Kk nın güzel anneleri tecrübe ve önerilerinize ihtiyacim var

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
828
123
Doğumuma az kaldi ve ben korkuyorum.
Normal istiyorum ama yapabilirmiyim bilmiyorum.
Evlendigim de uzun bir sure vajinusmusla ugrastim onu atlattik tedaviye basladik.Tedavi asamasinda vajinal muayene uzun sure olamadim sonrasinda da basbas çigliklarim hastaneyi ayağa kaldrdi her seferinde.

Ve hala da alisamadim.
Epidural dogum yapanlarin tecrubesine ihtiyacim var birde yapabilirsin diye motivenize.

Doğumu kolaylaştiran neler yapabilirim mesela????

Tesekur ederim şimdiden.
Rabbim sağlikla elimize almayi nasip et insallah.Amin.

Aynı durumdayız ben de 39+3 üm az kaldı doğumuma.aynı şeyleri ben de yaşadım vajinismus ve muayenede acı. Acı dolu bi çatı muayenesi geçirdim ama en son kararım normal doğum.şuan beklemedeyim. İş başa düşünce yapılır die düşünüyorum. Çok korkuyorum o ayrı :)

Hatta benzer bi konu açmıştım bebeğim iri normal doğum yapabilir miyim die genelde normal doğum u tavsiye ettiler.

Ne guzel karar vermıssiniz en azindan ben hala karar da veremedim
Istiyorum ama başarmak icin caba sarf etmiyorum .
Neyse bakalim hayirlisi diyip bekliycez o zaman rabbim kucaklarimiza almayi nasip etsin ins.
Çati muayenesi kacnci hafta da oldu cnm
Birde yuzme yuruyus extra bisi yaptin mi acaba

Kızlar Doğum sancılarınıza yakın leğene sıcak su yapın oturun sonra kalkın dolaşın evin içinde bir daha sıcak suya oturun birde ara ara gelen sancılar değilde hastaneye gittiğinizde tam sancılanmış olun Allah'ın izniyle doğurursunuz inşallah bu arada benim ilk gebeliğim Rabbim nasip ederse bende normal düşünüyorum inşallah sıcak suya oturma mevzusu eski bir arkadaşım vardı zamanında ondan duymuştum çok işine yaramış inşallah sizede yardımcı olur Ne bilim paylaşmak istedim kızlar ikinize de ayrı ayrı ayetel kürdi okudum

Dis cektirmekten hep korktum hala daha korkuyorum canm pek tatlidir ama ne zmanki disimin sinirleri disari cikti bayilcak duruma geldim oturdum disci koltuguna 3 tane dis cektirdim. Yani anlicagin o duruma geldigin anda herseyi yapabilirsin. Bende yeni evliyim ve hamileyim. 2 ay ilskide zorlandik ilk yaptigimizdada hamile kaldim :) hala iliskiden korkuyorum suan 12 haftaligim ama kendmi çok kastigim icin hic ilskiye girmedm hamileligm suresince :) bende normal ile dogm istiyorum ama bebek buyudukce dusuncem degisir mi bilmiyorum. Alttanda muayene hic olmadim ve hem korkuyorum hem utaniyorum acikcasi. Bence bi cesaret normal yap o an Allah o gucude verir gibi geliyo ama eger cok kotu olcak gbi hissediyosan ve sezeryan sansin varsa oylede yapabilirsin ama normalden sonra hemen ayaga kalkanlarida kiskaniriz gibime geliyo :) insallah dogru karar ile acısız kolay dogum gecirirsin cnim :)

Allah razı olsun canim.
Benimde ilk dogumum olaxak ins.
Bu sicak su olayini cok duymustum ama yapmaya cesaret edeemiyim bilmiyorum

Amin inşallah. 38de oldum muayeneyi. Doktor çatı müsait normal doğum yapabilirsin dedi. Çıkımda sorun yokmuş. Eğil kalk yaptım sadece.vücudumun her yanı ve çatı kemiklerim çok ağrıdığından bişey yapamıyorum. Eğilmede imkansız hale geldi artık.

Cümlemizden inşallah Balım yanında annen yada bir büyüğün muhakkak bulunacaksa yardımcı olsunlar yaparsın inşallah :)

Allah razı olsun canım. Valla sıcak suya oturma olayını yabancı bi vidyoda görmüştüm.kadın doğum öncesi sürekli yapıyordu. Sonra yine suda doğum yaptı. Doktoruma bi sorayım yarın :)

Catinin musait oldugunu 2 yanda kemik var ona gore mi anliyo acaba. Benm giriste 2 yanda kemik var cok sert musait olmicak mi acaba. Hep sna soruyorum kusura bakma :)

Allah razı olsun canım. Valla sıcak suya oturma olayını yabancı bi vidyoda görmüştüm.kadın doğum öncesi sürekli yapıyordu. Sonra yine suda doğum yaptı. Doktoruma bi sorayım yarın :)
Amin cümlemizden yaparsınız kızlarrr yaparız Allah'ın izniyle gözünüzde büyütmeyin kafanızı rahat bırakın

Bende 28 haftaligim cnm ama cati kemiklerim şimdiden agriyor bazan cok zorluyor dr m normal dedi ama.
Seninki yeni yeni zorluyormus bnde neden erken başladi ki acep

Catinin musait oldugunu 2 yanda kemik var ona gore mi anliyo acaba. Benm giriste 2 yanda kemik var cok sert musait olmicak mi acaba. Hep sna soruyorum kusura bakma :)
Canım girişte kemik nasıl var ? Vajinada kemik olmaz ki yumuşak doku gibi.Çatı kemikleri daha yukarda kalıyor olması lazım. Vajinanın bittiği yerde.doktor ileri kadar sokuyor elini aşağı yukarı hareket ettiriyor sağ soldan çok.popondan çıkacak gibi bi baskı hissediyosun hatta.

Bende 28 haftaligim cnm ama cati kemiklerim şimdiden agriyor bazan cok zorluyor dr m normal dedi ama.
Seninki yeni yeni zorluyormus bnde neden erken başladi ki acep
Yok benim de çoktandır çatı kemiklerim acıyor. 24 ten beri falan. Doktor bana da bişey olmaz dedi ama bazı arkadaşlara doktorları magnezyum vermiş iyi gelir die.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…