KK Yüzünden Evlilikten Soğuyanlar

eMu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
840
0
0
Konya
Merhaba

KK'ya kendi sorunuma çare ararken üye oldum ve ilk keşfettiğim yer ''Bir Derdim Var'' bölümü oldu burdaki yazıları okuyarak hem kendime hemde ileride olacak bir ilişkide ya da evlilikte neler yapmak en mantıklısı diye başlıkları okumaya başladım.Yazılanları okumak benim için şok etkisi gibiydi ,erkeklerin bu kadar sinir ,soğuk, itici ,vurdumduymaz ve bencil olduklarını gördükçeki büyük aşkla sevgiyle başlayan evliliklerde de bunun yaşanmasına şahit oldukça evlilikten korkan soğuk duran ben tamamen nefret eder hale geldim.

Herşeyi yapan erkek kopamayan kadın
Bizim sevmemizde mi sorun var ya da çok mu bağımlı hayatlar kuruyoruz
Ya da NE ?

Sorun; zaten derdi olan bir topikle çok fazla meşgul olmanız sanırım...

evlilik zaten cok iyi mukemmel birsey degildirki hatta daha fazla sorumluluk gerektiren bir olaydır cogu insan bunun farkına varamadan evleniyor ve yuku tasıyamıyor..genc kızlar kim daha once evlencek diye yarıs icindeler..evlenenleri goruyoruz ev cocuk es isler derken dahada yoruluyor zamanı gelince zaten olucak erken evlenipde sorumluluk tasımanın anlamı yok..kadında erkekde kendini hazır hissetmeli bence ozaman evlilik daha saglam yurur

kk yuzunden evlilikten sogumadım ben ama acele etmemeninde yararlı olacagını dusunuyorum burda yazılanları gordukce zarar degil faydalı aslında

Sorun; zaten derdi olan bir topikle çok fazla meşgul olmanız sanırım...

Bence bu bir sorun değil amaç doğrusunu görmeye çalışmak ve dengeyi bulmak.Ben evlenmemiş biri olarak bişeyleri ya yaşamam ya da duymam görmem lazım.3 maymunu oynamak adına buraya girmesem sorunlarıma çare olur mu sizce?

kk yuzunden evlilikten sogumadım ben ama acele etmemeninde yararlı olacagını dusunuyorum burda yazılanları gordukce zarar degil faydalı aslında

bencede faydalı aslında ama diğer arkadaş hatayı bana yüklemiş :uhm:

soğumayın elbette...
ama bilin ,yaşayın ,hissetmeye çalışın karşınızdaki sorunu ..
inanın büyük dersler çıkar kk dan ..
çeşit çeşit insan ,çeşit çeşit sorun .
hayat toz pempe değil ki,yaşamak pempe bulutlardan ibaret değil...
kötüyü görüp ,bilmeden, iyiyi göremez insan ...
tüm bunlara dayanarak ,buradaki genç kızların daha ayakları yere basan kararlar alıp,uygulamaya ortam hazırlayacağı,daha geniş bir çerçeveden dünyayı görebilecekleri bir ortam ...
gerçek şu ki , her birimiz diğerimiz için birer sanalız ama gerçek yaşamda bir gerçeğiz...
ve burada yansıyanlarda,hayata dair...
ders edinmek,bilinçlenmek,doğruyu görebilmek ve doğru adımları atabilmek için bir kılavuz gibi...

ben belli bir yaşa gelmiş biri olarak, bazen '' ne pempe imiş hayatım'' dedim ama üzerime düşen payı alıp, dersimi hala çalışıyorum bu platformda...
umarım anlatabildim emu:3:

Canım adı üstünde burası "derdi olanların" bölümü. Dolayısıyla sadece evliliği kötü giden şahısların yazdığı satırları okuyoruz. Ama sonuçta her kadın bir olmadığı gibi her erkek de bir değil. Burda okuduklarından ders alarak iyi bir seçim yapabilirsin belki bu yönde fayda sağlar sana...yerimseniben

Burada hatadan bahsetmek yanlış olur?
Sorunu sordunuz; fikrimi belirttim...

Gündüz vakti güneşin yoğun olduğu bir günde; bir süre balkona çıkarsanız; odanıza yeniden yöneldiğinizde; birden evin içini karanlık görürsünüz....
Ve bu durum bir süre böyle devam eder...

