- 27 Kasım 2014
- 3.672
- 3.994
- 333
- Konu Sahibi bebeqimyoldamrc
-
Teyzem şehirden köye gelin gitmiş birde kandırmışlar şehire geleceğiz diye yaklaşık 40 sene olmuş teyzem köyden çıkamadı.Şimdi her çeşit hastalığı var malesef.Bu sene yeni baksın diye birini tuttular.Kaç tane hayvanınız var bilmem ama teyzemin gününün çoğu onlarla geçerdi sağ sütü çek peynir yap yağ yap resmen hayvanlara hizmet etti.İki kişiyle olacak değil hayvan işi üzülüyorum insanlara umarım sizde öyle olmazsınız sonunda.
Ama ya sen daha 22 yaşındasın boyu fıtığı ne demek bence sadede işe git gel kalan vaktini çocuğuna ve kendine harca... bu arada takdir edilesi bir kadınsın ben 21 yaşındayım kalkıp su almaya üşeniyorum :)
Yok artık sabah 5te kalkıp bütün hayvan islerini yapacaksiniz, 8de işe gideceksiniz. Aksam ustu dönüp tekrar bütün hayvan işlerini yapacaksiniz. Ben 3 gun bile dayanamam bu tempoya, direk ölürüm. Bence siz de bedeninizi bu yukun altina sokmayin, canınızı sokakta mı buldunuz yazık
Valla ablacım benden kucuksun sana abla tavsıyesı kendını bu kadar harap etme gun gelır yapmasydın derler ıs ustune ıs yapacak kadar neden hırs yapıyosun genclıgın gıdıyor hayvan ısı zordur kaynananla yasamak cok zordur neden kendını yıpartıyosun gıt o ıse gır hayvanlarıda kv bakamıyorsa satın gıtsın kendı evını buyuk ıhtımal kıraya vermıssınızdır bence kendı evıne donmeye calıs ıkıncı bebek ıcın de acele etme derım zaten donukmus durabıldıgı kadar dursun evladın okula baslasın azıcık rahatına bak snra ıkıncı cocuga gırıs derım ben... Omurden gıdıyor o ladar sınır oluyosun yıpranıyosun yoruluyosun hep omrunden gıdıyor 50 yasına gelınce elalem dıpcık oluyor sende hastalıklar baslıyor ınsan gencken bılemıyor bak benım canım annemde gecnken cok calıstı tarlada calıstı kendını yıprattı ama yas 50 ye gelınce ayaklarının ustune basamadı acımaya basladı Allah beterınden korusun buna da cok sukur ama elalem yanından hızlıca yuruyunce uzuluyr canı tez ıs yapmak ıstıyor agrıları olınca oturuyor bunkar ona koyuyor Allah ım şifa versın ınsallah gecer ama gencken kendını cok yıpratmamak lazım
Gercekden maşşallah sana.
Mesajlarını okudum, nekadar olgunsun. Bazi 22 yaşındaki kadinlar instagrama beğeni gelmedi diye antidepresan aliyor.
Bence çalış canim. Hem parasi iyi hemde sigortan yatar.
Yorulcagini zaten kendinde biliyorsun ama hayat gercekdende kolay değil
10 aylık evli iken tüp bebek mi yaptıniz
Sanırım 1 8 yasındayken
Gunde 7.5 saat ( sabah 8 akşam 15:30 desiniz diye yazdım )evde de olsaniz calisacaksiniz belki daha ağır iş yapacaksınız. Oyuzden çalışmanızı tavsiye ederim en azından ssk yatmış olacak zaten çocuğunuz kv alışıktır tabii çocuğunuz birkaç gün zorluk çekecek. Umarım üstesinden gelirsiniz. Aslında siz kendinizde yapabilme azmini görüyorsanız hemen başlayın zaten sormaniza bile gerek yok
Benim anladığım sabah yine erkenden kalkıp işleri görüp, merkeze çalışmaya gideceksiniz. Erken döndüğünüz için de işten çıkınca yine hayvancılıkla uğraşacaksiniz. Buna bünye dayanmaz. Hele bi de ikinci çocuk diyosunuz, hiç mantıklı değil. Kusura bakmayın ama zaten konunuzun başı yanlış kararlarla çevrili.
Basarilar diliyorum. Allah kolaylik versin ve bu caliskanliginiz herkese de ornek olsun burada.
Annenize cok geçmiş olsun. Evim kirada degil öyle duruyor bıraktığım gibi yani. Ama şuan hayvanları satmak söz konusu olamaz bizim için borçlarımız var iyi kötü. Beni aslında yoran işler degil kv de. Onla anlaşmak cok ama cok zor gercekten. Cahil bi insan dediğim dedik biri. Bundan 2 sene önce olsa düzenimi bozmazdım. Ama şuan düzenim yok bozuldu borcumuz oldu. Bu sıkıntıları aşmak içinde en az 2 yıl daha sabretmem gerekiyor. Ve hamilelik demek benim yatmam demek :)
eh ı zaman yapılacak bellı gıt ıse gır snra bebegını yap yat 9 ay ıs surer 9 ay da hamıleleık dgumdan sbra kendı evıne gecıverırsın yenı cocuk yenı duzen kurarsın kalma sakın daha kyde
İki kişiye göre yine çok hayvan var tabi süt işiyle pek uğraşmadığınız için daha hafif gelebilir teyzelerin hep büyük baş ben bildim bileli en az 30 tane inekleri vardı bir o kadar dana birde kurbanlık için tosunları en az 20 tane olurdu gerçekten çok çok zor Allah yardımcınız olsun.Beni kandırdılar diyebilirim. Evlendiğimde kendi evimde dogru düzgün duramadım bile. Ama şuan kendi isteğimle kalıyorum burda. Oglum okula balayına evime gececeğim Allahını izniyle. Biz sütü sütçüye veriyoruz. Peynir, yag falan kendi yiyeceğimiz kadar yapıyorum. Şuan sagımlık 7 hayvanımız, 3 buzagımız, 20 kadar koyunumuz var.
İki kişiye göre yine çok hayvan var tabi süt işiyle pek uğraşmadığınız için daha hafif gelebilir teyzelerin hep büyük baş ben bildim bileli en az 30 tane inekleri vardı bir o kadar dana birde kurbanlık için tosunları en az 20 tane olurdu gerçekten çok çok zor Allah yardımcınız olsun.
Yavrum sen canına acımıyormusun hiç.Bütün bu ağır işlerin üstüne bir de işe girersen kısa sürede yatak döşek yatarsın.
Fıtığım var ağrım oluyor dedin içim sızladı.Bu tempoyu nasıl kaldıracaksın.Ah canım ya.
İşe gitseniz bile evdeki işlerde size kalacak. Sizce değer mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?