Kk'nın yardımcı melekleri banada yardımcı olun:(

Froz2929

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
8
5
1
35
Merhaba sevgili arkadaşlar ben 29 yaşında iki çocuk annesi 6 senelik evli bayanım. Eşim ile kaçarak evlendim ailem istemediği için ön yargılı davrandıkları için mecbur kaldım. Tabi sonradan cok pişman oldum onları üzdüğüm için vicdan azabı çok yaşadım. Çok şükür hemen düğünüm oldu ve aile arasında küslük vs. kalmadı.

Tabi zaman geçtikçe daha çok ailemin yokluğunu hissettim canım sıkılınca kapılarını çalamıyorum yada bana akşam yemeğe gelin diyemiyorum bunun eksikliği 6senedir hep içimde ukte Rabbim sevdiklerimiz ile sınamasın hiçbirimizi.

Çok güzel giden bir evliliğim var eşim dünya iyisi. Ailesiyle zaman zaman problemler yaşadıysam da geçici şeylerdi. Ben 7ay önce doğum yaptım benim 8senedir ara ara panik atak anksiyete sorunlarım oluyor belli dönemler ilaç kullanıp doktor kontrolünde bıraktım. En son hamile kalınca yine ilacı kesmiştim şimdi yine üstümde bir ağırlık bi gel gitli korkular var ve iştahsızlık kilo kaybı yaşadım. Avm vs.gidince nefessiz kalma gibi şeyler var ve buna benzer psikolojik sıkıntılar.

Daha önce ilaç ilk başladığımda yan etkilerinden dolayı ilk 20 gün çok zorlandım kv sağolsun yardımcı olmuştu.

Ailem uzakta olduğu için ve bana gelme şansları olmadığı için tek başımayım, bende diğer çocuğumdan dolayı gidemiyorum. İlaca başlamak istemiyorum çünkü bebegim var ve onunla ilgilenecek kimsem yok. Eşim yoğun çalışıyor kv de baya kalabalık uzun sürede öyle olucak, sizce kendi kendime aşabilirmiyim? Genelde ilaçsız geçmez vs.deyip benim moralimi bozuyolar ama ben ilaçsız yenmek istiyorum başarabilirmiyim sizce, yada ne gibi tavsiyeleriniz olur? Bana da güzel fikirleriniz ile yardımcı olun yada ne yapmam gerektiği ile ilgili şimdiden çok sağolun var olun.

Bu sene o lanet hastalığa yakanlandım ilk atağım çok kötüydü 1 gece boyınca acilde yattım sürekli hava verildi daha sonra 2 kez daha acillik oldum yine aynı şekilde o hava maskesi sayesinde atlattım daha sonra kendime hep telkinde bulundum evet şuan nefes alamıyorum kalbim yerinden çıkacak ama ölmeyeceğim sadece atak geçiriyorsun diye diye çok şükür bin şükür uzun zamandır atak olmuyorum sende kendine telkinler ver şuan atak geçiriyorum bir kaç dakika içinde bitecek de inan bana o zaman geçiyor

Ailenizle neden görüşeniyorsunuz? Küslük kalmadı demişsiniz. Benim de üni zamanında anksiyete problemim vardı, atak geçirdikçe acile koşuyordum. Bir gün doktor bana “ilaçlara ve buraya şartlama kendini, ilaç falan vermiyorum artık sana. Git istersen saçını başını yol. Sonunda ölecek değilsin” dedi.
Sinirlenmiştim ama o günden sonra çok nadir atak geçirdim.
Velhasıl; şartlamayın kendinizi ilaçlara. Kesinlikle isterseniz atlatabilirsiniz. Konunun uzmanı değilim, olanlar yazacaktır illaki ama psikoterapiye de başvurabilirsiniz

Bu sene o lanet hastalığa yakanlandım ilk atağım çok kötüydü 1 gece boyınca acilde yattım sürekli hava verildi daha sonra 2 kez daha acillik oldum yine aynı şekilde o hava maskesi sayesinde atlattım daha sonra kendime hep telkinde bulundum evet şuan nefes alamıyorum kalbim yerinden çıkacak ama ölmeyeceğim sadece atak geçiriyorsun diye diye çok şükür bin şükür uzun zamandır atak olmuyorum sende kendine telkinler ver şuan atak geçiriyorum bir kaç dakika içinde bitecek de inan bana o zaman geçiyor
Cevabınız için çok sağolun inşallah sizde çok iyi olursunuz . Ben hep hemen ilaca sığındım bu sefer kendi kendime düzelmek istiyorum. Bide iştahsızlık durumunu da aşmam lazım bu hastalık yeme bozukluğuna sebep oluyor.

