Klasik kaynana mı? ben mi hata yapıyorum....

cimcime22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
237
1
46
Diğer
Hemen konuya giriyorumm arkadaşlar amacım hatanın kimde olduğunu çözmek........
Ben 6 aylık evliyim ve eşimin ailesine yakın oturuyoruz.Kayınvalidem gündüz işi olduğu için eve 2 3 gibi geliyor..Ben gündüz onlara hiç gitmiyorum çünkü canım sıkılıyor evimde daha rahat ediyorm yatıyorum kalkıyorum.Eşim geldiği zaman akşamları beraber gideriz yalnız hiç gitmem... haftada illakii birkaçkez görüşülür ama ne zaman 1 hafta aramaz sormaz gitmezsek suratları düşer laf sokarlar....Bu durumdan çok rahatsız oluyorum evimiz yakın diye haftada bi kaç gün görüşmek zorunda mıyız biz.....hafta sonlarıda misafir çıkarıyo eşim kızıncada bozuluyor biz yeni evliyiz beraber vakit geçirmek istiyoruz ama düşünmüyorlar bunu 6 aylık evliyiz ama nişanlılık dnemimizde hiç görüşemedik 2 3 sene de toplasak 5 defa gelebilmiştir ayrı şehirlerdeydik...eşim takma diyor ama ister istemez takıyorum

gelip gitme sorunu....

eşin takma diyorsa takma,
eşinle birlikte gidiyormuşsun, güzel...
sana gündüz de gel gel diye baskı yapıyorlarmı?hayırsa sorun yok..
haftada bir kez gitmek iyi bir ayardır..zamanla o da seyrekleşir

burada hata veya hatalı diye bişey sözkonusu değil..
belli ki sizleri görmek istiyorlar..
ilk zamanlarda böyle görüşme durumları olur
sonra bir rutine oturacaktır,sanırım çalışmıyorsun..
işi gücü bahane etmek açısından soruyorum..

Gitme diyemem çünkü zaten seyir böyleymiş.. aksi olursa birden çok bozulurlar gerek yok boş yere gerginliğe.. laf söylendiği zaman kulaklarını tıka tek olumlu yapabileceğin bu çünkü.. olmadı şakayla karışık hafiften çıtlatıver birşeyler.. birisinin başından geçmiş gibi " falancanın kaynanası sık sık geliyomuş ay yeni evliler halbuki bence de gitmemeli lazım" (misal bu tabi bunun size uygun olan cümlesi) şeklinde aksettirebilirsiniz.. kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi... elbet o da kendine ucundan bir pay çıkartacaktır sevgili arkadaşım..

Hemen konuya giriyorumm arkadaşlar amacım hatanın kimde olduğunu çözmek........
Ben 6 aylık evliyim ve eşimin ailesine yakın oturuyoruz.Kayınvalidem gündüz işi olduğu için eve 2 3 gibi geliyor..Ben gündüz onlara hiç gitmiyorum çünkü canım sıkılıyor evimde daha rahat ediyorm yatıyorum kalkıyorum.Eşim geldiği zaman akşamları beraber gideriz yalnız hiç gitmem... haftada illakii birkaçkez görüşülür ama ne zaman 1 hafta aramaz sormaz gitmezsek suratları düşer laf sokarlar....Bu durumdan çok rahatsız oluyorum evimiz yakın diye haftada bi kaç gün görüşmek zorunda mıyız biz.....hafta sonlarıda misafir çıkarıyo eşim kızıncada bozuluyor biz yeni evliyiz beraber vakit geçirmek istiyoruz ama düşünmüyorlar bunu 6 aylık evliyiz ama nişanlılık dnemimizde hiç görüşemedik 2 3 sene de toplasak 5 defa gelebilmiştir ayrı şehirlerdeydik...eşim takma diyor ama ister istemez takıyorum

