Kk hanımları görüş ve önerilerinize ihtiyacım var...

İşe gitmeliyim mi???

• Evet

OY: 27 77,1%
  • Hayıt

OY: 8 22,9%

• Ankete Katılan
    35

bebeqimyoldamrc

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Kasım 2014
3.672
3.994
333
Merhaba kızlar. Konum uzun olabilir, toparlıyabildiğim kadar yazacağım.
Ben 22 yaşında, 4 senelik evli ve bir cocuk annesiyim. Oğlum 29 aylık. Oglum tüp bebek yöntemiyle kavuştum. Şuan kv ile yaşıyorum.
Kendi evim var ama merkezde biz şuan köyde yaşıyoruz. 2 senedir kv ile yaşıyorum. Kv ile yaşamak oldukça zor. Onunla yaşadığım sıkıntıları anlatsam roman olur. Ama eşim herzaman yanımda, benden taraf olur. Tabi haklıysam. Burda yaşamamızın sebebi ise hayvancılıkla ugraşıyoruz.Hayvanlardan çok korkan ben inekler, koyunlar, kuzular hepsi ile iç içeyim. Bunları neden anlatıyorsun dersiniz beni daha iyi anlayabilmeniz için diyelim.
Şimdi ben ev hanımıyım. Sabah 5 de kalkıyoruz eşimle. Hayvanlarla ilgilenip, eşimi işe gönderiyorum. Sonra ikindi vaktine kadar ev işi, yemek, cocuk, kendi kişisel işlerimle ilgileniyorum. Tabi misafir gelmezse. Köy yerinde habersiz gelinir. Mutlaka yemek konulur. İkindi vakti tekrar hayvanlar sagılıyor.
Eşim işte oldugu için genel ben yapıyorum. Yalnız 2 saatimi alıyor. Tabi agır şeyler kaldırıyorum zor oluyor, boynumda da fıtık oldugu için cok agrım oluyor. Ama bunları severek ve isteyerek yapıyorum. Oğlum için geleceğimiz için.
Asık konuya gelecek olursak şöyle bi durum var : eşimle merkeze gidip geleceğim, sabah 8 ve aksam üzeri 15:30 arası çalışabilecegim bi iş var. Maaş 1100 + sigorta. Yol masrafı yok. Ama bu kadar iş varken birde bu işi yapabilir miyim bilmiyorum. Oğlum en çok beni düşündüren nokta. Kv nasıl bakar biz yokken bilmiyorum. Birde ondan hiç ayrı kalmadım cok zor olacak. Paraya ihtiyacımız var. Eşime destek olmak istiyorum. Bu iş okullar açık oldukça olan bi iş. Hafta sonları eşimde bende evde olacağız.
Birde bir doldurulmuş bebeğim var onuda almak istiyorum. Hiç degilse o masrafı karşılamış olurum diyorumm. Sizce ne yapmalıyım??

çalışma koşulları gayet iyiymiş, siz yokken kayınvalideniz idare edebilir sanırım, size de hem maddi rahatlık hem de değişiklik olur, 24 saati kayınvalideyle geçirmektense yarım gün çalışır nefes alırsınız.

Evet bi nevi benim için değişiklik olacak. Ama bu işe başlarsam bırakamam. Bi aracı var arada o yüzden. Kesin kararımı vermeliyim.

ilerisi için yaptığını söylüyorsun ama bence kendini yıpratma o kadar. Hayvancılık işini kv yapsa sen diğer işte çalışsan olmaz mı? Boyun fıtığın filan olduğunu söyledin, sağlık herşeyden önemli herşeyi tek başına üstlenme

Evet bi nevi benim için değişiklik olacak. Ama bu işe başlarsam bırakamam. Bi aracı var arada o yüzden. Kesin kararımı vermeliyim.

bırakmayın zaten,
yaşınız çok genç, sigortanız yatsın, ekonomik özgürlüğünüz olsun, sosyalleşin,
daha 22 yaşında gencecik bir kadının bütün gününü kayınvalidesiyle geçirmesi büyük haksızlık,
üstelik bütün gün çalıştığınız halde ne sigortanız var ne kendi geliriniz.

bence gitmelisin.
doldurulmuş bebek nedir?
Allah affetsin,aklima doldurulmus hayvanlar geldi. Hani avcilar avlar, icleri bosaltilir evin bi kenarina konur ya sus diye..
Dondurulmus bebek diyor olabilir.
Tup bebek yani, dondurulmus embriyo falan? En mantiklisi bu geldi bana, yine de konu sahibesi aciklarsa daha iyi olur.

