KK'nün geleneksel atar gider yorumcuları..

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
Sıkı bir yorumcu değilim bu forumda. Birkaç soru birkaç yorum o kadar. Ama sosyoloji alanında yaptığım çalışma için özellikle 'bir derdim var' bölümüne hergün periyodik olarak bakar yorumlara göz gezdiririm. Bu forumdan hareketle hayatına yön veren onlarca kadın var. Ve bu kadınlara yön veren diğer yorumcular.

Sorun şu ki; Bu forumda dertli sorulara verilen çoğu çözüm önerisi hayattan kopuk, gerçekten bağımsız, ayakları yere basmayan önerilerden oluşuyor. Eltim bana kaşını kaldırdı diyene, patlat kaşını; kayınvalidem bana bağırdı diyene, gitme bir daha o densize; eşim bana kes lan dedi diyene, boşan hemen o şerefsizden! gibi basit, kavgacı, prensesvari yorumlarla çok fazla karşılaşıyorum. Bu yorumları yapanları yorum yaparken daha gerçekçi olmaya davet ediyorum. Zira kadınların duygusallığı yaşadıkları dertle birleşince bu yorumları mantık süzgecinden geçirmesini olanaksız kılıyor.

Hep bir kavgalar hep bir üste çıkmalar hep bir ağzının payını vermeler.. Paragraflar çok basit bir şekilde döşense de kendisine bağıran kayınvalidesine gitmeyip tavır alan gelinin yaşamı birkaç saçma paragraf yüzünden acıklı bir romana dönüşebilir. Birkaç yorumla dize gelip hemen kv sine küsen yoktur demeyin. Hergün onlarca konu açılan bu forum bunca rağbet görülüyor açılan her konu anında karşılık buluyor ve bu sirkülasyon değişmiyorsa yazdığımız yorumların sorumluluğu bizi korkutmalı. Bizi gerçeğe daha yakışır, ayakları daha yere basar yorumlara itmeli.

haklı olduğunuz konular olsa da şunu da gözlemlemişsinizdir diye tahmin ediyorum.

aynı konuya çok farklı bir bakış açısıyla olumlu yorum yazan kişiler de oluyor.

hatta tamamen farklı öneriler sunan da oluyor.

bu durumda da kişi aslında tek bir yöne yönlendirilmemiş oluyor. eğer ki konu sahibi bir yorumu seçip davranışını şekillendiriyorsa da o yine onun takdiri oluyor.

Begenmedigin forumda ne duruyorsun yar saclarin lule lule yavrum sana gule gule :KK14:

Bu yorumda yazının açıklayıcı örneği olarak dursun bir kenarda. Neden körler sağırlar birbirini ağırlamak zorunda. Neden olağan bulunan yanlışlar kabullenilmek zorunda. Neden insanların hayatına kast eden yorumların değişmesi için değil değiştirmeye çalışanların gönderilmesi için uğraşılmak zorunda. Daha çözüm odaklı düşünmeye çalışın.

bu konudan konuya göre değişiyor bence.
sadece burdan aldığı gazla hareket edecek insan aklına zaten şaşarım. burası başka bi bakış açısı benim göremediğim bişey mi var diye insanların birbirine sorup fikir aldıkları bi yer diye düşünüyorum.

haklı olduğunuz konular olsa da şunu da gözlemlemişsinizdir diye tahmin ediyorum.

aynı konuya çok farklı bir bakış açısıyla olumlu yorum yazan kişiler de oluyor.

hatta tamamen farklı öneriler sunan da oluyor.

bu durumda da kişi aslında tek bir yöne yönlendirilmemiş oluyor. eğer ki konu sahibi bir yorumu seçip davranışını şekillendiriyorsa da o yine onun takdiri oluyor.

Evet farkındayım fakat özellikle boşanma konularında çok hassas olması gereken hanımlar esip gürlüyor atıp tutuyorlar. Olayı sadece kadının ağzından dinliyoruz. Filmlerde katilin ağzından anlatılan olaylar bize katili bile sevdirmiyor mu?

