Kk kadinlari,hani hep kiziyorsunuz ya..?

hani buraya sevgili ile ilgili bir dert paylasildiginda, daha yasin kac ki-ne bu ilişki meraki ne bu evlilik istegi falan diye kiziyorsunuz ya.
Sizce bir genç kız kaç yaşında bu tür şeylere kafa yormalı?
Ciddi bir ilişki istemeye ne zaman baslanmali
Universite 2.sinifim daha. Sevgilim yok, baya da kapaliyim bu işlere flörtmuş aşk meşk beceremiyorum. Ama insan cevresinde gorunce özenmiyor değil. Bir de çok tecrubesiz oluşum ilerde sıkıntı yaratır mı acaba.
valla bunun belli zamanı şöyle var kendi kararlarını verecek yaşa gelirsin doğru kişiyi bulursun illa uzun ilişki yaşamak gerekmiyor evlenmek için ya da ciddi ilişki inan deneyimsiz olanların evlilikleri daha iyi oluyor ama bu tabi doğru kişiye bağlı bir şey.

Doğru insan için doğru yaş yoktur. Yanlış insan için de zaman ne kadar doğru olursa olsun uzun vadede mutlaka yanlışa varır sonuç. Tamamen kendinize ve karsinizdakine olan güveninizle alakalı.
Üniversite son sınıfta eşimle tanıştım. Benden 7 yıl önce aynı okuldan mezun olmuştu ve doktora yapıyordu. Mayısta evlendik, o yaz diplomami aldim, 21 yaşındaydım. Şimdi 4 yılı devirdik evliliğimizde, bebek bekliyoruz. Bizim için erken değildi, zorlanmadik, problem yaşamadık. Ama kalkıp bir çok kisi kendi hayatı için, 21 yaşında evlendim perişan oldum vs diyebilir. Bu yasla degil, kişiyle alakalı bir durum

hani buraya sevgili ile ilgili bir dert paylasildiginda, daha yasin kac ki-ne bu ilişki meraki ne bu evlilik istegi falan diye kiziyorsunuz ya.
Universite 2.sinifim daha. Sevgilim yok, baya da kapaliyim bu işlere flörtmuş aşk meşk beceremiyorum. Ama insan cevresinde gorunce özenmiyor değil. Bir de çok tecrubesiz oluşum ilerde sıkıntı yaratır mı acaba.
Biriyle hayati paylasmaya ozen ama evlilige ozenme.
Sen sosyal oldukca kendini gelistirdikce zaten bir baskasi da seninle hayatini paylasmak isteyecektir.
Ama evlilik cok buyuk sorumluluk. Ben nisanliyim ve birkac sene once sorsan okul bitince evlenmek istiyordum. Is ciddiye bindikce anladim ki daha uzmanlik sinavim var, evlenmeden once yapmak istediim tonla sey var. Hele cocuk dersek hayatta bakabilecek durumda degilim. Keske biyolojik olarak bir sinir olmasa da 40-50 yasinda saglikla cocuk sahibi olabilsem. O zaman hic evlenmezdim simdiden :KK48:

Bence şuan tanışmalarının olması normal.
Sevgilin olsun ama tüm dünyan o olmasın.
Kararların, hayallerin onun peşinde dönüp durmasın.
Kısacası kendini daha çok sev.
Büyümene, istediğin yere gelmene engel olan adamdan aşkından ölsen de vazgeçmeyi bil.
Evet işte istediğim yere geldim.
Her şey tamam bir mutlu yuvam çocuk eksik falan sıra ona geldi dediğinde de evlen.

Yok da canisi sen niye takılıyorsun öyle seylere ya görüşmek istediğin biri varsa otur görüş olursa olur olmassa olmaz yanı canisi özenmekte çok haklısın bende çok özenirdim :)

Tam zamani uni bitince bu isler daha zor
Gundemine al bu konuyu sen :)

Mesela nasıl tuttunuz bu öğüdü ya nasıl oluyor yani? Karşınıza sevebileceğiniz anlaşabileceğiniz biri çıkmasaydı nasıl olacaktı? Ya karşınızdaki sizi bıraksaydı?:KK64:
Demek ki gerçekten çürükmüşüm ben, hakikten iyileri kapmışlar.:KK70:
Şöyle oldu 1. Sınıfta kimseyle çıkmadım ama herkesle selmlastim ilgisi olduğunu bile bile ,2. Sınıfta bi kaç kişiyle çıktım doğru kişiyle devam ettim. Riskli bi durum ama gerçekten emin olana kadar fazla ümit vermeden devam ettim

Şöyle oldu 1. Sınıfta kimseyle çıkmadım ama herkesle selmlastim ilgisi olduğunu bile bile ,2. Sınıfta bi kaç kişiyle çıktım doğru kişiyle devam ettim. Riskli bi durum ama gerçekten emin olana kadar fazla ümit vermeden devam ettim
Şans işte, hiçbiri doğru kişi olmayabilirdi.