Hayvancilik isini sanirim kvniz yapamaz,gundelik calisan elemanlar olur koyde onlardan almaniz gerekebilir. Kvniz cocuga bakar. Bir sure sonra cocugunuzu da goturursunuz madem okullar acik oldukca var olan bir is sanirim kres falan.

bırakmayın zaten,
yaşınız çok genç, sigortanız yatsın, ekonomik özgürlüğünüz olsun, sosyalleşin,
daha 22 yaşında gencecik bir kadının bütün gününü kayınvalidesiyle geçirmesi büyük haksızlık,
üstelik bütün gün çalıştığınız halde ne sigortanız var ne kendi geliriniz.

Evet sigortam olması cok önemli daha önceden de 2 sene kadar girişim var. Kv ile durmam eşim ve benim kararımdı. Bile isteyerek kalıyorum. Tabi o ilk tanıdığım kv değil orası ayrı bir konu :)

Hayvancilik isini sanirim kvniz yapamaz,gundelik calisan elemanlar olur koyde onlardan almaniz gerekebilir. Kvniz cocuga bakar. Bir sure sonra cocugunuzu da goturursunuz madem okullar acik oldukca var olan bir is sanirim kres falan.

Kv yapamaz canım yapmaz zaten. Sabah yapıp gitcez. Aksam da gelince yapacağız eşimle. Kreş degil de o tür bişey. Olumun anasınıfı ya da kreş yası tutsa hiç düşünmem. Ama tutmuyor. Birde iş egitimi yok henüz.

Ne kadar aktifsiniz masallah hayran kaldim size :KK57: fakat su durumda agrilarim var diyorsunuz sizin icin cok zor olacak robot degilsiniz ya sonucta fazlasiyla yorulursunuz tabii kayinvalide cocuga bakabilir mi o da ayri bir konu cok yorulursunuz sanki

Evet yorulacagım kesin. Ama diyorum sonrası rahatlık olur degerli mi?? Oglum da seneye kese falan gider bu sebeble onada iyi olur düşüncesi var bende de.

Mental açıdan iyi gelebilir ama hayvan işlerine de devam edecekseniz çok yorucu olur diye düşünüyorum.
Maşallah yalnız, fıtık falan var ama iyi çalışıyorsunuz, köy havası gibi yok tabii:spor:

Gerçekten çok zor oluyor canım ama bazı seylere sahip olabilmek için fedakarlık gerekiyor. Ben ailemden yana hiç destek görmedim. Hep ezik kaldım. Oğlum için iyi bir hayat yasasın istiyorum. Tabi Allah bilir yarın ne olacağımızı.

Allah affetsin,aklima doldurulmus hayvanlar geldi. Hani avcilar avlar, icleri bosaltilir evin bi kenarina konur ya sus diye..
Dondurulmus bebek diyor olabilir.
Tup bebek yani, dondurulmus embriyo falan? En mantiklisi bu geldi bana, yine de konu sahibesi aciklarsa daha iyi olur.

Tüp bebek canım dondurulmuş embriyo yani :)

ilerisi için yaptığını söylüyorsun ama bence kendini yıpratma o kadar. Hayvancılık işini kv yapsa sen diğer işte çalışsan olmaz mı? Boyun fıtığın filan olduğunu söyledin, sağlık herşeyden önemli herşeyi tek başına üstlenme

Kv de yapmaz canım. O ogluma düzgün baksa yeter bana zaten. Zaten şurada calışacagım bu iş de de hayvancılıkta da 2 sene oglum okula başlayınca evimde devam edeceğim hayatıma. Eşim gelip gidecek köye. Sadece bi düzen kurana kadar sabretmek gerekiyor.

Back
X