Kadının objektif bakması misalen boşanma arefesindeki biri için imkansıza yakındır. Bu yüzden yorum yapanların atar yapmadan önce daha nazik ve düşünceli olması gerekiyor. Zaten tek yelpaze olsun demiyorum bu forum için. Fakat değişen bir insan hayatı ise daha fazla dikkate değer.

Bu yorumda yazının açıklayıcı örneği olarak dursun bir kenarda. Neden körler sağırlar birbirini ağırlamak zorunda. Neden olağan bulunan yanlışlar kabullenilmek zorunda. Neden insanların hayatına kast eden yorumların değişmesi için değil değiştirmeye çalışanların gönderilmesi için uğraşılmak zorunda. Daha çözüm odaklı düşünmeye çalışın.
Aynen "cuk" diye oturdu. Senin yazına anında bir örnek.. Cehaletten başka bir şey değil.

Abet buraya yazanların hepsi dertli.

Bir kısmı artık son raddeye gelmiş, bıçak kemiğe dayanmış şekilde buraya gelip derdini anlatıyor. O zaman biz de kendini ezdirme artık tavrını koy/haddini bildir/boşan diyoruz.

Bir kısmı çözülebilecek orta şeker dertler. Burda tabi ki çözüme yönelik yorumlar yapılıyor. Mesela ortada çocuk varsa, ya da orta halli bir dertse bir aile terapistine gidin şeklindeki yorumlar fazlaca oluyor iyice incele sonra istatistik yap.

Bir de derdini seveyimlik konular var. Onlara da kafa bulup geçiyoruz.

Kapi acik arkani don ve cik bebisim :KK14:

Bekara karı boşamak kolay ondan dolayı ağzına aklına ilk geleni söylüyo sevgili üyeler. Ona kalırsa konu sahibeleri de yorumları kale almıyo kendi bildiğini okuyo üstüne yorum yapanlara atarlanıyo. Kötülediği kocasına laf söyletmiyo. Ozaman niye kötülüyon alla alla.

Bu sosyologlardan da sosyal.deneylerinden de bana bay geldi kk deney maymunu tedarik yeri gibi oldu

Hayattan kopuk olduğunu düşündüren ne? Ha konu sahiplerinin gerçeklerine ne kadar uyar bilemem ama ben kendim yapamayacaģım hiçbir şeyi kimseye akıl olarak vermem, ben akıl verdim diye de hemen kocayı bosayacak insanlar varsa da diyecek lafım yok,burda amaç farklı bakış açıları görmek, hepsini okur mantığından süzer ve yoluna bakar kisi

Hep de sosyolojik arastirma cikiyor bu basliklarin altindan ya.

Begenmeyen okumasin.

Valla asil ayaklari yere basan kadinlar o yorumlari yapanlar, ki ben oyle degilim.

Zaten kkda 4 grup var, biri elestirdiginiz. Biri daha sakinler, biri ezik diye tabiri caizse adlandiracagimiz dayaga falan doymayanlar, son olarak hicbirini begenmeyen ve ben buraya nerden geldim ben farkliyimcilar.

Size ne
Ben beyaz derim siz siyah dersiniz konu sahibi gri yi uygulamaya karar verir
Bu forumda kurallar cercevesinde her türlü yorum yapılabilir
Konu sahibi de onları kendi hayatının elverdiği ölçüde uygulamaya çalışır ya da hiç önemsemez bu kendinin bileceği iş
Zaten yanlış bir yorum olduğu zamanda yetkili kişiler gerekli uyarı yapıp ceza verirler

bu konudan konuya göre değişiyor bence.
sadece burdan aldığı gazla hareket edecek insan aklına zaten şaşarım.
İnsanlar tabi ki burdan aldıgı gazla hareket etmiyordur. Ancak buraya konu açıyorsa buraya yazılan yorumlardan etkilenecek kadar çaresiz demektir. Ve burada yapılan çoğunluk yorumlardan mukakkak etkilenir.

Hanımlar,
hemen başlamışsınız kapı açık, kime ne demeye. Bir eleştiri getirilmiş lakin üyeler hakkında konu açmak yasak ve topiğinde gidişatı belli, herkes üstüne alınıp polemiğe girecek.

Konu bu sebeple kapatılmıştır.

Back
X