Şans işte, hiçbiri doğru kişi olmayabilirdi.
Aynen denemeden bilemeyiz. Eğitim fakultesinin ilk yılında bilinçli eş seçimi diye bi seminer vermişlerdi bize erkek arkadaşlarınızın aile bağlarına bakın ilerde ailesi olduğunuzda size de öyle davranacaklar demişlerdi aklıma kazınmış. Annesine iyi davranan yardımcı olan bi sevgilim vardı şimdi bana da aynı şekilde yardımcı ve iyi davranıyor. Bu bir çeşit gelecek tahmini yöntemi olabilir.

bana göre ciddi ilişki, birkaç ilişki tecrübesinden sonra olur/olmalı. öyle erkekleri hiç tanımadan etmeden, ilişkiler hakkında birşey bilmeden ben ciddi ilişki yaşamak istiyorum demek komik. önce ciddi olmayanı yaşayın ki ciddi olanın ciddiyetini anlayın, anlatabildim mi? ciddi olmayandan kastım tek gecelikler falan değil. flört gibi işte. dışarıda buluşmak falan filan. biraz karşı cinsi anlayın ki ne istediğinizi bilin.

Aynen denemeden bilemeyiz. Eğitim fakultesinin ilk yılında bilinçli eş seçimi diye bi seminer vermişlerdi bize erkek arkadaşlarınızın aile bağlarına bakın ilerde ailesi olduğunuzda size de öyle davranacaklar demişlerdi aklıma kazınmış. Annesine iyi davranan yardımcı olan bi sevgilim vardı şimdi bana da aynı şekilde yardımcı ve iyi davranıyor. Bu bir çeşit gelecek tahmini yöntemi olabilir.
Yok demek istediğim şanslıymışsınız üniversitede karşınıza çıkmış. Benim de erkek arkadaşlarım oldu üniversitede ama hiçbiri evleneceğim kişi değildi. Şans bu işler. Herkesin o yaşlarda karşısına çıkmıyor.
O sebepten diyorum sizin o öğüdü tutabilmiş olmanızın sebebi, evleneceğiniz kişinin üniversitede karşınıza çıkmış olması. Çıkmasa tutamazdınız. Büyükler hep konuşuyor böyle ama insanın kalbi herkese atmıyor. :KK51:

Bazı insan yalnızlığı ve sevgisiz kalmayı başka konulara kafa yorarak hayatını yaşayabilir zaten yapamayanda bu alanda (aşk,sevgili) yoğun

Bazı insan yalnızlığı ve sevgisiz kalmayı başka konulara kafa yorarak hayatını yaşayabilir zaten yapamayanda bu alanda (aşk,sevgili) yoğun
Aynen yha .. Universitedeyken sevgilisi olan arkadaşlara ozenirdim. Boşluktan mıdır işsizlikten mi çoğu zaman ders çalışırdım. :sampiyon:Şimdi onlar mezun bile olamadılar:D

Ben de 18 yaşındayım. Hiç sevgilim olmadı. Ve açıkçası geriye dönüp baktığımda beni bazen eksik hissettiriyor. Ancak önüme baktığımda ise biriyle sevgili olmak fikri benim canımı sıkıyor. Çünkü ben birine bağlanamam, sıkılırım diye düşünüyorum

Bir de üzülürüm diye korkuyorum. Karşımdaki kişinin beni sevebileceğine hiç inancım yok. Çünkü ailemden sevgi görmedim.

Abim ve eşi ortaokulda sevgili olup çok uzun yıllar sonra 23 yaşında evlendiler. Allah bozmasın hala birbirlerinin gözlerinin içine bakarlar, bazen hala misafirlikte çaktırmadan bakışırlar gözlerinin içinin güldüğünü hissedersiniz. Yengem iyi ki beklemişim hala aşkım heyecanım aynı der, her gün hala türlü türlü tatlılar yapar abim için hem de heyecanla:).. benimde sevgilim var ama bende bile yok bu heyecanlar vallahi... Yani kısacası bu işler nasip.. bazısı abim gibi 13 yaşlarında bulur nasibini, bazısı 25-30...

Okula, kitaplarına kafa yor. :) Hobi edin, meslek edinme kurslarına git. Hiçbirini mi istemiyorsun? Okurken çalış para kazan! Sevgilin olsun ama evlilik için erken yaştasın. Hayatına bak.

Üniversite son sınıftayım ve 27-28'den önce evlilik bir kadın için fazlasıyla anlamsız. Genç yaşında bir ailenin daha sorumluluğunu alacaksın. Ayrıca kendi ailen kendi eşin de erkekler çocuk gibi olduğu için seni sıkacak. Gezip tozacak yaşlarda tutuşturacaklar eline bir bebek bak diyecekler. Ya da bir bez bir kova evimi temizle gelinsin sen diyecekler. Genç yaşta evlenenlere sor bakalım burada kaçı eziliyor? Kaçı küçük gelin diye görümce, elti, kaynana tribi yemiş? Nelerine karışılmış? Eğitim hayatları çalışma hayatları nasıl bitmiş?
Yorumuna saglik:KK52:

Back
X