Sen mümkün olduğunca tarafsız olmaya bak.Ne güzel eşin olması gerektiği gibi senin yanında bunu tersine çevirmemek için mümkün olduğunca sen sinirlenme tepki gösterme zaten eşin gereken cevabı veriyor sen her zaman eşini annesiyle olan sorunlarda başbabaşa bırak sonra sen kötü olma:34:

gelip gitme sorunu....

eşin takma diyorsa takma,
eşinle birlikte gidiyormuşsun, güzel...
sana gündüz de gel gel diye baskı yapıyorlarmı?hayırsa sorun yok..
haftada bir kez gitmek iyi bir ayardır..zamanla o da seyrekleşir

burada hata veya hatalı diye bişey sözkonusu değil..
belli ki sizleri görmek istiyorlar..
ilk zamanlarda böyle görüşme durumları olur
sonra bir rutine oturacaktır,sanırım çalışmıyorsun..
işi gücü bahane etmek açısından soruyorum..

teşekkür ederim cvp için
çalışmıyorum evlenmeden önce eşim annesinin çok soğuk olduğunu okuldan geldiğinde (başka şehirde okuyordu )hoşgeldin oğlum deyip işine devam edermiş..Şimdi küstüm küstüm diye sürekli söyleniyor öldükmü kaldık mı diye aramıyorsun sormuyorsun diyor eşim sabah 7 akşam 8 eve geliyor haliyle gidemez kızım sana söylüyorum gelinim sen işit hesabına getiriyor....haftada bir gitmemiz sorun oluyor daha fazla istiyorlar

Son düzenleme:
Gitme diyemem çünkü zaten seyir böyleymiş.. aksi olursa birden çok bozulurlar gerek yok boş yere gerginliğe.. laf söylendiği zaman kulaklarını tıka tek olumlu yapabileceğin bu çünkü.. olmadı şakayla karışık hafiften çıtlatıver birşeyler.. birisinin başından geçmiş gibi " falancanın kaynanası sık sık geliyomuş ay yeni evliler halbuki bence de gitmemeli lazım" (misal bu tabi bunun size uygun olan cümlesi) şeklinde aksettirebilirsiniz.. kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi... elbet o da kendine ucundan bir pay çıkartacaktır sevgili arkadaşım..

Eşim saolsun arkamda ama bazen sıkılıyorum...Kimsem de yok bulunduğum şehirde...Sürekli laf sokuşturmalar bunaltıyor Kaynım bugün eşimle konuşuyordu kalkmak istedik oturun dediler siz bize gelin dedi eşim kaynımda davet et gelelim dedi bende davetlemi geliyor dedim (beklediği cevap buydu zaten)o zaman 1 haftadır neden gelmiyorsunuz dedii....

şimdi nasıl şekil alırsa öyle ilerler.sonra içinde uhde olur.gitmezsen ozzaman sorun olur.tabi onlardada yeni gelin heyecanı olabilir tanımıyorum ama sonrada derler önceden böyleydi şimdi ne oldu die.

bu arada klasik bnce :))

Son düzenleme:
ewler yakınsa kayınvalideler illaki gelin hanımların gelip gitmesini kalmasını istiyor canım maalesef...bizlerin kendi ewimizde rahat ettiğimizi başka biyerde pek fazla rahat edemediğimizi anlayamıyorlar maalesef...rahat edemediğimizi dile getirsek bile burasıda senin ewin diyorlar:9: ben bu sorunu ilk 2 ay yaşadım ve gerçekten çook bunaldım eşim gece çalıştığı için gel bizde kal oturmşsun bu saatten sonra gitme ewde korkma neden hiç gelmiyorsun annenin ewinde bıraktığın köpeğini bile görmeye daha çok gidiyorsun eeeee çünkü çok özlüyorum onu derdim gıcık olurlardı :1: benim ailemde eşiminkide aynı semtte aynı mahallede oraya çok gitsen bize gelmiyo olurdu...en sonunda daraldım ewime alışmak istiyorum dedim..kolay değil 2 aylık ewliyim yeni yapı binada sabaha kadar tek başıma kalıyorum dedim (eşimin iş değiştirme şansı yok kendi işimiz) ben burda kalırsam ewime nasıl alışcam dedim zart dedim zurt dedim 2 ay sonra pess etti kayınvalidem:21:şimdi 8 aylık ewliyiz ne bunların hiçbirini duymuyorum şükürler olsunki :54: geçer yani eşin arkandaysa bu konuda yanındada vakit geçirmekten hoşlanıp ben eşimle ewde zaman geçirmek istiyorum diyorsa sorun yok sen hiç bu olaya müdahil olma bırak oğlu anlatsın güzel dille...yakın olmasada tatillerde gelin burda kalın diycekler...