Sürekli "derdim var" bölümüne yoğunlaşırsanız; oluşacak durum yine buna benzer...
Kanaatimce, bu bölümü yine takip edebilirsiniz; ama daha az sıklıkla; arada eğlenceli bölümlerle ruhunuzu dinlendirerek...

KK da sorunlu kişiler geliyor gelen herkesin bir sorunu var, çok az kişi vardır ki sadece
gözlemlemek için gelsin yada kendi deneyimlerini paylaşmak aynı hataların tekrarlanmamasını sağlamak için gelsin, buraya gelipte bir derdini dile getirmemiş kişi yok denecek kadar azdır.

Şimdi belirli sorunları olupta bir araya gelen bir topluluk içinde heleki bir derdim var bölümünde insanda yazılanları okuyunca bir evliliğe karşı olumsuz bir ön yargı oluşması kadar doğal birşey yok. Ama bu çok mutlu masallardaki gibi mutluluklar yok demek değil ki. Evliliklerde insanlar çok tahamülsüz, ek olarak sadece karşılarındaki kişilerin değiştiğini düşünüyorlar kadın olsun erkek olsun halbuki iki tarafta değişiyor, hemde çoğu durumda 180 derece ama bu değişimi engellemek ve mutlu bir yuvayı kalıcı kılmak mümkün, herkes belirli dönemlerde belirli sorunlar yaşıyor, bu esnada eşleri bu kişilerin en büyük destekçileri ama nedense insanlar anlayışsızlaşıyor, karşısındakini hoş göreceğine, nispet yapıyor, misilleme yapıyor ve ilişkiyi yıpratıyorlar farkında olmadan. Karşılıklı hoş görü olmadan, iki kişide de merhamet ve vefa olmadan yapılan bir evliliğin mutsuzluk anlarını yaşatması kadar normal birşey yok.

Ayrıca buradaki sorunlu evlilikler baz alınmamalı, herks bir değil ki, herkesin kişiği olaylara bakış açısı, duyguları herşeyi farklı, bu yüzden bence insanlar sadece şunu düşünmeli evlilikten soğumak yerine, doğru kişi olmadan yapılacak bir evliliğin mutluluk getirmeyeceğini bu yüzden buna göre kendisine bir yol çizmesi gerektiğini. Sonuçta herkes evlenmek zorunda da değil, evlenmeden de mutlu olunabilir, ama içinde herzaman yaslanacak bir omza, kendinin ve eşinin bir parçasını taşıyan bir bebeğe duyulan özlem yoksa olabilir bu ancak. Bir soğukluk olmamalı insan doğru kararları doğru zamanlarda alabilirse ilerde pişmanlıklar yaşamaz, ama herkesin karşısına doğru kişi çıkacak demekte değil bu.

senin derdin dertmiki benim derdim yanında
asıl mesele olaylara yaklaşımdır senin için çok büyük olan dert bana saçma gelebilir burası bu yönden güzel bize büyük sorun gibi gelen şeye yorum yapılması ve farklı bakış açıları
ve seni neden korkutsun 1şey yaşayacaksan ondan kurtulamazsın ve sakin olup düşünmezsen atlarsan onu yaşarsın ve burda ö yaşadığın şeye yorum yapılıp senin görmediğin yönleri gösterenler çıkıp seni rahatlatabilir
tabiki aldatılmak ve dayak insanı korkutabilir ama seçimlerdir insanları insan yapan ona göre seçeceksin ki bizler eskiye göre oseçimlerde yinede şanslıyız 10 15 yıl önce boşanmadan söz edilemezdi bile şimdiyse umut herkeze

evlilikte sorun yaşayanların büyük kısmı evlenmeden öncede benzerlerini yaşıyor görüyor ama yinede evleniyor.sende ilişkinde evlenmeden önce yaşadığın olayları doğru taahlil edemezsen evlendikteen sonra sıkıntı yaşarsın.bazen yol yakınken dönmek gerek.işte bu yapılmıyor.

dikkat edersen evlilikte kadınlar artık daha aceleci ve ısrarcı.nezaman gelip beni isteyeceksiniz hadi evlenelim. talep hep ve önce kadınlardan e buda erkekleri soğutuyor tabi.

evli bayanlarda da evliliğim zarar görmesin diye aşırı bir alttan alma kendini ezdirme hali.bu durumdada yine araya soğukluk giriyor.hep diyorum biz nasıl istiyorsak onlarda karşılarında güçlü kişilikli kadınlar istiyor.

