasızca eleştiri yapabileceğini gördüm.

Hayatta bir sürü kötü görümce,elti,kayınvalide olduğunu gördüm ve sevgilimin tek çocuk olduğuna şükrettim.
Aldatma olaylarının inanılmaz noktaya ulaştığını gördüm ileride acaba? diye düşündüğüm zamanlar oldu..
Çeyiz sayfalarına bakınca bazı eşya alımlarının vs.ne kadar abartıldığını,bir tuzluğun bile inanılmaz ünlü olduğunu insanların birbirinden inanılmaz etkilendiğini fark ettim.
Türk kızları olarak aslında inanılmaz sadeliği severmişiz,şıkır şıkır şeyleri seven insanları cahil diye sınıflandırırmışız.
Her kadınının eşine hemen hemen aynı noktalardan rezil olduğunu,bu halde çok sevimli olduklarını gördüm.

Böyle uzaaaar gider. =)​

inanılmaz derecede dibe vurmuş,psikolojik olarak tükenmiş ve haklı yere ufacık bir moral bulabilme umuduyla burada derdini paylaşmak için konu açan şahısların,bazı kişiler tarafından akbabanın leşe saldırması misali,dert sahibinin asıl konusundan uzak olarak, teferruatta takılıp nasıl da daha fazla didiklediklerini,dert sahibinin konuyu açmasını nasıl da pişman ettiklerini gördüm.bu insanların bundan nasıl nemalanmaya çalıştıklarını da.
elbette paylaşılan sıkıntıda etik,kültürel veya davranışta tezatlık olursa hepimiz konu sahibine bi şekilde tepkimizi gösteriyoruz ama arkadaş eşinin olumsuz davranışlarından ve hatta şiddetinden bahsedince,kalkıp da 'niye evlendin o zaman?'gibi abuk bir yerden konuyu tutturup konu sahibinin üzerinde canı çıkana kadar tepinmenin bir anlamını görmüyorum...mantığını kuramıyorum.
üstesinden gelemeyeceğim bir sıkıntım yok çok şükür,ama olur da fikre ihtiyacım olursa sırf bu yaratık grubunla burada tartışmaya girmemek için birşeyimi paylaşmayı düşünmüyorum.daha fazla dinleyici ve yardımcı olmayı tercih ediyorum.ve birilerine destek olabildiysem,ne mutlu bana.

Ben önceden yazıları üye olmadan okuyordum.bazı insanlar burada gerçek hayatta yapamadıklarını yapıp ezmeye hor görmeye üstün çıkmaya çalışıyor. Dertlerden çok bu kişilerin saldırıları topic sahiplerini rahatsız ediyor.Hal böyle olunca ortamın tadı kaçıyor.Engelli listesi tam aktif değil bence.Baktım şimdi mesaj yazabiliyormuş o kişi hala. Ne anladım ben o zaman neden engelleyeyim ki o zaman ne işe yaradı engellemek? Engelleyince Facebook' da ki gibi ne konunu ne seni bulamayacak o insan. Benim konum olsa istemediğim insan yazıp sinirim bozulsa burası ne işe yarıyor diye düşünür bir daha da girmem terk ederim.Adminlere sesleniyorum çok büyük bir sorun bu.Bu sorun biterse gereksiz tartışmalar yaşanmaz site verimli hale gelir.Benim düşüncem bu.Sizi bilemiyorum.

Etkiledi etkilemez olur mu! Az daha alisveriskolik oluyordum, aci aci frene bastim sonra..
ilk burdan görüp aldigim da kirpigi takma kirpige ceviren bir "ilac" oldu..mavalamiydi neydi, hala cekmecede faturasiyla reklamayson yapilip geri verilmek üzere bekliyorayol az daha gözlerimden oluyordum... sür iste bademyagini uzun kirpik istiyorsan, ne isin var mavalayla davalayla...
Birde asiri alisveris düskünlügü beni sasirtti, alinanlar resmiyle gösteriliyor..kacis yok yani

Tuhaf tuhaf tiplerin arada sivrilip sacma sapan yorumlari ile sonra kendilerini kurtarmaya calisirkenki batislari insan heryerde ayni iste dememe sebep oldu...iyi iyi, kötü kötü...
Olumlu yönleri ise.....
Dünyalar tatlisi (bir cok degisik yerden) bircok arkadasim, kardesim oldu... Iyiki varlar, iyiki varsiniz
Tüm samimiyetiyle söz kina nisan evliligine kadar cocuguna kadar adim adim her sevincini paylasan arkadaslarimiz icin sevindim, dertleri olanlara icten ice üzüldüm, ya burasi ciddi anlamda insani dert sahibi yapar ha... bazen elimizden geldigince yapici yorumlar yapmaya calisiyoruz.....flocke arkadasimizin dedigi gibi aynen bende kirici tipler olabilecegini göz önüne alarak dert paylasma konusunda cekimser kalmayi tercih edecegim. cünkü kimi ciddiyetle yaklasirken kimide sirf yorum yapabilmis olmak icin birseyler yazinca hos olmuyor..
Simdi bu yorumdan sonra kalkip tarifini bu sayfadan aldigim cilveli bir kahve yapip icecegim, cok hos paylasimlar var

Çok ÇOK Hak veriyorum size muhteşem bir yorum!