Ailenizle neden görüşeniyorsunuz? Küslük kalmadı demişsiniz. Benim de üni zamanında anksiyete problemim vardı, atak geçirdikçe acile koşuyordum. Bir gün doktor bana “ilaçlara ve buraya şartlama kendini, ilaç falan vermiyorum artık sana. Git istersen saçını başını yol. Sonunda ölecek değilsin” dedi.
Sinirlenmiştim ama o günden sonra çok nadir atak geçirdim.
Velhasıl; şartlamayın kendinizi ilaçlara. Kesinlikle isterseniz atlatabilirsiniz. Konunun uzmanı değilim, olanlar yazacaktır illaki ama psikoterapiye de başvurabilirsiniz
Ailem ile görüşüyorum onlar yurt dışında annem ve babam yaşlı baya ve senede bir kez 1 aylığına gelebiliyolar ancako zaman uzun uzun görüşebiliyoruz onun dışında görüntülü konuşuyoruz.
Evet çok kötü bir hastalık. Terapi için araştırıyorum aklımda o da var eşim ancak çocuklara bakması gerek onun için bekliyorum aslında en büyük derdim sanırım yalnızlığım...

Bir arkadaşımın annesi panik atağı yüzünden, vücudundaki hastalık ağrısının 5 katını çekti 1-2 gün önce. Doktor doktor gezdiler ağrının sebebini anlamak için. Sonunda panik atağın arttırdığı çıktı. Ama hala ilaç kullanmıyor. İlaçlarıns adece bastırdığını, geçirmediğini söylüyor. Tamamen geçmiyorsa, sizde kendinize sürekli bunun sizi öldürmeyeceğini söyleyerek mesafe kat edebilirsiniz. Çocuklarınız var, her an her atakta yanınızda biri olmayacak. Bence baş edebilirsiniz, etmelisiniz.

Bir arkadaşımın annesi panik atağı yüzünden, vücudundaki hastalık ağrısının 5 katını çekti 1-2 gün önce. Doktor doktor gezdiler ağrının sebebini anlamak için. Sonunda panik atağın arttırdığı çıktı. Ama hala ilaç kullanmıyor. İlaçlarıns adece bastırdığını, geçirmediğini söylüyor. Tamamen geçmiyorsa, sizde kendinize sürekli bunun sizi öldürmeyeceğini söyleyerek mesafe kat edebilirsiniz. Çocuklarınız var, her an her atakta yanınızda biri olmayacak. Bence baş edebilirsiniz, etmelisiniz.
Edebilirim değil mi Allahın izniyle inşallah edicem dedikleriniz ile kendimi telkin edicem inşallah başarırım bende herkes gibi normal bi şekilde korkusuzca yaşarım. Çok sağolun

Siz isterseniz neden olmasın.başkalarının me dediği değil sizin ne hissettiğiniz önemli hele ki iki yavrunuz var bi anne isterse çocukları için yine yapar

Siz isterseniz neden olmasın.başkalarının me dediği değil sizin ne hissettiğiniz önemli hele ki iki yavrunuz var bi anne isterse çocukları için yine yapar
İşte sorun burda hep başkaları ne der ne olur diye diye bu hastalık ile tanıştım 8senedir uğraşıyorum ilaç ile yol alıp tekrar yolda kalıyorum bu sefer ilaçsız atlatmak başarmak istiyorum. Hani bende evet ilaçsiz yendim demek istiyorum inşallah dediğiniz gibi başarırım

İşte sorun burda hep başkaları ne der ne olur diye diye bu hastalık ile tanıştım 8senedir uğraşıyorum ilaç ile yol alıp tekrar yolda kalıyorum bu sefer ilaçsız atlatmak başarmak istiyorum. Hani bende evet ilaçsiz yendim demek istiyorum inşallah dediğiniz gibi başarırım

Yaparsınız İnan’ın sadece yürekten istemeniz yeter.ah o millet ne der lafı hep başımızı yaktı