önce kendini sevmeli saymalı sonra sevgi ve saygı geliyor zaten karşıdan.unutma asla ve asla kimseye ben sensiz yaşayamam demeyecek hissettirmeyeceksin.insan psikolojisi bu.güçlünün güçsüzü ezmesi.ezmede ezdirmede.bak nasıl seviyeli bir evliliğin olacak.e bunlara rağmen olmadı mı olabilir.hayat uzun yoluna onsuz devam edersin.evlilik güzeldir hiç korkma

valla ben korktum açıkçası. :(
kaynanam bizi şöyle ayırdı, eşim kafamı gözümü dağıttı, kocam beni anlamıyor, ilgisiz, internetten arkadaşlık sitelerine üye oluyor, facebook hesabına kızları eklemiş vs. konularını gördükçe paranoyak olma yolundayım :)
bi de evlendikten sonra ne de olsa artık oldu bitti bundan sonra ne gerek var ilgiye, aşka o benim karım diye davranan erkekleri, ya da alan aldı artık beni diyip kendini salan hiç bir şeyden memnun mutlu olmayan kadınları görünce evlenmektense flört etmenin çok daha eğlenceli olduğunu düşünmeye başladım.

moon'un da dediği gibi acele etmemek lazım diye düşünüyorum. önceden okul bitince bi adım atarız resmiyete kavuşması için diyorduk ama ben bunu istemediğimi farkettim. bana 5 sene yetmedi hazır olmam için :/ sanırım bi 3-4 seneye daha ihtiyacım var. çünkü evlilik, gezip dolaşmak, flört etmek hatta aynı evde yaşamak gibi bile değil!

bence hayat tek renkten ibaret değil. hayatta griler siyahlarda var. bende bir kaç sorunumu paylaşmıştım. hatta bu bölüm bağımlılık yaptı. genelde girer okurum. arasıra küçük sorunlara rağmen evlendiğim için pişman değilim. diğer arkadaşların dertlerini okuyup aman benim ki de sorunmu canım diyorum. yada nekadar gereksiz şeylere takan insanlar var hayatta diyorum. sadece erkeklerde de sorun olmadığını biliyoruz. biz bu konu başlığında tek taraflı yorum yapabiliyoruz. erkeklere sorsak nelerden yakınacak bilmiyoruz bile.

kadınlar olarak çok ince ve ayrıntılı düşünüyoruz. erkeklerde genelde yüzeysel düşünüyor. bu gün kocam ses çıkarmıyor nedenki sorun kesin bende birşeyi yanlış yaptım herhalde diye düşünürken. kocada genelde uff nebiçim transfer yaptı gene benim takım, sürekli yeniliyor diye düşünüyor:).

yada nişanlılık döneminde çok kıskanç olan eş adayını görmezden gelip, evlendikten sonra nasılsa onun olacağım, artık kısıtlamaz diye yanılgıya düşüyoruz.

bence bu konulardan ders çıkarmalıyız. evlilik herşeye rağmen güzell.

valla ben korktum açıkçası. :(
kaynanam bizi şöyle ayırdı, eşim kafamı gözümü dağıttı, kocam beni anlamıyor, ilgisiz, internetten arkadaşlık sitelerine üye oluyor, facebook hesabına kızları eklemiş vs. konularını gördükçe paranoyak olma yolundayım :)
bi de evlendikten sonra ne de olsa artık oldu bitti bundan sonra ne gerek var ilgiye, aşka o benim karım diye davranan erkekleri, ya da alan aldı artık beni diyip kendini salan hiç bir şeyden memnun mutlu olmayan kadınları görünce evlenmektense flört etmenin çok daha eğlenceli olduğunu düşünmeye başladım.

moon'un da dediği gibi acele etmemek lazım diye düşünüyorum. önceden okul bitince bi adım atarız resmiyete kavuşması için diyorduk ama ben bunu istemediğimi farkettim. bana 5 sene yetmedi hazır olmam için :/ sanırım bi 3-4 seneye daha ihtiyacım var. çünkü evlilik, gezip dolaşmak, flört etmek hatta aynı evde yaşamak gibi bile değil!