Hak veriyorum.Ama engelli listesi konusu çok saçma şekilde düzenlenmiş.Onu nasıl hallediyorsunuz ben de bir şey paylaşmayı düşünmüyorum.

flockeye bende katiliyorum,
cogu basligi okudugum zaman "Kadinin düsmani kadindir" demekten alikoyamiyorum kendimi...

aldatma hikayeleri yüzünden olsun, dertli bi hemcimsimize yapilan saldirilar olsun...

daha
flockeye bende katiliyorum,
cogu basligi okudugum zaman "Kadinin düsmani kadindir" demekten alikoyamiyorum kendimi...

aldatma hikayeleri yüzünden olsun, dertli bi hemcimsimize yapilan saldirilar olsun...

Bizim ülkemize mahsus galiba düşene vurmak meselesi.İnsanlar bazen bir derdin arkadaşlara, dostlara eşe aileye anlatılamayan bazı şeylerin mesela filmlerde gördüğümüz gibi tanımadık bir barmene anlatılır gibi iç dökme vesilesiyle paylaşılmak isteneceğini anlayamıyor.belki kişi yorum istemiyor sadece dökülmek kusmak istiyor içindeki zehiri. Ama ne var ki imkan yok.Çok vahim aslında!hele ki böyle iddialı bir site için.

Benim görüşlerim bana aittir. İnandığım bir görüşü bir konu okuyarak değiştiremem veya yok saymam.
Fikir alışverişlerinde çok yarar gördüğüm zamanlar oldu.
Okuduklarıma vs gelirsek günde bilmem kaç tane konu açılıyor ve bu konuların fake olma ihtimalini de düşünürsek, hayatımızı etkileyecek derecede inanmamak lazım ama gel gör ki öyle olmuyor.İster istemez insanlarda paranoyaklık olabiliyor özellikle aldatma içerikli konularda.Benim de okuduklarımdan etkilendiğim zamanlar olmadı değil.Görünce bu kadar da olmaz dediğim şeyler vs. Bir de şöyle bir durum var; okuduklarımdan tecrübe edinip reelde daha temkinli davranabiliyorum bu yönüyle çok çok faydalı bence.Sonuç olarak bi'nebze de olsa etkiliyor.

zaten paranoyaktım, daha da paranoyak oldum.
biçok konuda şükrettim, bi çok dağılan yuvada hatanın nerde olduğunu ne zaman geri dönülebilir bir anında olduğunu ne zaman çok geç olduğunu anlama kapasitem arttı.
evliliğe daha olumlu bakardım, herşey mükemmel olucak, aşk çiçek böcek diye.
sanırım artık daha realistim
ancak ne var ki bu realistlik biraz da olumsuz bakış açısı kazandırdı bana
bundan kurtulmak için bazen hesabımı kapattırasım geliyor.
daha sonra kafama takılan birşeyi buraya yazdığım zaman ne kadar berrak bir şekilde düşünebildiğimi fark ediyorum.
önceden anca kafama takar saçmalardım.

kadınlar klubü benim hayatımın bir parçası hayattan ülkemizdeki kadınlardan yaşam şekillerinden haberdar olmamızı sağlıyor
a dan z ye her türlü bilgiyi edinebileceyimiz bir yer bu nedenle pro üye oldum ve parasını sokağa atıcak biri değilimdir kk bir marka
en çok bana hamilelik doğum ve sonrası sürecinde faydalı oldu....

bu paranoya hepimizde var sanirim. hayatimizin hic bi alaninda ihanetle bu kadar karsilasmiyoruz,
bi arkadasin demesi gibi buraya derdi olupda icini dökmek isteyenler geliyor, biz sadece onlari görüyoruz. ama hergün aldatma hikayesi okuya okuya sanki bütün erkekler böylemis gibi gelmeye basliyor zamanla...

evet hemde çok etkiledi.
ben erkeklerin bu denli düşüncesiz duygusuz olduğunu bilmezdim...
rabbim tüm kadınların yardımcısı olsun, hiç bir erkeğe muhtaç bırakmasın.

Olumsuz katkıları;
Bende hayretler içerisinde takip ediyorum kk yı yeni üye sayılırım ama ziyaretçi olarak 1 yıl takip ettim.
Evlenicem için gelinlik ve çeyiz topiklerine bakıyorum hayalet tuzluk çok moda mesela kaç topikte gördüm hatılamıyorum İç çamaşırına kadar çeyizi koymak tuhafıma gitti,özel olması gerekmez mi?
Gelinlik bölümü deseniz taşlı gelinlik alanlar olan asil olmuyormuş...Önemli olan gelinlik değil gelindir bence
Parfüm bölümüne giriyorum herkes mi hipnoz kulanır :)
Çoğu kişi sabit fikirli kısaca....

Olumlu etkileri;
Eş ile aile dengesini bir arada tutmayı
Herşeyi eşe yetiştimemeyi
Herkes evlilik teklifi alarak evlenmediğini
Evlilik beklentisinin az tutulması gerektiğini
Eşlerin romantik olmadığını
Kayınvalide ile mesafeli olunmasını seviyorum siteyi ama

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…