Yaparsınız İnan’ın sadece yürekten istemeniz yeter.ah o millet ne der lafı hep başımızı yaktı
İnşallah caanı gönülden istiyorum. Hiç unutmam eşimin halasının kızı evli 32 yaşında kendisi ben hamileyken heryerde aaa o hasta değilmiydi ilaç kullanıyodu şimdi ikinci çocuğa nasıl bakicak vs.gibilerinden dahada kırıcı şeyler söylemiş kulağıma gelince çok ağlamıştım 5aylik hamileydim. Ve onun iki evladını annesi babası büyüttü ve ben iki evladımı tek başıma büyüttüm binlercekez şükürler olsun hep Allahın yardımı ile işte insanlar keşke hu kadar kırıcı olmasa çok sağolun varolun

Vallahi bir anne istese çocukları için aslanlarla bile dövüşür.

Siz neden her şeyi bu kadar kafanıza takıp kendinizi hasta ediyorsunuz ki yani canınıza yazık. Hala kızı öyle dedi yazmışsınız eee dediyse dedi ne okacak hala kızı kim ki dışkapının mandalı. Boşvermek bu kadar mı zor? Siz boşvermeyi öğrenin. Yok yapamicaksanız da alın elinize telefonu kim ne dediyse arayın hesabını sorun. Misal bu kadıba sen de böyle demişsin de sana ne benim çocuğumdan da ilacımdan da, sana mı sordum? diyin.

Vallahi bir anne istese çocukları için aslanlarla bile dövüşür.

Siz neden her şeyi bu kadar kafanıza takıp kendinizi hasta ediyorsunuz ki yani canınıza yazık. Hala kızı öyle dedi yazmışsınız eee dediyse dedi ne okacak hala kızı kim ki dışkapının mandalı. Boşvermek bu kadar mı zor? Siz boşvermeyi öğrenin. Yok yapamicaksanız da alın elinize telefonu kim ne dediyse arayın hesabını sorun. Misal bu kadıba sen de böyle demişsin de sana ne benim çocuğumdan da ilacımdan da, sana mı sordum? diyin.
Evet çok doğru diyorsunuz fakat işte bazen mücadele etmekten yoruluyorum hani kırılgan ve çok duygusal bir yapımda var. Boşver diyorum kendime 10 dk sonra ama neden ki diyorum o dediğinizi yaptım ve bana dönüp e yalanmı hastasın işte ilaç kullanıyosun deyince bastıra bastıra dahada gerilmiştim, tabi üstüne 1sene olucak nerdeyse daha da üzerine gidiyorum en büyük hatayı o zamanlar doktora gidince söylemekle yaptım bana ders oldu baş ağrısa denmemeli.

Bu arada böyle sizin gibi kesin umursamayan ve tavrı net olmayı inşallah başarırım bende

Allahn izniyle gecer canim, ilac cozum olsaydi insanla 10_15 sene kullanmazdi, bende 6 ay kullandim annemin vefatindan sonra azaltarak biraktik ama birakirken zorlanmstim vucudum ilaci ariyordu titreme darlanma basdonmesi yasadim doktora tekrar gidip dayanamicm ilac yazin demistim yazmadi o etkilerde gececek dedi iyiki ılac vermemis her atak geldignde kendimi sokaklara yada mesgul olack bi ise verdim evlendim ataklarm azaldi cok sukur sende atlatirsin insallah beynin bir oyunu

Allahn izniyle gecer canim, ilac cozum olsaydi insanla 10_15 sene kullanmazdi, bende 6 ay kullandim annemin vefatindan sonra azaltarak biraktik ama birakirken zorlanmstim vucudum ilaci ariyordu titreme darlanma basdonmesi yasadim doktora tekrar gidip dayanamicm ilac yazin demistim yazmadi o etkilerde gececek dedi iyiki ılac vermemis her atak geldignde kendimi sokaklara yada mesgul olack bi ise verdim evlendim ataklarm azaldi cok sukur sende atlatirsin insallah beynin bir oyunu
İnşallah geçer bende herkes gibi ilaçsız hayatıma devam ederim güçlü bir şekilde çok sağolun varolun. İnşallah sizde birdaha yaşamazsınız atak vs. Allah kimseyi hiçbirimizi sağlığı ve sevdikleri ile sınamasın inşallah

Back
X