batıda da evlilik kurumu neredeyse yok olma yolunda.
devletler cazip hale getirmek için uğraşıyorlar.
çünki yeni nesil çoğalmıyor,ülkenin geleceği tehlikede.
evlenmedikleri için çocuk yapmıyorlar ya da sahip çıkmıyorlar.

hep deriz değil mi aile toplumun en küçük parçasıdır diye.
neden bize ait bu küçük aile devletini kurmak istemiyor,ya da ayakta tutmaya çabalamıyoruz.

sabırsız ve bencil bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.
sokakta karşılaştığımız insanlar neden hep soğuk bir yüz ifadesi taşıyor,neden kimse kimseyi sevemiyor....

flörtle geçirilen 5-6 yıl ne kazandıracak?
gençliğimizi harcamaktan başka ve aile kurduğumuzda ki hevesleri baltalamaktan başka....
evlilik biribirini seven iki insanın kavuşması değil midir aslında....
ama biz bütün heveslerimizi,aşklarımızı evlenmeden yaşayınca ne kalır elde...
gerçek dünyaya gelince birbirimiz yemekten başka...

erkekler oturur pc başına,ya da tv....
yeterince gezip tozmuştur,hem daha ne kalmıştır ki yaşayacak...

kimseyi yargılamıyorum,biz hepimiz biriz.
hepimiz bu toplumun temel taşıyız...
bi 10 yıl önce öğrenci ve evlat vazifesindeki ben şimdi ebeveynim,topluma iyi bir birey yetiştirme çabasındayım...

nasıl yaşıyor olsak da biz bir zinciriz,ve toplumdan kendimizi koparamayız....

bu denli önemli bir vasfımız varken,bu güzel gençlik yıllarımızı harcayamayız...

ayrıca olumsuz örnekler geneli kapsamamaz.
burda çok var,çünki dertleşme yeri...

olumsuzluklara takılmak yerine iyi bir yuva nasıl kurulur,nasıl korunur araştırıp öğrenmeli...
illa ki işe yarayacak bir şey vardır bizim için...

herkese mutlu,huzurlu bir ömür diliyorum....

batıda da evlilik kurumu neredeyse yok olma yolunda.
devletler cazip hale getirmek için uğraşıyorlar.
çünki yeni nesil çoğalmıyor,ülkenin geleceği tehlikede.
evlenmedikleri için çocuk yapmıyorlar ya da sahip çıkmıyorlar.

hep deriz değil mi aile toplumun en küçük parçasıdır diye.
neden bize ait bu küçük aile devletini kurmak istemiyor,ya da ayakta tutmaya çabalamıyoruz.

sabırsız ve bencil bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.
sokakta karşılaştığımız insanlar neden hep soğuk bir yüz ifadesi taşıyor,neden kimse kimseyi sevemiyor....

flörtle geçirilen 5-6 yıl ne kazandıracak?
gençliğimizi harcamaktan başka ve aile kurduğumuzda ki hevesleri baltalamaktan başka....
evlilik biribirini seven iki insanın kavuşması değil midir aslında....
ama biz bütün heveslerimizi,aşklarımızı evlenmeden yaşayınca ne kalır elde...
gerçek dünyaya gelince birbirimiz yemekten başka...

erkekler oturur pc başına,ya da tv....
yeterince gezip tozmuştur,hem daha ne kalmıştır ki yaşayacak...

kimseyi yargılamıyorum,biz hepimiz biriz.
hepimiz bu toplumun temel taşıyız...
bi 10 yıl önce öğrenci ve evlat vazifesindeki ben şimdi ebeveynim,topluma iyi bir birey yetiştirme çabasındayım...

nasıl yaşıyor olsak da biz bir zinciriz,ve toplumdan kendimizi koparamayız....

bu denli önemli bir vasfımız varken,bu güzel gençlik yıllarımızı harcayamayız...

ayrıca olumsuz örnekler geneli kapsamamaz.
burda çok var,çünki dertleşme yeri...

olumsuzluklara takılmak yerine iyi bir yuva nasıl kurulur,nasıl korunur araştırıp öğrenmeli...
illa ki işe yarayacak bir şey vardır bizim için...

herkese mutlu,huzurlu bir ömür diliyorum....

