"KK" Görüslerinizi/ Fikirlerinizi etkiledi mi?

-insanların ne kadar bozulduğunu farkettim
-dürüstlükten eser kalmadıgını anladım
-evliliklerin ne kadar kötü durumda oldugunu gördüm keşke evlenmeseydim dedim, eşime güvenim sonsuz, hiç bir yanlışı olmadı ama bu site beni paranoyak yaptı
-ülkemizin modernleşme sürecinde emin adımlarla ilerlediğini sanırdım, ama kadınların bu sürece uyum sağlayamadığını, aldatılsa da şiddete maruz kalsa da boşanmayı göze alamadığını gördüm

yani düşüncelerimin çoğunu yanlış çıkardı kk

ama diğer yandan daha hoşgörülü oldum kk sayesinde, eşime çok sinirlenmemeyi öğrendim, bu minik tartışmaların normal oldugunu anladım

google ne yazsan ilk burası çıkıyor.
mutfak tı giyimdi cilt bakımıydı.
aslında ilk bunlara bakarım diye giriyorum.
ama dert köşesi daha fazla zamanımı alıyor (amma meraklıyım :) )
birde şu var evde net olduğu halde kk ya girmiyorum pek girsemde 5-10 dk. ama iş yerinde tek bayan olduğum için mecburen daha uzun sürüyor burdaki ziyaret.

kayınvalıdemle problemlerim oldugu için hergun kayınvalıde topiklerinde dolasıyorum yorumlar yapıyorum.
fikirlerimi çok etkiledi bu k.k.
burda 100 kadından 95inin kayınvalıdeısnden gorumce ve eltıısnden cektıklerını göruyoruz.
ve sanki herkesin kayınvalıdesıyle sorunları varmış.hatta kayınvalıdesıyle sorunalrı olan ınsan sayısının cok az oldugunu dusunmeye basladım.
mesela gelın kaynana bı tanıgımımı gordum dışarda.
ne kadar iyi gözükseler bile.
arkalarını döndüğünde kesin sorunlar var asla bu derece iyi olamazlar dıye dusunmeye basladım.

kardeşimin bahsetmesi üzerine buraya takıldım.o 4 düşük yapmıştı ve buradan öğrendiği deneyimler ve güç ile tüp bebekler dr.ların şansın az demesine rağmen bebeğine kavuştu.bende çok şey öğrendim burdan.birazda yazılanları nasıl yorumlayıp ne kadarını süzüp dikkate aldığımızla alakalı sanırım..bence iki var kk.

googleda yazdıkça kk.ya yönlendim ne ararsam var duygusu yaşattı bana. artık, googleda arama yapmadan direkt kk.da aradığım da oluyor:) önceleri üye olmadan okudum. evlilik hazırlıklarımda çok faydasını gördüm kendime göre elememi yaptım. derken kayınvalide problemleri başlayınca "eşi ve eşinin ailesi" bölümüne bakarken buldum kendimi. nişanlıyken çok kafama taktığım şeylerde evlenince tavsiye vermeye başladığımı olgunlaştığımı hissettim. Kayınvalidem ve kayınpederimin yaşadığım tatsız şeylere rağmen kötü insanlar olmadıklarını şükretmem gerektiğini gördüm. ama kk.dan sonra içimde hep bir "eşimin ailesi" önyargısı var. Sanki hep temkinli olmam gerekiyormuş gibi geliyor. İyilikten maraz doğar diye düşünüp, bazen içimden gelenleri yapmamalı mıyım acaba diyorum. Bir de aslında "ataerkil toplum" özelliğini ısrarla sürdürdüğümüzü buna kendi ellerimizle hizmet ettiğimizi de çok net gördüm. kk feminist bir klüp değil:) Geleneksel ve muhafazakar.. (kendimi de ayırmıyorum bu genellemeden)

haaa bir de hayatıma "kociş" lafı girdi kk sayesinde. Valla bence bu lafın "panpiş" midir "pampiş" midir lafınfan hiç farkı yok çok itici buluyorum.

olumlu ve olmumsuz yönde kk etkilemedi beni dersem yalan olur 2009 yılından beri üyeyim ondan öncede beş altı ay misafir olarak
takip ettim sivilce izlerini googlden aratırken çoğu kişinin olduğu gibi direkt burayı gördüm ve görüş o görüş :)
önceleri hep kozmetik,cilt bakımı felan oralarda takılıyordum gurbaa prensesin katkısı çoktur hep onun önerilerini önemsedim
üye olup konuşma fırsatı yakaldım,daha sonra siteyi keşfetmeye başladım ne kadar bebek isteyen,ne kadar çok evlenmek isteyen,ne kadar çok kayınvalidesinden muzdarip olan,ne kadar çok aldatılan kadın ,ne kadar çok dertli kadın,ne kadar çok her kültürden,eğitimleri farklı farklı,dünyanın her yerinden kadın varmış burada gördüm önceleri pes!dediğim şeylere şimdilerde bağışıklık kazandım ....

kociş,kocik,bebiş gibi kelimelerle ilk burada tanıştım cidden hala ısınamadım.
soğukkanlı olmayı ,düşüncelerimden sanal ortamda olsa taviz vermemeyi her zaman dürüst olmanın önemini bir kez daha anladım hem okuduğum konularla
hem yaptığım yorumlarla....
sevgili libyanın da katkısıyla yemek topiği hayranlığımı kazandı başım sıkışsa bakacağım ilk yerlerden oldu,
daha sonra yüzünü bile görmeden konuşup yeri gelince ketum olan benim bile bir de sanal ortamda dertleşdiğim insanları tanımamı sağladı,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…