bende cok yakın oturuyodum eskiden, haftasonları eşimle giderdik , ben hafta içi gitmezdim, zaten çalışıyorum yoruluyorum, bide 3,4 günde bir görmek zorunda değildim,eşim hafta içide genelde çarsmaba yada persembe 1 sattiğine gider gelirdi, yada hafta içi onlar gelirdi oturmaya

Kankam kaynanasıyla aynı bina' da oturuyorve henüz 4 aylık evliler ama günlerden beri kahvaltı beraber, aksam yemegi beraber olayı cözmek istiyorum demissin, tabiki sen haklısın!

kesinlikle her hafta görüşmek zorunda değilsiniz. telefonla arayıp hatırlarını sorabilirsiniz. ama illa gelin derlerse eşiniz cevap versin. plan yaptık desin. benim işim var desin. ya ailelerle evlenmediniz arkadaşlar. onlara bağlı olun ama bağımlı olmayın lütfen!

Hep aynı bu kaynanalar .
Gelmiyorsun gitmiyorsun evde napcan gün içinde gitsen akşam yemeğe bırakır.
Yemeğim var dersin anlamaz hasta olma tek kalma kafa dinleme hakkın hiç olmaz.
Bende yaşadım aynı şeyi gitsen kalkmana izin vermezler
Gitmesen özlüyorum der ağlar .
Gelse ayrı bir dert
Ben çözümü buldum taşındım
Kontratım bitmişti yenilemedim annemlerin semtine geldim
Bu ona bi 5 10 yıl yeter
Bari gerçekten özlesin dedim

Belli bir düzen kurmuşsunuz, eşinizde takma diyorsa size bence ''kurcalamayın. ''

Bence fazla takılma yine eskisi gibi devam et sen haftada 1 gitmeye bugün gelin filan dedikleri zamanda planımız var de eşin zaten söylüyormuş vakit geçirmek istediğinizi malesef aileler bu konuda biraz anlayışssız olabiliyorlar.Benim eşim ilk evlendiğimizde dışarda çalışıyordu 15 günde bir geliyordu cumartesi pazartesi geri gidiyordu. Ama biz o 1 günde bile rahat değildik mutlaka giderdik çağırırlardı e tabi şimdi düşününce hak veriyorum onlarda özlüyorlardı benim özlediğim gibi.Ben evde tek kamayım diye sürekli beni çağırıyorlardı hem benim ailem hem eşimin ailesi ilk 1 ay filan gidip hem annemde hem kayınvalidemde kaldım sonra dedim olmuyor ben evime alışamıcam çağırdılar 1 gitmedim ikinci çağırmalarınada yok dedim derken sonra kendileride pes ediyorlar yani.Şimdi benim kayınvalidem kendisi diyor eşime karınla çocuğunla vakit geçir pazar günleri diye.Çünkü hafta arası hergün görüyor hem kaynanalar oğulları ilk evlendiğinde ne olursa olsun daha farklı bir havaya bürünüyorlar sanki daha çok özlüyorlar oğullarını :9: :9:(baklım biz nasıl olacaz):18:Sen şimdi yeni evlisin eşinle başbaşa vakit geçirmek istersin bunu pek anlamıyorlar zamanla rayına oturur hiç merak etme .:34: :34: :34: :34:

klasik erkek ailesi tripleri...sanırım yakın oturunca böyle oluyor gündüzden gidersin akşama kalman için bin türlü bahane bulurlar işim var dersin olmaz başka bşey dersin olmaz olmaz olmaz ....ille dedikleri olcak çağırdımı gideceksin bahane kabul etmez bayram temizliği yaparken bile gittim ben laftan anlamıyor çünkü....ama bu konuda onu tek dizginleyen eşin olabilir biz bişey söyleyince yanlış anlaşılıyor çünkü, en iyisi onun denge kurması.erkek anneleri oğulları evlenince kabuk değiştiriyor sanırım daha düşkün oluyorlar yılbaşında eşimde odunlaşınca bizim evde huzursuzluk çıktı mesela aileler bizleri rahat bıraksa inan tartışalar azalacak ama anlayış nerdee...

aynı kaynanadan bende de var kızlar bı de kayınpeder bı de görümce her pazar onlardayız :( gıtmeyınce surat asarlar laf söylerler anlayıssız ınsanlar senn onlardan ayrı bı hayatın olamaz bı kere bunu söyledım duymadığım laf kalmadı kıbarca sen gelmesen de olur torunumuz ve oğlumuz gelsın dedıler ama herkese o bızım kızımız gelınımız değıl derler

Biz kadınlar oğullarımız evlilik çağına gelince bir acayip oluyoruz sanırım, yani sonuçta bu kaynana dediğin de bir ailenin gelini, o oğlanı babasının evinden çeyiz diye getirmişse tabi =) Ben de bir gün oğlum filan olursa böyle saçma sapan hareketler yapmaktan çok korkuyorum, ama şimdilik gelinim ve kaynanamı günahım kadar sevmiyorum ki ben aile bağlarına çok çok değer veren bir insanımdır ama beni bu hale getirmek için elinden geleni yaptı işte.... Ha tabi kendine sorsan onun kaynanası kadar canavarı yoktur dünyada ki kadıncağızı sadece yılda iki kere filan görüyor, ondan da devamlı hakaret ediyor, resmen kaynanasına bile kaynanalık yapıyor dengesiz =)

zamanla gidip gelmeler seyrekleşir diyorlar ama ben 31 Aylık evliyim.kayınvalidemle aynı bahçe içinde oturuyoruz.evlendiğim ilk günden beri bizden çıkmaz eşimle yalnız bırakmazdı.güzellikle anlattım olmadı,ima ettim olmadı.hiç özelim yok.nasıl anlatmalıyım ne yapmalıyım şaşırdım:17::17:

Son düzenleme:
sen haklısın

yanlış bi sözün yok hareketin yok

eşinle gidiyormuşsun işte

yeni evlisin evinde olmak istiyorsun bundan doğal ne var ki

kendin ol ne kayınvaliden nede bi başkası için isteklerinden vazgeçme

nasıl alıştırırsan öyle gider

eşinde takma demiş

zamanla herşey rayına oturur

iş yapıyorum de, yemek yapıyorum de, banyo yapıcam de, kuaföre gidicem de, liseden arkadaşla buluşucam de.. demem o ki iş çıkar kendine. evde seni boş oturuyor sanıyorlar herhal... misal ben kayınvalidemlerle aynı şehirdeyim ama çoğu kez ben gitmem eşimi yollarım. zaten kayınvalide sultan çok meraklı oğlunu çıkardığı yere geri sokmaya. ben de elimle yolluyorum adamı işte sık sık neresine napıyosa yapsın diye:)

ben neler ettim... ne iyilikler, güzellikler...yine de olmadı arkadaşım... olmuyor da yani... 40 gün tepende taşı 41. gün neden indirdin der bu insanoğlu. öyle de kötüsün böyle de. çünkü sen asla onun kızı olamazsın. sen dış kapının dış mandalısın her zaman. sakın ola ki eşinle aranda mesele etme bu. konu açılırsa da güzelce söyle düşüncelerini. hır gürden iyidir sakince konuşmak... sakın ola eşine annesini kötüleme... kibarca tavrını belli et o kadar... zaten anlayan anlar.....eşşek değilse anlar yani...

Back
X