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

genç kızlar bence çok şanslı önceden az çok evlilikle alakalı sorunları bilmek iyidir!akıllı kızlar bunları okuyup kendilerini daha iyi tanıyıp eş seçimini isabetli yapar romantiklikten ve hayalden uzak, tabi en önemlisi hayattan beklentisi nedir? Sorusuna evlenmeden önce karar verebilmesi,birde hayatının merkezini sadece erkeklerin kaplamaması

doğru insanı bulmak önemli olan,bulamamışsan zaten kk ya gerek yok anlamak için..
ben okudukça eşimin ve evliliğimizin kıymetini daha iyi anlıyor,daha sıkı tutunuyorum bir de bu açıdan bakın..

Şahsen evlilik kurumuna son derece karşıyım. Devletin müdehalesi olan herşey kurumaya solmaya mahkum. İki kişinin özeline yasalar otoriteler bürokrasiler engel koyuyor engel kaldırıyorlar. Daha saçma birşey olamaz. Tapu veriyorlar bir de evlilik cüzdanı adı altında. İnsanlar mutsuz çünkü insanlar özgür değil. Hiç kimse istediği şeyi yapamıyor. İstediği meslekte değil, istediği hayatı yaşayamıyor vs. Aile kavramı da olmasın zaten. Bir çocuk büyürken sadece anne babasına bakarak büyüyor. İki tip insandan harmanlanıyor. Kabile gibi ortam olsa çocuk herkesten faydalansa fena mı olurdu. Çeşitlilik doğardı. Boşanma faslı olmasa dul kalanlar kınanmasa fena mı olurdu kadınlar daha az acı çekerdi. Dünya nüfusu gittikçe artıyor bir kere, gün gelecek adım atamayacağız. Herkes çocuk yapmasın. Kaldı ki her yumurta her sperm bir zahmet karşılaşmasın da. 10 tane çocuk doğurdun diyelim elverişsiz yumurta ve spermlerle. 10 u da işe yaramaz. Fakat 11. einstein olabilir. Yumurtalar ve spermler izlenmeli en kaliteli olanlar bir araya getirilmeli ki doğurmanın bir amacı olsun. Tıp ilerledi deniyor bu neden yapılmıyor o zaman. Saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz anca, birinin çıkıp 3 çocuk yapın öğüdünü farz kabul edenler bile gördüm ben burda.

Kk yüzünden değil evliliğinde aslen sorunlu olduğu halde dışarıya karşı kuyruğu dik tutmak uğruna evliliği çok güzelmiş gibi davranan arkadaşların veya annelerimizin, teyzelerimizin bizim evde kalmamız için anlattığı süslü evlilik rüyalarının,aslında doğru olmadığını gördüğünüz için bir soğuma veya korkma oluyor.

Hep diyorum evlilik öyle amerikan romantik komedi filmleri gibi değil ve birkez daha doğru olduğunu gördüm.. Öyle elele beraber uyumalar, öpüşmeler, şamdanlı akşam yemekleri, hergün çiçeklerle, hediyelerle gelen bakımlı, tatlı, karısının bir surat asmanında dünyası yıkılan,seve seve karısına yardım eden kocalar, beraber yapılan harika tatiller,ömür boyu hiç eksilmeden süren aşk ve ilk günkü heyacanıyla devam eden evlilik.

Büyüklerimiz bize hep böyle yansıttığı için böyle pembe hayyallerle süslü aslında olmayan bir evlilik hayal edildi ..

Soğudum diyenler aslında gerçeği görüyorlar. Böyle işte birçoğu böyle.

Ki ben en güzel, en böyle yapış yapış hallerin ilk yılda olduğunu sanırken meğersem en çok kavga ilk yılda oluyormuş. Birtek bunda yanıldım ve şok oldum desem yeridir.

Ama burası çok yararlı bir bölüm en azından evliliği çok başka şekilde hayel eden kişiler için. Ayakları yere bastı, evliliğin ne olduğunu, ne olacağını, karşılaşabilecek sorunları ve yapılması veya yapılmaması gerekenleri gördü.

Şanslıyız ki yaşamadan en olumsuz halleri tecrübe ettik ve tavsiyeler okuduk..

Korkmak soğumak yerine ders alıp yola öyle devam etmek en güzeli..

Saygılar sevgiler :))

Back
X